icon

Ako uvariť zeleninovú polievku?

17. feb 2021

Ahojte, mám 15 rokov a dnes idem prvýkrát variť polievku. Chcela by som prekvapiť maminu a urobiť zeleninovu s vajíčkom. Mám mrkvu petržlen zemiak cibuľku a rada by som pridala aj vajíčko. Prosím poradili by ste mi ako to urobiť ? Viem že tam pôjde asi aj soľ korenie a sladká paprika? Dávate tam ešte niečo? A prosím vedeli by ste mi poradiť pomer? A vajicko tam dať ku koncu?

martul
•
17. feb 2021

Ja si najemno nastrúham mrkvu dam olej a osmažíme ju, pustí peknú oranžovú farbu a potom je čaj polievka pekná farebná,vpridam ostatní zeleninu, bujón alebo trochu vegety a varím kým nezmäkne zelenina. S vajíčkom neporadim to nedávam do zeleninovej. A slíže valebo nejakú cestovinu do toho.

sara287
•
17. feb 2021

kludne pridaj rozšľahané vajíčko úplne na koniec, ked uz bude polievka hotová 🙂 rozbi ho v pohari, rozšlahaj a pomalicky vylievaj do polievky a potom opatrne premiesaj 🙂 drzim palce 🙂

rusalinka
•
17. feb 2021

To je milé, že chceš prekvapiť maminu 🙂
Ja napr. zeleninovú robím tak, že si nakrájam zeleninu na kocky - mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler - a opražím ju trochu na masle. Pridám, soľ, korenie a ja dávam aj pretlačený cesnak, ja ho pchám asi všade :D Potom trošku podlejem vodou a nechám chvíľku dusiť. Keď je zelenina taká polomäkká, dolejem vodu (toľko, koľko chcem polievky) a nechám variť domäkka. A potom už len podľa chuti - dosoliť, príp. vegetu. Hotovo.

Vajíčko nedávam, ale ak by som ho mala dať, tak asi tak, ako je napísané vyššie.

h2
•
17. feb 2021

Skús pozrieť do mrazničky, či tam nemáte mrazenú zeleninovú zmes. Uľahčí Ti to prácu.

ibrunova
•
17. feb 2021

Vajíčko by som využila tak, že by som z neho urobila krupicové knedlíčky do polievky,

cookie29
•
17. feb 2021

To je mile 🙂
ja som nedavno robila tuto a kludne mozes pridat aj inu zeleninu. A namiesto tarhone, zemiak pokrajany na kocky.

https://fr-fr.facebook.com/jedalnicky/photos/a....[0]=68.ARA9smsrQA0-AqNghVCM1dv9EymvhIJxiY68O6ALosUpineV6xAwjq2dMRQXuppbMoHguhm6gPIto8-fpwQIlKGiQiNs0YFRXC3hDGvWWmL0h2-oPoB0MjRXah-Pb35u7XUJ9WJUikYUl4Mvs9Y20foyb4AAyPREjHCsHPN9-B3Q12Lc79Nv7GAmSDmntnSgOdVYythHNb0UPfZ6Q8Rg2zCYhHuHF0AS7PEtjJL8dg8QkT0dW263Z39TdwDm-kgrRUKFxGqLXoM7HEtozjzxYLrOsNq4ter21PPZO2AuEvruRe7hooev9JM

0silvia0
•
17. feb 2021

ja robím zeleninovú polievku tak, že nakrájanú zeleninu podusím na cibuli a póre. Červenú papriku do zeleninovej polievky nedávam. Ale môžeš dať čierne korenie a pozri, či nemáte v mrazničke hrášok. Do zeleninovej vždy dávam hrášok. A vajíčko by som využila tak ako napísala @ibrunova ... Vajíčko vymiešaš s hrubou krupicou, osolíš, necháš postáť a do polievky hádžeš knedličky a necháš povariť.

cackaa
•
17. feb 2021

A daj aj zopár zemiakov na kocky...bude sýtejšia

zuzadielko4
•
17. feb 2021

Ahoj ja poprazim cibulku na masle ,ale predtým si nahystam zeleninu ktorú pokrájam na krúžky alebo kocky mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler a pár menších zemiakov. Keď je cibulka porazená do zlatista pridám všetkú zeleninu ktorú okorenim soľ trošku popru a trošku vegety. Ja prazim aj 15 minút potom všetko zalejem vodou a ncham pomaly zovrieť a kontrolujem zeleninu ci je mäkká. Medzi tým si pripravím z vajíčka a hrubej múky cestíčko ktoré tiež trochu osolím. Ja osobne si postavim do menšieho hrnca vodu do ktorého spravím osobitne halušky. A polievku na konci ochutím podla potreby.

0silvia0
•
17. feb 2021

@zuzadielko4 robím presne ako ty, len halušky hádžem rovno do polievky.

zuzadielko4
•
17. feb 2021

@0silvia0 ja halušky robím osobitne a každý si naberie koľko chce mne osobne chutí bez halušiek

0silvia0
•
17. feb 2021

@zuzadielko4 ja robím tak, že do veľkého hrnca uvarím polievku. Do malého cca litrového hrnčeka odoberiem polievku a urobím do nej vždy halušky z jedného vajca. Ostatná polievka zostáva bez. Robím to preto, že u nás chlapi majú radi halušky a ja to nejem, mne stačí bez a nerada dávam polievku s haluškami do chladničky.