Ako variť chutne, lacno a bez rúry?
Ahojte, čoskoro idem do podnájmu a bohužiaľ nemám v byte rúru, je tam len dvojplatničkový sporák a mikrovlnka. Teplovzdušnú fritézu mi nepovolili kvôli tomu, že mám energie započítané do podnájmu, ktorý platím mesiac vopred.
Zatiaľ mám zapísané recepty na rôzne omáčky na cestoviny, smotanové, paradajkové, zopár polievok. Asi si budem musieť robiť poké misky, lenže neviem kde zohnať lososa alebo tuniaka vysokej kvality v Trnave.
Máte poprípade ešte ďalšie recepty, ktoré by sa dali realizovať v tejto situácií? Budem veľmi vďačná za rady, nechcem skončiť na vifonkách. 🙂
@pentium3_net V prípade, že varenie funguje na elektrinu,tak je nezmyselné,aby Vám zakazoval prenajímateľ teplovzdušnu fritezu alebo remosku Vo Vašom pripade by som sa priklonila k remoske,lebo v nej môžete dusiť, piecť, zapekať.Dokonca v nej môžete aj piecť jednoduché koláče
@pentium3_net u nás bežne kupujem lososa v Kauflande a je dobrý. Dá sa urobiť veľa jedál aj bez rúry, len mi to pripadá choré od nájomcu, zakázať rúru.
@pentium3_net gulas, rizoto, kuskusove salaty, rybu a aj maso urobis na panvici aj na prirodno, prip aj s trochou omacky, bryndzove halusky/strapacky...
ale inak - poriadne si pozri zmluvu, ci z nej naozaj vyplyva, ze nesmies mat fritezu (ak nie a nemas to pisomne, kupila by som si ju). Toto neskutocne obmedzovanie najomnikov je fakt scestne....
@pentium3_net divné podmienky. Na starej platničke vytočíš vyšsiu spotrebu ako na dobrej fritéze 😏 Sú to očividne špekulanti. Aj z toho, čo máš zarátané ako energie, chcú ešte do vrecka. My tiež prenajímame garzonku, ale pekne transparentne. Elektrina je mimo toho. Koľko si minie, toľko zaplatí. Ak má preplatky, pošleme mu vyúčtovanie aj peniaze. Navrhni im, že keď bude vyššia elektrina, jednoducho si ju zaplatíš. Keď ti samozrejme ukážu vyúčtovanie. 😏 Chcem vidieť ten ich výraz 😁
A k veci, áno, aj na platničke vieš vyčarovať dobré jedlo. Potom je to skôr o tom riade. Ak si kúpiš nejakú dobrú smaltovanú panvicu, v nej urobíš aj niečo zapekané, alebo aj koláč 😊 Ja som roky fungovala bez rúry. Dokonca aj s dieťaťom. Dá sa to.
@bbwwoman Je tam mikrovlnka, varná kanvica, ten sporák a klimatizácia. Fén na vlasy by mal byť v pohode, zatrhli mi práčku, čiže tam budem mať spoločnú práčovňu o chodbu vedľa. Podnájom je 500 eur ale je to za jednoizbák, čo sa mi nezdalo byť tak zlé.
@pentium3_net Nehovor mi,ze za 500€ by si nenasla normalny jednoizbak. Toto,co opisujes nedopadne dobre. Si vazen v byte,nic nesmies. V ktorom storoci sa realitka zasekla,ze ti nedovoli pouzit pracku? Mne sa asi sniva.

@pentium3_net
Trubu nepotrebujes na bezne varenie.
Ryzu s kuracim masom, zeleninovy salat s tofu, zeleninove polievky, masove gulky v rajcinovej stave, chilli con carne, kuraci perkelt, gulas (ovu polievku), rizoto, cestoviny so spenatovou omackou, bryndzove halusky, zeleninove zemiakove placky, kuskus so salatom, fazulovu polievku, privarok, rozne druhy curry,...na nic z toho ti netreba trubu.
Nemusis vymyslat, jeden mesiac zostan tam, kde si a neustale sa pozeraj po lepsom prenajme. Ak nechces menit pracu, tak co najblizsie pri praci.
Najlepsie by ti bol zdielany byt, stacilo by aj s jednou osobou. Socializovat sa nemusis ked sa nechces, ale o naklady na byvanie sa podelite.