icon

Podeľte sa o tipy na rýchle a lacné jedlá bez rúry

5. máj 2026

Ahojte, chcem vás poprosiť o tipy na jednoduché rýchle jedlá, ktoré by hlavne dospelý človek zvládol do 200 eur/m bez použitia rúry, iba sporáku. Samozrejme do toho budgetu spadajú aj základné potraviny ( mlieko, chlieb, maslo, šunka apd).

Z jednoduchých jedál vhodných pre začiatočníka ma napadá (mimo polievok):
- špagety
- granadír
- rizoto
- kuracie na prírodno, ryža
- palacinky

Napadá vás niečo iné a menej nákladné? Ďakujem.

Strana
z2
tinka_571
5. máj 2026

@anonym_autor strukovinove privarky alebo huste polievky kludne na 2-3 dni 10€? Ak je to pre jednu osobu, rozne zapekane zemiaky alebo cestoviny to je tiez na viac dni

autor
5. máj 2026
@tinka_571

@anonym_autor strukovinove privarky alebo huste polievky kludne na 2-3 dni 10€? Ak je to pre jednu osobu, rozne zapekane zemiaky alebo cestoviny to je tiez na viac dni

@tinka_571 to vie urobiť na sporáku bez rúry? Teda na dvojplatničke?

moonlight1210
5. máj 2026

Tvarohove gulky, poliate nejakym ovocnym dzemom (resp. uvarenou omackou z ovocia a cukru). Alebo posypat cukrom, skoricou, orechy, mak. Co chces.
To je len tvaroh, vajicko, krupica a stipka soli a uvarit.

domkakvet
5. máj 2026

@anonym_autor cestoviny s tvarohom, dukatove buchticky, zemiaky na kyslo, sosovicovy privarok, buchty na pare, francuzske zemiaky, kurca s ryzou, halusky so syrokremom, zemlovka, kuraci perkelt,

autor
5. máj 2026
@moonlight1210

Tvarohove gulky, poliate nejakym ovocnym dzemom (resp. uvarenou omackou z ovocia a cukru). Alebo posypat cukrom, skoricou, orechy, mak. Co chces.
To je len tvaroh, vajicko, krupica a stipka soli a uvarit.

@moonlight1210 jednoduché, chlap nebude robit tvarohove gulky.

autor
5. máj 2026
@domkakvet

@anonym_autor cestoviny s tvarohom, dukatove buchticky, zemiaky na kyslo, sosovicovy privarok, buchty na pare, francuzske zemiaky, kurca s ryzou, halusky so syrokremom, zemlovka, kuraci perkelt,

@domkakvet halusky so syrom sú fajn, buchty na pare chlap robit nebude a francuzske zemiaky sa musia zapekat. Hladam recepty pre muza, co zacina varit.

moonlight1210
5. máj 2026
@anonym_autor

@moonlight1210 jednoduché, chlap nebude robit tvarohove gulky.

@anonym_autor co je na tom zlozite? Zamiesas dokopy, vytvarujes gulky, hodis do vriacej vody a ked vyplavaju, vyberies. Posypes a zjes.

Co je digitalny?

autor
5. máj 2026
@moonlight1210

@anonym_autor co je na tom zlozite? Zamiesas dokopy, vytvarujes gulky, hodis do vriacej vody a ked vyplavaju, vyberies. Posypes a zjes.

Co je digitalny?

@moonlight1210 ja hovorim o konkretnom chlapovi, ani sladke jedla velmi neje a robit toto on na dvojplatnicke nebude. Cize sa snazim dat dokopy zoznam jednoduchych jedal do 10 min pre muza, co doteraz nevaril.

venom19
5. máj 2026

Do 10 minut ani jedno z tohto. Mozno tak omeleta...

domkakvet
5. máj 2026
@anonym_autor

@domkakvet halusky so syrom sú fajn, buchty na pare chlap robit nebude a francuzske zemiaky sa musia zapekat. Hladam recepty pre muza, co zacina varit.

@anonym_autor ak pre muza co zacina varit, tak aj rezen, vyprazany syr, aj ked to uz az take lacne nie je, ale ani narocne.

autor
5. máj 2026
@domkakvet

@anonym_autor ak pre muza co zacina varit, tak aj rezen, vyprazany syr, aj ked to uz az take lacne nie je, ale ani narocne.

@domkakvet no ved prave, hladam jednoduche jedla, co zvladne chlap, co nevaril, pomerne lacne, na dvojplatnicke, tak aby to zvladol do 10 min. Viac tomu asi venovat casu nebude. Ze sa to potom bude este varit je jasne.

anonym_362567
5. máj 2026

@anonym_autor
Jednoducha Cina, ale na Slovensku nevedia robit Cinu lebo robia z toho vedu a stale sa to snazia varit po Slovensky😃 plus pouzivaju debilne suroviny ako mrazenu zeleninu
https://youtube.com/shorts/C_kUvV5brsA?is=aBD5s...

moonlight1210
5. máj 2026
@anonym_autor

@moonlight1210 ja hovorim o konkretnom chlapovi, ani sladke jedla velmi neje a robit toto on na dvojplatnicke nebude. Cize sa snazim dat dokopy zoznam jednoduchych jedal do 10 min pre muza, co doteraz nevaril.

@anonym_autor hm, tak to odporucam robit prazenicu s lecom. Alebo omeletu mozno.
Alebo skus nakupit polotovary.

Lebo toto je fakt strasne jednoduche a rychle.

Ale ak neje sladke, tak si to mala napisat do uvodu. Ze take ti nemaju ludia ani pisat. To som nemala ako vediet.

Ani to, ze ide o muza a chce len rychlovky do 10 minut.

Mozno, keby si este osmazil nakrojene parky so zemiakmi na jednej panvici, napriklad.

moonlight1210
5. máj 2026

Alebo kup hotove omacky (alebo urob a zavar) a nech si navari cestoviny. Omacku len zohreje.

autor
5. máj 2026
@moonlight1210

Alebo kup hotove omacky (alebo urob a zavar) a nech si navari cestoviny. Omacku len zohreje.

@moonlight1210 hej, toto teraz robí, žije na cestovinách a omáčkach, prípadne hemendex, párky, praženica, špagety apd. Ale chcela som mu dať tipy na jednoduché jedlá, čo by mohol zvládnuť aby mám aj iné varené jedlo bez polotovarov. Tie balené jedlá lezú do peňazí a nemôže si to dovoliť.

moonlight1210
5. máj 2026

U nas sa v pracovne soboty (na zahrade) robili kolienka s vajcom. Lebo boli do 15 minut na stole.
Uvaris kolienka, zlejes (nesmu sa preplachnut stidenou vodou), este do vriacich hodis vajcia, zamiesas, kym nestuhnu.
Jedlo sa to s kyslou uhorkou.

moonlight1210
5. máj 2026
@anonym_autor

@moonlight1210 hej, toto teraz robí, žije na cestovinách a omáčkach, prípadne hemendex, párky, praženica, špagety apd. Ale chcela som mu dať tipy na jednoduché jedlá, čo by mohol zvládnuť aby mám aj iné varené jedlo bez polotovarov. Tie balené jedlá lezú do peňazí a nemôže si to dovoliť.

@anonym_autor ide o syna na intraku?

autor
5. máj 2026
@moonlight1210

U nas sa v pracovne soboty (na zahrade) robili kolienka s vajcom. Lebo boli do 15 minut na stole.
Uvaris kolienka, zlejes (nesmu sa preplachnut stidenou vodou), este do vriacich hodis vajcia, zamiesas, kym nestuhnu.

@moonlight1210 mňam, to si spomínam aj ja, k tomu rascovo - vajíčková polievka 🙂. To je dobrý tip, ďakujem.

autor
5. máj 2026
@moonlight1210

@anonym_autor ide o syna na intraku?

@moonlight1210 nie, je to môj syn, ale viac menej je to mladý chalan, ktorý sa teraz stavia na nohy a žije na ubytovni s dvojplatničkou.

moonlight1210
5. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor inak, varene jedlo pod 30 minut nedas (mimo pripravy).

A ak to ma mat aj nejaku strukturu a konzistenciu, tak to bude aj trochu zlozitejsie. S tym sa neda nic robit.
Ved len tebou spominany granadir v uvode nie je o hadzani vsetkeho do 1 hrnca. Par veci sa chysta i bokom. Az potom to ide spolu do jedneho.
Takze tam je dlhsia priprava.

anonym_e55981
5. máj 2026

Ciganska
Vajickovy chlieb
Halusky
Ryba na masle
Palacinky na slano
Cibula, slanina, uvarene zemiaky osmazit a dat na to bryndzu roztopit

autor
5. máj 2026
@anonym_e55981

Ciganska
Vajickovy chlieb
Halusky
Ryba na masle
Palacinky na slano
Cibula, slanina, uvarene zemiaky osmazit a dat na to bryndzu roztopit

@anonym_e55981 halušky si robí také, že si kúpil zemiakové halušky, uvaril ich a dal si ich s bryndzou alebo so syrom. Ale tie ďalšie tipy - ďakujem 🙂.

anonym_960a1a
5. máj 2026

@anonym_autor ja narýchlo, keď nemám čas variť robím pohánku s bryndzou. Všetko ako na halušky s bryndzou (slaninka, jarná cibuľka alebo pažítka) len namiesto halušiek uvarím pohánku.

Chili con carne sa dá tiež na dvojplatničke zvládnuť.

moonlight1210
5. máj 2026

Osmahnut mrazenu zeleninu na masle s troskou soli, ako prilohu, a potom na tej istej panvici urobit rybu (nemusi byt losos, ale nieco podobne, lacnejsie).

A potom mi este napadaju cestovinove salaty. S roznou zeleninou, dresingami a varenym vajickom napriklad.
Alebo z varenej ryze salaty. Nieco ako poke.
Na insta je mnozstvo napadov na salaty.

anonym_ff12f4
5. máj 2026
@moonlight1210

@anonym_autor inak, varene jedlo pod 30 minut nedas (mimo pripravy).

A ak to ma mat aj nejaku strukturu a konzistenciu, tak to bude aj trochu zlozitejsie. S tym sa neda nic robit.
Ved len tebou spominany granadir v uvode nie je o hadzani vsetkeho do 1 hrnca. Par veci sa chysta i bokom. Az potom to ide spolu do jedneho.
Takze tam je dlhsia priprava.

@moonlight1210
Ja nemam ruru a cina je za 5 minut lebo nepouzivam Slovenske myslenie pri vareni, nezabudnite ze Cina bola do nedavna velmi chudobna krajina a povodne recepty su super lacne a rychle

moonlight1210
5. máj 2026
@anonym_ff12f4

@moonlight1210
Ja nemam ruru a cina je za 5 minut lebo nepouzivam Slovenske myslenie pri vareni, nezabudnite ze Cina bola do nedavna velmi chudobna krajina a povodne recepty su super lacne a rychle

@anonym_ff12f4 ak ma rad azijske jedla, moze to skusit. Ved kludne napis dake rychle recepty.

marsmykkok
5. máj 2026

Mäso na šťave, opražiť na oleji cibuľku do toho mäso na kocky čo je alebo je v akcii teda kľudne kuracie stehná vykostené alebo prsia alebo bravčové stehno alebo plece, dať soľ, korenie, trocha sladkej papriky, ak má sušené hríby napríklad od teba môže pridať aj tie a nakoniec nejaká zelenina tiež podľa toho čo mu doma ostane alebo čo je v akcii či mrkva alebo mrazená zmes alebo kukurica alebo hrášok v konzerva a príloha tiež podľa seba či ryža, cestovina alebo zemiaky. Toto ja robím veľmi často v rôznych variáciách je to moje obľúbené a pritom lacné a aj celkom ľahké a zdravé.

veselo_neveselo
5. máj 2026

@anonym_autor
Nech si jeden den spravi meal prep, co bude trvat dlhsie v ten jeden den, ale potom sa nemusi par dni starat, len zohreje a ma.
Sem patria vsetky gulase, chilli con carne (alebo aj bez masa, to bude lacnejsie), rozne druhy kari, mozu tiez byt bez masa, len strukovo-zeleninove.
K tomu mu staci ryza, alebo chlieb, a ma o par veceri postarane.
Tiez si moze pripravit kuracie prsia na panvici s roznym korenim, k tomu trochu brokolice/karfiolu/mrazenej zeleninovej zmesi povarit, s ryzou. Tiez moze na par dni vopred. Aby to bolo chutne, musi sa naucit varit s korenim, nie len cibula/cesnak a sol a cierne korenie.

Cestovinovy salat je dalsia moznost, tam prihodit trochu kuracieho na panvici, roznu zeleninu (brokolicu, fazule, sosovicu ci cicer, mrkvu, papriku, cibulu,...medze sa nekladu). Vydrzi tiez par dni, moze sa jest aj studene.
Ja mam rada ako rychlu veceru ryzu s tuniakom/makrelou v rajcinovej omacke, zas prehodenu so zeleninou, v najhorsom pripade fazulou/hraskom/kjkuricou z konzervy.

Online je vela videi o meal prep, tak nech sa inspiruje.

anonym_6f510c
5. máj 2026
@moonlight1210

@moonlight1210 Paneboze co??? To da niekto do ust? 😵

veselo_neveselo
5. máj 2026

Ja mam rada tieto recepty, na inspiraciu staci pozriet, a potom upracit podla tpho co je dostupne.

https://www.loveandlemons.com/healthy-meal-prep...

Strana
z2