icon

Ako využiť neznáme hovädzie mäso?

16. dec 2024

Ahojte,
Dostala som takýto kus hovädzieho mäsa. Viete mi poradiť aká je to časť a na čo sa dá vo varení/pečení využiť?
Je riadne obrastené a iba na kúsku je kus plochej kosti (asi rebro)
Ďakujem

Ako využiť neznáme hovädzie mäso?
belllinka
•
16. dec 2024

Asi jedine na vývar

vrabcek15
•
16. dec 2024

No podľa uja Google to môže byť aj to hovädzie predné 🙈ale na to,že je to hovädzie mäso je to dosť bledé 😁✌🏻(teda mne sa zdá, že býva hozvedie tmavšie,tuto by som to typla aj na nejakú tu bravčovinku🐷😁)

autor
•
16. dec 2024

@vrabcek15 hovadzie je to istotne🙂... asi to tak vyzera lebo na povrchu sa lesknu tie blany

marcela64
•
16. dec 2024

Tiež by som to asi len na vývar použila. 😀 Neviem si predstaviť veru, čo by som z toho uvarila.

autor
•
16. dec 2024

Inak sa to podoba na to predne... je to aj pri rebre, tak to dava zmysel...

autor
•
16. dec 2024

A ano... je to hlavne na vyvar..dakujem vam za pomoc🙂

nickneznamy
•
16. dec 2024

Vyzerá to ako hruď.

vrabcek15
•
16. dec 2024

Jasné, môže aj foto skresľovať ☺️ja z hovädzieho občas kúpim krk na guláš,a falošnú sviečkovicu alebo stehno (podľa toho čo majú krajšie v mäsiarstve😂)na "obrátené rezne" inak hovädzie nepoznám 🙈(keď tak sa pýtam mamy)ale bravčové už rozpoznám dobre ✌🏻inak tuto možno skúsenejšie ženy to budú vedieť identifikovať 🙃🤩

ina2405
•
16. dec 2024

Ja by som to obrezala a pomlela (lasagne, burgre), alebo teda celé na vývar..

3petka
•
16. dec 2024

No ja by som to pekne mäso obrezala a urobila z toho napríklad guláš. A zvyšok s kosťou by som nechala na vývar.

puplatko
•
16. dec 2024

@3petka Presne, ak je tam dosť mäska, tak je škoda to celé hodiť do vývaru. Dajú sa z toho kľudne spraviť aj dve jedlá 🙂

autor
•
16. dec 2024

@vrabcek15 no jo... ja som mudra len ked je navrchu etiketa.. toto je zo zabijacky. Dostali sme za tasku masa a uz sa musim dovzdelavat🙂

autor
•
16. dec 2024

@puplatko ano, ja som tiez rozmyslala, ci to budem obrezavat, alebo vyvarim a potom vyberiem, poorezavam a dak k nejakej udusenej zelenine a pecenym zemiakom alebo nieco podobne... vyvarit a vyhodit by mi bolo asi luto.. ved my aj to kura z vyvaru oberame na rizoto

gaja78
•
16. dec 2024

Ja by som aj kludne po vyvareni obrala to chudé maso, pomlela a na gulky v paradajkovej omacke by sa mi to hodilo, alebo plnena paprika.

zuzulka558
•
16. dec 2024

Hovädzie a teda pekná farba, to ani dlho variť nebudeš to je z mladého

margotka17
•
16. dec 2024

@3petka ja by som z takej mladej hovädziny vyrezal mäsko buď na roštenku, alebo do guláša. Mäsko má svetlý tuk, tak je z mladého zvieratká.

kikappp
•
16. dec 2024

Guláš alebo vývar ,guláš bude dobry určite.

petsvk
•
16. dec 2024

@gaja78 alebo po vyvážení obrať a na rizoto

andrea2667
•
16. dec 2024

Ja by som uvarila vynikajúcu polievku a mäkké mäsko by som dala ku chrenovej omáčke s knedľou. Mňam.

autor
•
17. dec 2024

Super.... ďakujem všetkym za napady🙂

miruskamy
•
21. dec 2024

Hovädzie rebro na 100 percent vhodné tak iba na vývar.

miruskamy
•
21. dec 2024

To mäsko sa môže potom z vývaru samozrejme použiť na čokoľvek, závisí koľko ho tam bude po oddelení tej kosti ale vyzerá že celkom dosť.