icon

Ako znížiť kyslosť tvarohovej nátierky?

22. mar 2025

Prosím vás pomooooc, robím deťom na raňajky tvarohovú nátierku s pažitkou a neviem ju dochutiť aby nebola kyslá. Robila som z natierateľného tvarohu (zle som si prečítala v obchode a ľúto mi vyhodiť) čiže asi prvá chyba nastala tam. Okrem neho som dala do nátierky čerstvú pažítku, tak štedro, trochu soli a trošičku šľahačkovej smotany, som dúfala že tú kyslosť stiahne ale nejako nič...viem s tým ešte niečo urobiť?

janai1
•
22. mar 2025

Čo je to natierateľný tvaroh? 😀

ibrunova
•
22. mar 2025

@janai1 nehrudkovitý?

autor
•
22. mar 2025

@janai1 presne tak, opačný od hrudkoviteho

janai1
•
22. mar 2025

@ibrunova aha, to som ešte na žiadnom nevidela nikdy napísané 😀
resp. ani nikoho to takto povedať o jemnom tvarohu

enmery
•
22. mar 2025

A?Zjedia kyslý. Naučia sa novú chuť. Dovi dopo.

aandrea9
•
22. mar 2025

Nebol ten tvaroh už pokazený?

janai1
•
22. mar 2025

A inak pokazený tvaroh je kyslý nie? Ja by som to nejedla

masandra
•
22. mar 2025

Jemný tvaroh ak je dobrý, tak by sám o sebe kyslý byť nemal podľa mňa🙂

autor
•
22. mar 2025

Joj to vážne? Ja neviem úprimne ani ako má ten tvaroh sám o sebe chutiť, naposledy som ho jedla asi fakt keď som ešte ja sama chodila do škôlky a tam robili nátierky 😂

misicka31
•
22. mar 2025

Nedala si priveľa tej pažítky?Tvaroh má sám o sebe takú špecifickú chuť,možno sa ti to len zdá . Ak to nemas veľmi riedke prevar vodu a daj do natierky. Nie veľa.Par kvapiek.

revikat
•
22. mar 2025

@autorka pridaj dve nastrúhané mrkvy a strúčik cesnaku, ja takto robím a je výborná 🙂

lindous
•
22. mar 2025

No za mňa tvaroh kyselkavy je a len tak s pažítkou by mi tiež asi nechutil ako nátierka 😅 ja zjemňujem lučinou alebo máslom…

gladys_07
•
22. mar 2025

Ak si davno nejedla tvaroh tak ti to stale bude pripadat kysle, tvaroh je trocha kysly. Pogoogli recepty na tvarohove pomazanky a inspiruj sa tam, s cim sa to date kombinovat.

My robime napriklad tvaroh, majolka, mrkva, uvarene vajce, zavarane uhorky. Milujem

ibrunova
•
22. mar 2025

Ja by som tam pridala horčicu, vajce na tvrdo, trochu nastrúhanej mrkvy

eniko101
•
22. mar 2025

Podarilo sa nátierku zachrániť? Akurát som včera večer robila. Hrudkovitý tvaroh 250g bal., maslo, lyžička plnotučnej horčice, lyžička jemného kečupu, zarovnaná lyžička červenej papriky, 1/3 lyžičky drvenej rasce, soľ. Na konci, keď sa mi zdá nátierka hustá, zriedim pridaním bieleho jogurtu. Inak ja všetko pridávam od oka, ochutnám a prípadne už len pridám soľ. Deťom chutila.

pralinka86
•
22. mar 2025

Davam k tomu tvarohu aj lucinu a namiesto pazitky (nezjedia) cerv.papriku

autor
•
22. mar 2025

Baby ďakujem každej jednej za super rady. Nakoniec som teda dala cesnak, mrkvu a namiesto papriky červené zlato trošičku. Bola oveľa oveľa lepšia, neostalo z nej. nabudúce ešte vyskúšam tie ostatné tipy čo ste mi dávali. Ďakujem naozaj, zachránili ste nám raňajky! 😁

pralinka25
•
22. mar 2025

ak robis malym detom tak ja som detom robievala uplne jednoducho miesto tvarohu som davala detsku lucinu a do toho postruhala vzdy nieco ine. cervenu repu, mrkvu, vajicko, kalerab, rybu, rajciny, papriku na jemno, alebo vymixovala s lecom....
lucina mi pride jemnejsia ako tvaroh a tavene syry detom nedavam.
vekom som vzdy nieco pridala k tomu.
napriklad ta s cervenou repou je super s trosickou cesnaku, nastruhanou mozarellou, a orieskami
do vajickovej detom nedavam cibuu lebo ju nechcu a vtedy dam tu pazitku ale ja nepridavam ziadne horcice ani kecupy. len cisto lucina, vajicko a pazitka a sol
zalezi aj ako velke deti su. mnohe nemaju pomazanky. inak niekde mam recepty na skolkarske pomazanky