icon

Poraďte recept na krém z bielej ganache, tvarohu a mascarpone

nika123o
27. sep 2026

Prosim poradte hoďte recept
Hladam recept na krém do torty kombinácia bielej ganache, tvaroh plus mascarpone...
Nasla som ze 200g.bielej cokolady ,120ml slahackovej smotany spravila som to takto a dala do chladnicky na noc stuhnúť ale neviem co ďalej... Kolko tvarohu alebo mascarpone mozem pridat na takéto mnozstvo ganache?
Ďakujem za pomoc

lizatko1009
•
27. sep 2026

ja to robím úplne od oka, ako kupim, vyšľahám šľahačku, potom zvlášť mascarpone záleží akú veľku tortu robíš napríklad menšia 250g mascarpone, 250g jemný tvaroh a čokolády kolko chceš, ak chceš 200g tak 200, ale nedavaj hlavne horúcu. Nič nedavam do chladničky, vsetko len spolu hneď zmiešam.

nika123o
autor
•
28. sep 2026
@lizatko1009

ja to robím úplne od oka, ako kupim, vyšľahám šľahačku, potom zvlášť mascarpone záleží akú veľku tortu robíš napríklad menšia 250g mascarpone, 250g jemný tvaroh a čokolády kolko chceš, ak chceš 200g tak 200, ale nedavaj hlavne horúcu. Nič nedavam do chladničky, vsetko len spolu hneď zmiešam.

@lizatko1009 tak ja som si soravioa tak ze 200g cokolady 120ml slahackovej smotany poriadne som to vymiesala a dala do chladnicky zakryte foliou. Ma to odpocivat aspon 6 h a idealne cez noc. Potom to preslaham a zaslahat do toho zvysku len ten pomer no. Tak torta bude mat cca 4
3 alebo 4 piskoty a priemer je cca 25 cm ... Na obter bude iny krem

ibrunova
•
28. sep 2026

Aký krém bude na obter?

lizatko1009
•
28. sep 2026
@nika123o

@lizatko1009 tak ja som si soravioa tak ze 200g cokolady 120ml slahackovej smotany poriadne som to vymiesala a dala do chladnicky zakryte foliou. Ma to odpocivat aspon 6 h a idealne cez noc. Potom to preslaham a zaslahat do toho zvysku len ten pomer no. Tak torta bude mat cca 4
3 alebo 4 piskoty a priemer je cca 25 cm ... Na obter bude iny krem

@nika123o zbytočne si to komplikujes.