icon

Akú slaninu použiť do halušiek?

slovakboy
15. jan 2022

Vždy kupujeme opekačku údenú a prerastanú. Škvarky sú také tuhé až sú nebezpečné na zuby. V reštaurácii vždy majú také chrumkavé škvarky a nie sú tvrdé sú take svetlejšie žlto hnedé. Dnes mi manželka povedala že asi kupujeme zlú slaninu len nevieme akú. Aký druh slaniny používate do halušiek vy? Ďakujem

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
slovakboy
autor
•
15. jan 2022

@viestta ďakujem skúsim. A asi ju netreba celú vypotiť aby boli kúsky väčšie?

ankare
•
15. jan 2022

@slovakboy mne sa osvedčila slanina z mangalice z Lidla

liljana
•
15. jan 2022

Opiect miesto slaniny domacu klobasu pokrajanu na kusky. Trosku opiect, nespalit. Halusky nebudu take mastne a chut vyborna.

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
zuzitko74
•
15. jan 2022

My dávame oravskú slaninu, čo najviac ružovú. Viem, nie je to tak, ako by to malo byť, ale nám to tak chutí. Chrumkavá však nie je ani omylom.😂

tykat
•
15. jan 2022

@slovakboy ja som prave muzobi vravela ze som.konecne objavila slaninu co sa da lahko opiect do chrumkava. Musi byt uplne biela. Proste ziadna kozka, ziadne maso. A je uzasna, myslim ze ju maju v kazdom supermarkete.

tarra6
•
15. jan 2022

@slovakboy ja kupujem v Jednote gazdovskú.

nevenka
•
15. jan 2022

@slovakboy presne ako pise
@viestta, taku uplne bielu neprerastanu, napriklad z mangalice, mavaju aj v Lidli, ta je vyborna 😋

nevenka
•
15. jan 2022

@ankare aj nam presne 👍

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
nwnw
•
15. jan 2022

@slovakboy musis robit chute?! Och no neviem ci zajtra nezmenim plan varenia. Taku chut som dostala na halusky 🤣🤣

slovakboy
autor
•
15. jan 2022

Ďakujem vám už sa teším na najbližšie halušky. Dnes ešte boli s prerastania slaninou a kyslou kapustou. Mňam

luccija
•
15. jan 2022

@zuzitko74 prečo nie je chrumkavá?ja tiež robím z oravskej čo najviac masovej a opečiem ju na úplne chrumkavu

zuzitko74
•
15. jan 2022

@luccija Nám chutí len taká zohriata.

bennn
•
16. jan 2022

No pozri, trik je v tom, že ju nepripečieš na panvici :D ... Potom nebude tvrdá :D Ale taka ma byť slanina. Ma to byť mäso nie samý tuk... ked to bude len tuk, tak to bude mäkké jasneže... svetlé a mäkké.