icon

Akú tortu mám urobiť mojej dcérke k 1 rôčiku?

daysi410
14. feb 2012

Chcem jej ju urobiť sama,ale s tortami moc skúsenosti nemám....

latvia
14. feb 2012

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/
@daysi410 porad sa s mamickami v tejto teme, tam su cukrarky , poradia ti uplne vo vsetkom 😉

murcos
19. feb 2012

ja som robila mojim detom jablkovu s celozrnnymi piskotami.
jednoduche....jablka osupat, udusit a zaliat maizenovou hmotou.
nechat odstat v ladnicke, ozdobit pre vacsich aj slahackou. osvedcene chutne a mnam

katren
19. feb 2012

aku chces....

chloe001
19. feb 2012

Kamaratka robila svojej malej normalny tortovy korpus upeceny, potrety lekvarom, na to banany na kolieska a na to parizsky krem. My sme to potahovali marcipanom, ale nemusis, staci len potriet celu tortu tym parizskym kremom a napr slahackou napisat 1 alebo lentilkami alebo kupit peknu sviecku ozdobnu s 1tkou.. vselico sa da vymysliet 🙂

gilmorka
19. feb 2012

jednu krasnu marcipanovu pre dospelych a jednu detsku, ktoru si moze malicka s chutou dat, napr. smotanovu (piskoty na dno, potom smotana s cukrom, ozdobit ovocim, co ma malicka rada) , alebo namiesto smotany jogurt. Tak to bolo u nas.

denisenko
19. feb 2012

ja som tiež robila drobcovi píškoty a jogurt..klasická letná torta..... 😀 😀 😀 ale chutila mu ohromne..... 😉

fairynika
19. feb 2012

ja robim nasej krpatej americku tortu piskota a plnka je slahackova s citronom...jednoducha a chutna teda snad jej chutit bude...

anicka1981
19. feb 2012

@gilmorka super typ, nas bude mat rok za chvilu,,,, ale bielok nejeme, tak asi namiesto nich dam sunarky, a kyslu smotanu vyslaham s vanilkovym cukrom, a mame mnamku, a aj banan Mozem do toho pridat a bude MNAM 😀

kvetinka211
19. feb 2012

Broskynovo-bannovo-marhulovo-tvarohovo-smotanovu 😉 korpus s piskotoveho cesta z 9 vajec, prekrojeny na 5 casti, krem: vyslahana sladka smotana 2x, 2x jemny tvaroh, banan. Okrem toho jedna vrstva v strede nahrubo potreta marhulovym dzemom. Na vrchu krem, broskyne z kompotu, cervena zelatina (dokopy to bolo oranzove). A dozdobene vyslahanou slahackovou smotanou. Vsetkym sa pacila a chutila, malinky dostal na ochutnanie), ale sladke nema rad, takze len 2 lyzicky zjedol a zapil to mojim mlieckom na pripitok 😉 Bielok sme pre istotu otestovali par dni pred tym na piskote a v pohode.

beruska.zuzanka
19. feb 2012

Ja som robila takúto, klasika piškót, potretý lekvárom, naň plnka z tvarohu, cukru a mandarínok a potiahnutá marcipánom, kúpila som ho v lidl, nafarbila potravinárskymi farbami a hrala sa ako s plastelínou, nič zložité 😉

a malá mala iba pre seba jogurtovú tortu s broskyňami a piškótami 😉

ivett1
20. feb 2012

ja som robila vždy ľahkú ovocnú piškótovo-smotanovú...bola výborná...ale je to taká "letná" osviežujúca tortička (moje deti sa narodili v lete - dcérka na začiatku a synček na konci leta...s dvojročným rozdielom 😀 )...ale tie marcipánové sa mi veľmi páčia (už sa dlho odhodlávam, že nejakú vyskúšam 😉 )

anibas
20. feb 2012

korpus asi zvládneš 🙂 🙂 krém: 250g jemného tvarohu, 1 smotanový puding uvarený v 250ml mlieka, cukor, vanilku, všetko vymiešať a pridať 1/2 sáčku želatina za studena Dr. Oetker - potrieš korpus,naukladáš obľúb 🙂 né ovocie, vystačí korpus-krém-korpus-krém -korpus, celú tortu potrieš s vyšľahaným maslom a cukrom, potiahneš nejakou marcipánovou hmotou - kúpiš cez net resp. v kamenných cukr. obchodoch - odporúčam PDT, K2, WI, Velvet

akeber362007
25. feb 2012

Ja mám najradšej klasika piškótové cesto, krém, šľahačka, čokoláda . Moje deti majú najradšej ovocné. Robila som aj vyhrala 🙂 na stránke varecha.sk pod menom akeber ako aj tu ak chceš pozri tam sú recepty aj s postupom 🙂

tosomja
25. feb 2012

ja som upiekla tri piškóty, naplnila tortovou plnkou, jednu čokoládovú, druhú vanilkovú, poliala čokoládou, ozdobila postavičkami z cukru.