Alergia na BMK - recepty
Ahojky...dcerke zistili z krvi alergiu na BMK...viete mi poradit nejake recepty?Cestovinu,ryza ,zemiaky plus maso a zeleninka robim.Dokola je to to iste,aj chut je podobna.Poradite nieco ine,napr.aj natierky?Mala je dokola len chlebik s ramou...Dcerka ma 10m.Ja uz som z toho pripravovania jedla na nervy aj tak chce len to co jeme my a starsia dcerka.
Davali ste nejaky vegan jogurt?Kase ste robili tiez z mlieka mandloveho,ryzoveho atd?
Prosim vas povedzte mi nejake priklady...
@kockopes2206 nemoze dieta z tej alergie vyrast?Neviem po kom to ma...ja sa prisposobujem strave,lebo kojim,ale mala chce vsetko papat,co starsia 4rocna......ja to uz viem od 7m,ale dokola to iste papa....ako nahradzujes napr.smotanu?
Ahoj, dam ti nadej. Moze z toho vyrast. Syn ma 4 roky a znesie jogurt, aj mlieko do varenia, obcas krupicu... len to teda musim strazit, aby toho mlieka nebolo moc, lebo potom ho boli brusko.
@kockopes2206 prosim ta a sojove ti akceptoval?nemal priznaky...?Davala si mu to aj v 10m?doktorka mi vravela,ze z toho nevyrastie,lebo to je alergia a nie neznasanlivost...a ze sojove nemam nic davat,lebo je to alergen.. ked citam tu,tak zeny pisu,ze vyrastu...a robila si mu aj tie mliecne kase na vecer z tych mliek?Ja robim z ovseneho,ale chuti to nejak zvlastne..co si mu take davala v tomto veku?
@kockopes2206 ja som to tusila od zaciatku,mala ekzemy,bolesti brucha,uplne hlienave stolice,po mliecnej kasi vracali asi 14x..jej vadilo asi aj to,ze ja jej mliecneho vela...
@kockopes2206 takze on z toho vyrastol?A za kolko?ona jej robila testy ze suhrn detskych alergenov a tam vyslo nad hranicu a vynala z toho mlieko a to vyslo ze alergia
@kockopes2206 no prave ani moja nechcela tu mliecnu kasu,asi 5lyzic zjedla a vracala tolkokrat v noci,ze som pohotovost volala,mne to vtedy ani neprišlo, ze alergia...prva dcerka take nemala,aj mliecna kasa jej chutila...och budem rada,ked to zvladnem s tou stravou...dakujem ti krasne za rady..ja sa este nieco opytam,ak ma napadne,ak mozem. A ked si kojila,jedla si ale syr jogurty?Pre mna je to aj zle,ze aj ja nemôžem nic ...beriem aj calcium ale mam uz flaky na nechtoch,neviem, ci z toho...a malinkej vysiel hore zubok a ma tam flak biely
@kockopes2206 fihaa...ten kasel by ma ani nenapadol..kamaratkina mala ma tiez 10m a ona stale kasle,ale popritom nie je chora...no nema problem so stolicou ani s nicim,len ma slabsi reflux..dakujem ti krasne za vsetko...si mi velmi pomohla...ja tiez planujem dlhsie kojit,ako bude mala chciet,aj prvu som tak kojila... a ze kojenie pomaha na predchadzanie alergii...ja som ale rada,ze moze moje mlieko,Neocate nechcela,lebo je horke a z Nutrilonu aj ked je na alergiu,mala hlieny v stolici