Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@mimi21mimi dakujem 🙂 A dochucujes tiez cukrom a octom a na zahustenie tiez muku do mlieka? Asi to je len tukovo ine, mam pocit, ze svokra tiez minule robila fazulu len s mliekom a bola chutna. Tak vyskusam dnes aj ja.
ahojte...
polievočka zo včera mäsková a druhé bude zapekané bravčové stehno so smotanou a syrom, ryža a uhorkový šalát... poobede spravím ešte zopár palaciniek... 😝
@maculik ahoj ja robimtak,ze dam si varit s bobk.listom,posolim....ked je mäkka rozmiesam si v mlieku hl.muku a vmiesam....nakoniec,prichutim octom....vzdyy tak robim 😉
dnes gulasova polievka a jablkovo-tvarohova zemlovka...toto vsetko mi ale dnes navarila maminka 🙂 dakujem
@katarinajurikova ja tiez tak, len este pridavam zemiaciky nadrobno a trosku cukru. A tu smotanu, ale teraz uz viem, ze aj mliecko mozem 🙂
a druhe dnes mame bravcove maso na sliziky, mm spravil vecer s porom a cibulkou, mnam, vyborne a k tomu taku rizotovu rizu, co kupil ako polotovar, ideme vyskusat, ci to je dobre.
@adelaida33 tak to by som si dala 🙂
od včera dojedáme hovädzí vývar a zostali aj zemiaky,tak pečiem zajaca na slaninke a k tomu nádivku.príloha,čínska kapusta v sladkokyslom náleve 😉
my mame zemiakovy šalat+rezne a plnena kapusta= k vyslužke z bratovej svadby,takže 2dni variť nemusim 😎
ale dala by som si niečo lahke,nejaky zeleninovy šalat 😒 len aky 😒
dnes sme bez polievky a na sporáku sa dusia morčacie prsia so zeleninkou (červená hrubostenná paprika a mrkva), tarhoňa a ľadový šalát.
Cez víkend boli bryndzové halušky, kotlíkový guláš od rodičov a tento úžasný koláčik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20373
ahojte, aky rozdiel bude v tiramisu , ked do tej "zmesi " cukor zltky, mascarpone pridam/nepridam vyslahany sneh...neviem ci ho tam mam dat alebo nie.... citam vela receptov na nete 🙂
nemam stuzovac slahacky...
dakujem 😉
Takže rekapitulácia: piatok - hamburgery
sobota - vajíčková polievka s lievankou, lazane mäskové a piekla som slivkový koláč s posýpkou
nedeľa - hov. polievka s rezančekmi a maďarský guláš + knedľa a koláč
dnes podojedáme.
@maculik Ja dam len sol, korenie a bobkovy list... cukor nedam vobec, ocot si dava, kto chce. A potom len muka+mlieko a je to v pohode.
Inak k tym chutovkam rychlym - zvyknem robit jednohubky maslo, klobaska, zavarana uhorka a syr, alebo s nivovou ci cesnakovou natierkou.
my dnes tiež dojedáme zo včera, 😉 ale idem vypratať všetky ryby z mrazáka a budem robiť tresku a zajtra asi rybacie fašírky, lebo začína rybársla sezóna a manžel povedal, že pokiaľ nezjeme všetky ryby z mrazáka, svoje úlovky bude púšťať naspäť do vody 😒
v nedelu kuracia polievka, rezance, kuracie rezne, pyré zemiaky, jarný šalátik
a dneska kedže sa všetko zjedlo, zapekané cestoviny s kuracím mäskom, kukuricou a olivami 🙂 ala čo chladnička dala..
baby aj ja by som prijala nejake napady na garden party 😀 😀 😀 manzelik ma zajtra nardódky a v sobotu to chceme paradne oslavit velmi vas prosim o pomoc s vymyslanim co pripravit mozu byt auj typy co sa pripravuju o den skor nech to vsetko postiham 😉 😉 😉 sladke, slane, studene,... to je jedno vsetky napady su vitane 😀 dakujem
V piatok som od vas chcela radu co sa dava k spenatu. Drahy mal zemiaky a volske oko. Ale mne ten spenat - aj ked polotovar zachutil, tak dnes sú spagety so spenatom 😀
@miska1917
tiramisu - domaci italske😉
dlouhe (pripadne kratke/kolecka) piskoty namacime postupne do predem pripraveneho a vychlazeneho kafe ve sklenicce (ne prilis ocukrovaneho..krem bude dost sladky) 😉
a mel by byt citit vyrazny kontrast
Musime davat pozor, aby nam piskot nezustal ve sklenicce, musi to byt doslova rychlovka..nejdriv jeden konec, pak druhy a polozit do misky..
kazde patro takto namocenych piskotu zalijeme touto smesi:
5-6 zloutku peclive rozmixovanych s cukrem..na kazdy zloutek asi 3 lzicky cukru, pouzit na bily snih (bez cukru) jen 3 bilky z techto vajicek
Do umichanych zloutku zamichat snih z bilku a pridat MASCARPONE..takto pripraveny krem davat vzdy mezi patro piskotu..tak, aby posledni vrstva byla krem a posypat kakaem - pouzit ciste horke kakao.. 😉
@larmimi ja robim toto, sneh tam vobec nejde 😉 a je vynikajuuuuce 😝
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1909
@larmimi
zapomnela jsem dodat, ze tiramisu patri k tzv.polozmrzlinam..
necetla jsem, ze mas problem se ztuzenim...
ale tiramisu, jakmile se dodela, dava se na par hodin do mraznicky, po par hodinach se vynda a necha 2rozmrznout" nejlepe v chladnicke a nebo na stole zhruba 2 hodiny pred konsumaci, pote je jeji slozeni jak ma byt😉

Dnes len zemiaky ako prílohu, lebo včera sa pyré spapalo, ale inak máme dobrý vývar zo zeleninkou a slížikmi, chlapci majú rybičku a mamina s tatinom rezníky 🙂 a ešte koláčik perník s jabĺčkami 🙂