Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Tarhoňu som robila iba pár krát, ale nikdy sa mi nezlepila. Začínam tým, že dám do hrnca trocha oleja a opražím ju dohneda. Potom do nej vlejem vriacu vodu (zovretú v rýchlovarnej kanvici), varím ako cestovinu a keď je mäkká, tak ju zlejem
sobota - karfiolová polievka , hydinové rizoto, sladký cuketový koláč
nedeľa - polievka zostáva, segedín + knedľa a dnes idem zavárať o 106- zmes na špagety a domáci uncle bens. 😉
rezance s tvarohom a na večeru vajíčkovú nátierku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=49134 😉 no a na zajtrajšiu oslavu chystám mäso na kotlíkový guláš, pečiem http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37989 a mramorovú tortu, zajtra ešte pripravím tri druhy šalátov a domáce pečivo k tomu 😵
no dnes sme mali cuketové placky,nove zemiaky uvarene v šupke a uhorkový šalat...mňaaaaaaaaaaaaaam
polievka bola sosovicova , druhe plnena paprika .. teraz som zamiesila na parene buchty, na ktore si robim uz asi tyzden chute 😀 😀
@pillinka
Mäsovo-zeleninová zmes na špagety, pizzu, hrianky
Zeleninová zmes - 1 kg zrelých rajčín rozvaríme, prepasírujeme,šťavu prevaríme - ak sa ti nechce prplať s paradajkami
daj paradajkové piré 1 kg,1 kg zelenej papriky, 3-5 feferóniek - ja nedávam, 1 stredne veľký zeler,
1 str. karfiol a 7 ks väčšej mrkvy pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do rajč. šťavy dusiť.
Pridáme 1 zomleté Deko a 1 štamperlík octu a všetko udusíme do mäkka.
Mäsová zmes - 0,5 kg chudého hov. mäsa, 1/2 kg br. lopatky, alebo chud. bôčika - ja dávam niekedy 1 kg lopatky-
zomelieme. Do kastróla dáme 1,5 dcl oleja, pokrájame 1 kg cibule, opražíme do ružova a pridáme
pomleté mäso. Všetko dusíme 20-30 min. za občasného miešania. POZOR NESOLÍME!
Potom obe zmesi pomiešame a dávame do menších pohárov zavíčkujeme a sterilizujeme 30-45 min. Vychladnuté
uložíme do chladna.
používame na špagety už len kečup a syr, na pizzu doplnené vajíčkom atď....
a to unce bens mám doma tak napíšem.
@luciferova no ved skus si pozret na nete ja co som robila tak som len ovocie rozvarila,rozmixovala a ocukrila a take horuce som dala do poharkov ..este som zabudla troska nechaj odparit vodu a mas vymyslene :D
ja som dnes varila kura plnene kyslou kapustou k tomu zemiaky a ako maskrtu som upiekla moravske kolaciky 😀
šošovicová polievka od včera, a tarhoňové rizoto po prvý krát na skúšku..a konštatujem , že výborné🙂..len moji synovia povedali že nabudúce rizoto iba z ryže 🙂, najmenšia a mamina mala ako prílohu k rizotku brokolicu a mrkvu na pare, ostatok mal kompót ..🙂
ďalšie varenie až v pondelok...zajtra ráno odchádzame na víkend do Bojníc...máme to ďaleko, tak radšej na víkend, nech niečo aj vidíme 🙂
dnes sme dojedali rajčinovú polievku a robila som vyprážané filé z pangasiusa, varené zemiaky s maslom a vňaťkou, rajčinovo-cibuľový šalát a v pekárničke sa mi práve dorobila prvá várka broskyňového džemu 😉
@mysiatkoo Krasna vianocka. Dala by si mi prosim recept?
My dnes kuraci vyvar od vcera a na druhe pecene zemiaky s cibulkou a k tomu smotanovo cesnakov omacka. Jeden potomok nam ochorel a tak ziadne sladkosti - ziadne pecenie. Zajtra bude granadir so slaninkou a hraskova polievka s krupicovymi haluskami.
u nas dneska pre deti zemiakova kasa+ file a my mame obratene rezne 3 druhy stehno, kare a hovadzie len to hovadzie nie je take makke ako som chcela 😒 a ktomu pecene zemiaky a ryza do stavy som pridala taku stiplavu paprikovu pastu(domacu) a bolo to supris 😉
tie ktore robite leco chcela by som si na zimu zavarit do flias ale nemam stym ziadne skusenosti poradte ako nato a ci sa to aj sterilizuje 😉 dik
a este ma napadlo chcela by som spravit taky kapustovo mrkvovy slat a chcela by som poradit s nejakou zalievkou na neho

@natalii6 Ja som zvykla cukiny spraviť aj k mäsku: nakrájať na malé tenké kocky, nakrájať aj cibulu (zvykla som na také tenulinké pásiky) , a spolu s cukinou udusiť. Trošku soli či vegetu, a k pečenému mäsku je to super. Môj malý to jedáva len tak s ryžou - je to pre neho "biele mäsko" 🙂