Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lencyca no ved ako kde su zvyknuty nas je doma spolu 9 na prvi sviatok nas bude 11 a druhí 13 a potom navstevy,kamosi chalanov -chlapec od 13-25 to je kobylka 😀 😀 😀 😀
Ahojte 🙂 U nas dnes sviečkova s domacou knedlou http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42534&ord... a domaca francuzska polievka zo včera 😉 🙂
@kvietocek7 - už je na tie moje osvedčené neskoro , tie musia zrieť 1 mesiac a sú hneď mäkké . Iné nepečiem , také cesto , čo sa pečie hneď ani nemám , bohužiaľ .
@agathokleous áno ďakujem , nám tiež chutia celej rodinke . A hlavne malý keď ho chytí rapeľ , tak spapá aj 8 medovníčkov naraz . Tieto medovníčky sú staré , ale osvedčené . Už ich pieklo veľa žienok aj tu s MK a všetky si ich pochvaľujú .
@bubo1104
@zuzkaremiaska
@rastulka
@nadhera
@titkovamiriam ahojte.prosim vas mam taky recept na smotanove pagace ze tam ide jeden palmarin a este aj jedna helia....poznate niekto taky recept?zamiesila som to no uvidim ako sa podari upiect.podla mna tam ide moc toho masla.
ahojte... mate niekto vyskusany overeny recept na domace bobalky(opekance)? dakujem!
polievka hrášková s krupicovými haluškami aby zostala aj deckám zajtra na obed, kuracie prsia na hubách a zemiaková kaša 😉
Dnes polievka zo vcera, restovana pecienka s ryzou a este zostali aj cestoviny s pasirovanymi paradjkami, oreganom a struhanym syrom 🙂
@ktore ja mám takéto pagáčiky so smotanou : 350 g hladkej múky , 350 g masla ( môžeš pomixovať že 1 palmarín a 150 g masla , alebo aké doma máš , skúšala som dať rôzne a sú fajn ) , najlepšie je to mixnúť s pravým maslom aspoň trochu , 1 šľahačka ( smotana ) , soľ . Zo surovín si vymiesim cesto a nechám stáť 24 hodín . Potom ho vyvaľkám na hrúbku 1/2 cm , na kolieska . Na plechu potriem vajcom a na kolieska položím mandľu , orech , posipať sa môže aj makom alebo sezamom , ľanom atď .
dnes kelová polievka a halušky bryndzové alebo s kyslou kapustou, manžel ešte dojedá guláš od včera ...a ja sa teraz chystám ešte na koláčik, kým malá spí 🙂
ahojte, poraďte, chcela som robiť žltkové rezy, ale došli mi orechy. Nematý nejaký recept na podobný koláč?
@titkovamiriam mnaaaaaaaam 😀
u nas dnes losos s brusnicovou omackou a zemiaky
a naozaj nikto nerobite domace bobalky? 🤐
@titkovamiriam tak to potom nebudeš mat málo? 😀 😀 😀 to je vás teda celá kopa,ale tak to má na Vianoce byt 😉 my večierame so svokrovcami,potom na 2sviatok nás pozvali naši na obed,príde bráško so ženou a oni sú tiež kobylky,nie je to na nich vobec vidiet 😠 🙂
@nakup toto je mňamka, aj ja ho idem o chvýlu robiť 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38092
ahojte. ak sa vám náhodou chce, poraďte prosím, prosím, neajk ú dobrotu so sušeným mliekom... kúpila som ho pred mesiacom, ešte je celé a neviem, čo mám z neho robiť 😅
@zuzkaremiaska skoré uzdravenie 😉
Ahojte baby.konečne už len oddychujem 🙂 a vyjedám koláčiky 😀
dnes len tak narýchlo,slepačia polievka a čína s hranolkamy
babulky moje krasne,, uz mam salatik na zajtra hotovy, ryba sa rozmrazuje, prsty cakaju v mrazaku, kapustnica oddychuje,, doupratovane idem sa nalozit do vane a mam vianoce! takze aj vam prajem krasne vianoce, pohodicku s rodinkami a aj darceky samozrejme :D aj ked pre mna uz su tie najkrajsie darceky,ked vidim tie detske ocka plne ocakavania a radosti..
STASTNE A VESELE

dnes len rezne s pyre a salatik z cinskej kapusty+mrkva, polievocka zemiackova - a dalsie tri dni sa nechame hostit u babky, ktoru opat po polroku uvidime a uz sa tesime 😉 😉 😉