Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes vrámci postu špenátová polievka s opečeným chlebom,vyprážaný baklažán,varené zemiačky a zeleninový šalatik
a na večeru budu šišky, a musím vymysleť čo zajtra... asi kelová s párkom a druhé zatial neviem...možno rizoto zeleninové. ale to ešte nie je definitívne
@nanulik karfiol rozoberiem na ruzicky, uvarim - ja robim v parnom hrnci, staci ho urobit taky al dente, potom ho nasekam na drobno, na panvici s olejom sprazim cibulku, pridam karfiol, rozhabarkovane vajcia (mnozstvo podla velkosti karfiolu, vacsinou 3 davam) ochutim ciernym korenim, solou, petrzlenovou vnatkou. Vsetko sa miesa kym vajka nie su urobene. Hotovo 😉
dojedali sme a na veceru francuzke co da chladnicka a idem robit kinder kolac alebo z bebe keksov, este neviem.... 🙂
Dnes cibulacka zapecena s bagetou so syrom, tzv. francuzska cibulacka a pecene zemiacky s mladou cibulkou a pecenou cviklou.
my dnes mame hrstkovu polievku zo zeleninkou a parene buchty s domacim makom 🙂
kapustova kyslá s hubami a vypražana brokolica a upečiem chlebík od danielaj 🙂
my mame dnes brokolicovu kremovu polievku a druhe zemlovka, 😝 a vcera boli sisky, same sladke..blee 😀
my dnes rybacia polievočka a čína s ryžou 🙂 idem sa popozerať čo ste varili za dobroty lebo dva dni som tu nebola 😉
dnes zemiakova polievka na kyslo (manzel si na 2krat dokladal, takze zostal prazdny hrniec) a sulance s orechami...mnam
Ahojte,u nas dnes rychlovka 🙂 rybacia polievka od mamy z mrazaku a karfiol ako mozoček 🙂
kupovane parene buchty... lezim s chripkou... dnes zvladam akurat tak ohriat a posypat grankom... 😉
@lindarty bol skvely...takze potrbujes
1 sklenicku cvikly (ja som mala malu, asi 300gramovu) alebo aj dva...(cviklu scediť)
150g liptovskej salámy
3vajcia na tvrdo
kukurica ( v povodnom recepte nebola, ale ja som mala zvyšnú,tak som dala)
kyslá smotana
majolka
trošicku soli
citronova stava na dochutenie
ja som ho robila k mise pre navstevu, ale chuti vyborne len s pečivom...každý ho chválil.. bola to moja premiera, ale budem ho robievat castejsie...vyskusaj
@katarina.banska ahoj,jasne,paci sa 😉 :do misy si das 35dkg hlad.muky,15dkg spaldovej-celozrnnej ake chces,das 2CLsoli,premiesas,do stredu urobis jamku-das tam vykysnut kvasok-1dl vlaz,mlieka+1CL cukru+1/2kvasnic,ked je vykysnuty pridas 1 vajce,50g rozpustenej Hery,1.5dl vody,das od oka snecnicove,lanove semienka,vsetko spolu zmiesas,vymiesis cesto,nechas 1 1/2h kysnut,potom cesto na pomucenej doske rozvalkas do kruhu ,rozdelis na 12 casti,kazdy trojuholnik rozvalkas,od sirsieho kraju po tenky zrolujes do rozka,das na plech s papierom,nechas este 1h kysnut,potom ich potries slanou vodou,posypes sezam.semienkom,das ich do vyhriatej rury na 180 c piect,kym nezhnednu...daj vediet ci chutili 😉
@lencyca na tie spaldové rozteky nedáš recept? a tušim tu máš aj tmavy chlebík to si sama robila?
hotové umelkine, čo vy dokážete dievčatá..mňa až tak kuchyňa nebaví ja by som jedla aj každý deň špagety na kadejaký spôsob...

@slavka1307 čo mi zostanu 3 bielka /žltka idú do cesta/ vymiešam do tuha, postupne pridám práškový a trochu kryštálového cukru, zo dve PL džemu - najlepšie jahodový alebo malinový a je to, sladká dobrota na svete 🙂