Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
pol kg polohruba muka, drozdie pol /na 1 kg muky cele/stipka soli, krystal cukor, vajco, olej , teple mliecko.....muku dame do misky v strede urobime priehlbinku a do nej rozmrvime drozdie, na drozdie dame asi 3 kavove lyzicky cukru zvysok cukru....8 kav lyz po bokoch, , .jamku z drozdim zalejeme mlieckom...ostatne mliecko si odlozime na bok...do muky / nie do dierky s drozdim...pridame stipku soli a dookola olej , vajicko...ked vidime,ze uz nam to drozdie naboptnava cize sa dviha dolejeme mliecko a miesime, miesime, miesime a mliecko prilievame podla potreby , kym sa nam cesto neodlepuje od nadoby...nechame nakysnut a potom robime buchty....ked robime kolac tak do cesta pridam este polku palmarinu..alebo iny tuk...buchty budu mäkke ako oblacik... ja naparujem takto mam 2 hrnce aby pasovali na seba...do stvrt hrnca dam vodu na hrniec utierku a na utierku gumicku z gati ...ked voda zacne vriet dam buchty...tak dalej od seba..podla velkosti bud 4 alebo 5 kusov...prikryjem hrncom a necham parit 10 minut...knedlik 15 minut....ked ich vyberiem pierkom ich potriem olejom .....ja robim takto.. 😉
@raa2 takže minule som robila škoricové....Cesto: 250g polohrubej múky, 100ml mlieka, droždie, 75ml oleja, 1 vajce, cukor, štipka soli.* Maková plnka: 80g mletého maku, mlieko, cukor.* Škoricová plnka: 30g margarínu (masla), škorica, cukor. bolo cesto užasné. urobila som kvások....ten šupla k ostatným suróvinám....varechou spolu poriadne premiešala a dala k otvorenej trube ktorá bola trošku nahriata....alebo máme podlahové kurenie tak aj na zem to zvyknem dávať...a kysne to rychlo...je to super olejové cesto dobre sa s ním robí...nelepí sa.
ja som dnes robila perky, s tvarohom a slivkovým lekvárom a makom, mnam a zajtra robím lečo, dnes som si pri sporáku odstála 🙂
mukky no nemaš chybu 🙂 ja dnes budem robit porovu polievku a neviem ci aj druhe lebo mam este zo vcera v chladnicke 🙂
@nella11 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12762
ja som to robila podľa tohto receptu, fakt je výborné
čaute kuchárečky, my dnes rizoto so syrom a polievka krémová hrášková, mňam 😵
@zuzu13 mnam, tie pecene kridelka su dobry napad, dlllllho som nerobila, musim spravit bud.tyzden 🙂
@beruska.zuzanka ako robis rizoto? Lebo ja ked robim, tak ho mam stale akesi take suche, nie velmi dobre, a to by som chcela, aby bolo take chutne, ako nam kedysi robili v skolskej jedalni, take cervene (jedno z mala dobrych skolskych jedal 😝 😀
@maculik čauky, rizoto zo školskej jedálne si nepamätám, ale červené tu baby robili, skús kuk sem
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12762
ja nemám lečo, takže takú klasiku, ale ja ho suché nemávam, asi záleží od toho, ako varíš ryžu... 🙂
ahojte, potrebovala by som recept na perníkové muffiny, poradili by ste mi? Ďakujem 😉
vajickova polievka a zivanska v remoske. drobec ma vajickovu a cestoviny so spenatovou omackou

@raa2 ale zvládla...aj ja som mala obavy ale nakoniec mi to celkom ide....robím také kde sa pridáva voda alebo olej či mlieko aby sa to dobre premiešalo a potom šuip na dobre teplé miesto aby rychlo nakyslo.