Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zklimekova šikulka si!!!krásne vypracované figúrky 🙂 😉
@boubelka0021 v plechovke pikao neni si myslím, asi tie v tých tubách . ten recept má mamina a neviem aké používa . ale dala by som pikao v tube 🙂
ahojte. tak u nás dnes kapustové fliačky a zajtra bude pečienka s ryžou 😉 a snáď aj niečo upečiem 🙂
Ahojte dievčatá 🙂. Za posledné dni som ku gastronómii v našej domácnosti príliš neprispela 😅. Mám skúškové a tak obedy a večere väčšinou riešim veľmi pohotovostne.. Teda cestoviny, pizza, sem-tam nejaká tá donáška 😅. Včera ale varila moja polovička - zapekané palacinky naslano - musím ho pochváliť, bolo to naozaj mňam, len som nestihla odfotiť... Stihla som ale odfotiť tú spúšť v kuchyni 😅. Dnes ale najťažšia skúška za mnou, takže od zajtra snáď znovu nabehnem na aktívne varenie (zdravé) 🙂. Keby som vám ja napísala, čo všetko som včera ,,spásla" vylúčili by ma zo skupiny varíme zdravo a chutne... 😀
Dievcata, bola zmena vo vareni. Polievku sme zhltli, Davide dokonca 2 taniere a muz volal,ze ide s klientmi na pizzu, takze fasirky sa nekonaju. Robime si krupicovu kasu. Mnamka. 🙂
@zklimekova zlatunké postavičky,užasné 😉
@natal12 mám ho aj v albume, ale s vanilkovým pudingom, pohľadaj, nestíham 😖
@anos18 no to máš taký ako aj púpavový, ten istý postup 😉 ja ho robievam, nám chutí a je výborný aj na kašeľ a pri prechladnutí do bylinkového čajíku, síce kupujem aj veľa pravého včelieho medu , ale tento tiež musí každý rok u nás byť 😉
čaute baby, u nás dnes šalátová omáčka s vareným vajíčkom, granadír, ľadový šalát a údili sme kapra, tak aj ten, Mńamka 😉
u nás dnes koložvárska 🙂)
@lululka555 mozem poprosit receptik na ten krasne vyzerajuci kolacik?Dakujem krasne 🙂
@jarka721
@lululka555 ďakujem kočky 🙂
Zamiakovo cuketové placky. Sú vynikajúce- Je to skoro ako klasické zemiakové placky, len do tej hmoty sú pridané cuketa a ovsené vločky.
@mibi41 pozri u mna v albume ,pod fotkou je link 😉
ahojte , dnes u nás šalátová polievka a pečené kuracie stehná so zemiakovou kašou 🙂
my máme perkelt na smotane a kolienka 😉
@lululka555 dakujem
Ahojte,deti ešte dojedia syrovo- zemiakovú polievku a chystám sa na fašírky so zemiakmi na čerstvej petržlenovej vňati a nejaká zeleninová príloha k tomu
dnes urobím na večeru gulášovú polievku+ pečivo a zostane aj na zajtra a deťom na zajtra do družiny papagájový koláč
ešte stále dojedáme kelovú poplievku 😉 a dnes idem urobiť šúľance s makom 🙂
ahojte,ja mam už navarene 🙂 hovadzie maso s paradajkovou omačkou a viedenskou knedlou 😉
@zklimekova kráááása,šikulka si 🙂
vcera palacinky 321 s nutelou alebo dzemikom, dneska sladka fazulova polievocka a hrube sliziky k nej 😉
PO- losos grilovany a tymianove zemiaky pecene
UT- sosovicova polievka nakyslo (a vonku kupena bageta s krabimi tycinkami 😅 )
ST-vykostene kuracie stehna na slaninke udusene, ryza
STV-vykostene kuracie stehna s hubovo porovym ragu a ryza
my dnes ešte stále dojedačky, včera som nič nerobila z plánovaného, lebo sa ešte nepojedlo všetko, ale dnes budem robiť tú nakladanú panenku a k tomu šalát miešaný a na zajtra ešte uvidím, uvarím dáku polievočku, nemám predstavu , že akú
Tak som urobila včera slávny a ospevovaný bazový "med".Varila som 4,5 hodiny, bol redší, ved nevadí, tak som naliala do fliaš...a ráno bol ako kamen, ani nožom sa nedá do neho pichnúť 🙄 a chuťovo počas varenia tiež nestál za veľa, prevarený a ochutený cukor..a to som dala dosť bazy
A dnes obed: cesnaková polievka s haluškami, dukátové buchtičky
@chloe001 to posledne znie dobre, ako to robis? to ragu z hub myslim?
@tortelinka por som si nakrajala na drobno, trochu oprazila, dala trochu rasce mletej, huby nakrajane na kocky, osolila, podliala vodou (ale mozes aj bielym vinom alebo zeleninovym vyvarom, napr) a udusila domakka.

@jarka721 presne takto, pridávala som to tu už : toto je originál recept http://varecha.pravda.sk/recepty/bryndzovo-zemi...
ja som to ale robila tak, že som mala doma narobené domáce hrubé rezance, takže som použila tie a nepražila som tú cibuľu a neriedila bryndu, ja som zmiešala bryndzu a jeden biely jogurt a rezance a zemiaky v ktorých som nechala trošičku , ale skutočne len trošičku vody a na vch som potom dala udusenú jarnú cibuľu so slaninou
naozaj to bolo tak dobré , že vážne uvažujem, že už robiť halušky ani nebudem