Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam asi zajdem do knihkupectva ci to nemaju a ak nie kupim cez net
@boubelka0021 jasne 🙂 kup cez net ja nihy kupujem len tak a to mam mesto na skok
dnes len tak narýchlo..lebo malá má od včera poobedia vysoké teploty :(...cestoviny so smotanovo-syrovou omáčkou, so šampiňónmi, cuketou, a troškou údenej šunky
Včera vyprážané cuktové koliečka s kašou, dnes sme dojedli a dnes bude špiková polievka🙂
@lussy23 Prosím ťa, čo je špiková polievka? Nejaký vývar zo špikových kostí?
@veronicka1901 Na oliv. oleji som trosku ozmasila cibulku, cuketu, brokolicu, cesnak. Osolila, okorenila (cierne korenie, bazalka, oregano) a zaliala krajanymi lupanymi rajcinami a nechala chvilu podusit. Na spodok zapekacej misy som naliala besamelovu omacku a na nu ukladala zmesou plnene cannelloni. Kazdu vrstvu som potrela besamelovou omackou a takisto potom aj vrch. Prikryte som to piekla na 220 cca 40min. Cannelloni som plnila neuvarene, proste len vybrala z krabice a naplnila.
@titkovamiriam tu knizku mam aj ja. Je super 🙂 Ja ked z nej peciem, tak zvyknem davat o cca 1/3 menej cukru
ahojte babulky uz konecne kavickujem...dnes som varila tekvicovu polievku a hlivove rizotko chceli sme hlivovy paprikas ale rizotko to vyhralo a je mnaaam....ale velka skoda ze dnes sa doje 😠 😠 furt sme v hrnci nalozene....prajem krasny den
@titkovamiriam jéééj z takého taniera s tými lyžiarmi som jedávala keď som bola u babky na prázdninách...🙂
@titkovamiriam :D a koľko sa ti z tých tanierikov zachovalo?...babke zostal už len jeden..musím si na ňom niečo potajomky odniesť :D až mám pamiatku 🙂
@s_i_s_a len tento pred rokom som mala este misku aj hrnček no už ,,padli,, 😀
babulky zabudla som si poznacit recept neviem kde som ho videla ci tu alebo na fb alebo na nejakej stranke o vareni ...je to chlieb ktory je na vrchu pokrajany na kocky a v zarezoch je syr a ????? 🙄 🙄 prosim pomoc
@daniz Ďakujem, zajtra to vyskúšam, aspoň nemusím zase vymýšľať, čo budem variť 🙂
Ahojte, ja som nevarila, dnes som na zelenine a ovocí 😀
@lienka2 mmmm tie mufinky vyzerajú senzačne!!!! hneď by som si dala!!!!!
@titkovamiriam vyzerá to byť ako perfektná kniha!!!! A tie fotky....mňam!!!!!
tak a prívarok prihorel 😀 , som sa začítala do novín a len cítim smrad, tak som vletela do kuchyne a bolo mi to jasné, ešteže tej polievky mám dosť, tak odoberiem, zahustím a bude 😉
Ahojte ja včera - krémová polievka - zelenina- mrkva, zeler, petržlen, pór, kel, kaleráb, ryža a vývar z udeného a normálneho bravčového mäsa a na vrch petržlenová vňať a druhé krupové rizoto so šampiónmi zeleninovou zmesou a mladým listovým špenátom, dusené v rúre - to je hlavne na dnes a včera na večeru len tak krupičková kaša " tečivá s hrudkami " na objednávku 😀
dnes budem robiť bublaninu a v slabej chvíľke som sľúbila na večeru palacinky
ahojte Zienky prosim Vas cim by som mohla zahustit kuraci perkelt ked nechcem dat smotanu ani muku...dakujem za rady a mozete pridat aj svoj receptik ak mate nejaky skvely na kuraci perkelt 🙂
Ja pouzivam hrasku.. Zo zaciatku ma trosku hrachobu chut ale ked sa prevari strati sa ..

@boubelka0021 babičkine zákusky-mam vela knih starych novych o vareni ale tato je na pečenie uplne špica,je tam vsetko-rolady,torty,kremese,tradicne zakusky a netradicne rolady a vsetko s postupmi a dostupnými surovinami
http://www.martinus.sk/?uItem=102516