Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte, dnes som improvizovala, potrebovala som navariť čo najrýchlejšie, tak som dala piecť zemiaky so slaninkou a nadrobno pokrájanou špekačkou a zbúchala som bublaninu s marhuľami a čerstvými jahodami - tie ju krásne prevoňali.. No a robila som bazový sirup - postupne si robím zásoby do vlastnej špajze..
dnes tak pekne svietilo slniečko ...a mne takú neplechu narobilo :(....vysušený, nafarbený 3D kalich z poťahovky na tortu ...sa mi na jednej strane úplne zdeformoval :(( úplne mi vrch odkvecol 😒 ... na tú stranu skrine mi až do večera svietilo slnko...a ja som si to všimla neskorooo ...a teraz mi je do plaču ☹
ahojte kucháročky, idem zase popísať, čo som varila a piekla včera a dnes, včera sme mali domácu francúzsku polievku, vyprážaného úhora v bylinkovom cestíčku, vaené zemiaky a yeleninový šalát, dnes šalátovú omáčku, bazalkové cestoviny so syrovo-smotanovou omáčkou a piekla som jogurtový koláčik s jahodami a posýpkou a idem dočítať, čo ste kuchtili 😵
@papuka vieš čo, nie je to klasická udiereń, je to vlstne gril, ktorý si sám vyrobil, ale dá sa v ńou aj údiť, údi iba na bukových pilinách z dreva 😉
@katkas1 ja čokoládovú robím málo, nemáme veľmi radi, ale robím podľa receptu na ruskúzmrzku, len pridám roztopenú čokoládu, myslím, že recept mám v albume 😉
@titkovamiriam jaj, si mi chute narobila, tento ríbezľový milujem a robím ho šasto, už aby sme mali v záhrade ríbezle, tiež ho mám zo starej knižky po babičke, milujem tiie storočné recepty aj s poznámkami babičiek 😉 naša si recepty písala aj do zošitov a má tam poznámky, že od koho to má, sa narehocem vždy, aké mená 😀
@danielaj veru veru a tie poznamky k akej prilezitosti to robili alebo ked nevedeli nieco kupit ako to nahradili,to je taka nostalgia-moja babicka z maminej strany s nami byvala ,mala vela kamaratiek dokonca jednu co varila mojej mame a potom aj mne na svadbe 😀 a s tymi kamaratkami okrem varenia,kecania o chlapoch mastili karty.ked si na to spomeniem tak sa musim nasmiat a hned mi vyhrknu slzy ze uz nik z nich nieje medzi nami ☹ ale spomienky a recepty su večné,tak žiju v nas
@titkovamiriam presne, mne ešte jedna babička žije, druhá už je veĺmi dávno tam hore, obe boli celý život kuchárkami, jedna na družstve, druhá v jednom ústave pre postihnuté ženy, takže skúseností mali až až, veru aj mmoja nebohá babka mala veĺmi dobrú kamarátku, čo varila tiež na svadbe mojej mame a aj mne, hoci už má cez 90 rokov, je to čiperná bebka, lieta po dedine na bicykli ako šarkan a sama sa mi ponúkla, že mi bude variť na svadbe, lebo že to mojej nebohej babke sľúbila, taká bola zlatá, veru nostalgia ma tiež teraz pochytila 😢
Dobré ránko všetkým, u nás sa dnes kuchtí koložvárska kapusta, pre deti grilované kuracie krídelka s ryžou, kyslá fazulová polievka a jahodovo-tvarohový koláčik...
ja dnes robim pecene zemiaciky a rybku peciem so zeleninkou, na masle 🙂 a k tomu tatarecka.. dobru chut 😵
Ahojte. Ja som nakoniec pozbierala po dome a po zahrade co mi padlo pod ruku a vysla z toho smotanova ovocna torta za 15 minut hotova 🙂 . A myslim, ze ma velky uspech. Kolega mi zahlasil, ze no som rad, ze ta nemam doma. Asi by som mal 200 kilo 😀
dievcata, ja by som uvarila asi toto: http://varecha.pravda.sk/recepty/cibulova-polie... poznate ten recept? co myslite - bude to dobre 😒
Zienky dajte tip na nejaku dobru grilovaciu marinadu.Ked nam už svieti slniečko, a ideme zahajiť sezonu 😉
ahojte, ja som teda dnes musela nieco urobit s tou aliasskou treskou a nasla som taky recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5901 teda hlavne som hladala nejake cesticko na vyprazenie rybky a toto je sice s kuracim maskom ale ja som namiesto toho obalila male kusky rybky oprazila, uvarila nove zemiacky a popucila trochu s maslom a dresing som robila taky ako v tomto recepte ale bez majonezy. akoze menej kaloricke aby to bolo 😀 je to super. mala mi zjedla 6 kuskov a to je co povedat na tu nasu nejedacku 😀
@kathy1 ja viem len jednu naspamat- kečup, alebo pretlak asi 2dcl, do toho trosku horčice, med alebo cukor, trochu citronovej stavy, posekaná cibula- ja ju sekám mixerom až uplne skoro na kašu-..sol, korenie, bazalka, oregano, chilli...co máte radi......inak mi kamoš kuchár poradil len natriet krkovičku vela cesnakom a posolit, nič viac....skús.. 😎
u nás dnes sladká fazuľová polievočka a granadír 😉
CHcem Vás poprosiť - začali nám zrieť žlté maliny a chcela by som urobiť džem, lekvár. Máte niektorá dobrý receptík?
Ďakujem 😎
baby, zavarate niekto jahody tak ze date do pohara jahody, cukor a prevarenu vodu? kolko to treba sterilozovat?
práve tlačím jahodové gule s tvarohom, hodina na kondičnom bicykli to hadam spraví?

ja som dnes zbadala v obchode tekvicu, tak sa chystam, ze spravim zajtra tekvicovy privarok, s dusenym maskom a zemiakmi 😀