Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Prosim vas mate nejaky recept alebo dajte radu čo robiť s broskynami okrem zavarania??mame ich dosť,zavarene už mam.dakujem 😉
ahojte.. 🙂 tak je po príjemnom víkende 🙂 v sobotu som robila rýchlovku - kapustné halušky a pre drahého lepenicu - nemá rád halušky, tak som mu spravila kapustu so zemiakmi a slaninkou - veru si pochutnal ;) v nedeľu tradične slepačí vývar a pečené kuriatko na masle so zemiakmi a ryžou, dezert - dvojfarebný /jahodovo - čokoládový/ puding s banánmi a broskyňami, takže zase určite vyskočia kilečká navyše 😅 na dnes ostala ešte polievka a trošku zemiakov, takže na obed sa doje čo je a na večeru a zajtra robím cestovinový šalát so zeleninou a krabími tyčinkami 😵 tak snáď sa tie kilá potom i vyrovnajú 😅
Baby prosím ked robite štrudlu z listkoveho cesta tak ako robite tu jablkovu napln?este som to nerobila 🙂
tak u nás bola včera gulaška - taká veľká akási, tak hov.-jelení guláš a cesnakové trojuholníčky som k nemu upiekla z 2 kg múky, aby bolo dosť a dnes dojedáme...
syn mi dva dni spieval o haluskach, tak dnes halusky s bryndzou pre decka a ja capresse salatik
Rozváľkané cesto jemne posypem stúhankou, dám jablká + čo chceš, zas posypem strúhankou, cukrom a polejem uškvareným maslom a stočím.Je to mňamka
ahojte babulky tak po tyzdni som tu zase prisla nakuknut co fajnove ste navarili napiekli 😵 😵 ja dnes zeleninovu polievku a syrove gulky s tatarkou...a pocas min.tzzdna bola plnena paprika ,parene buchticky a este po troch mesiacoch som mala gratulantou na moju 40... 😀 😀 😀 tak pre jednych grilovacka slaninka a kuracie nozicky v paci a k tomu nas oblubeny salatik kapustovy Coleslaw a cibulovy nakrajana cibula kysla smot.a vegeta trosku nechat odstat a podavat je to velka mnamka uy sme takto zjedli tonu cibule 😀 😀 😀 a pre dalsiu navstevu to bolo trosku slavnostnejsie lebo prisla rodinka tak bola kuracia polievka masko v paci s bylinkami ryza a hranolky a zeleninova obloha a vecer grilovacka a piekla som zerbo kolac a rezy so zelatinou s pribin.kremom a jahodami...a vcera som nevarila boli sme v Bojniciach tak sme si dali co oko videlo xixi
@lululka555 a mozem ta este poprosit o ten recept na ten kolac z tvarohom a zelatinov? dakujem
poprosim recpet na nadychane parene buchty aj som ho mala niekde ale neviem ho najst dakujem
Svokor mal narodky, tak zas po roku raz navaril guláš. Boli aj iné dobroty - jedna švagriná doniesla marhuľový koláč s čokoládovou polevou - bol úžasný, ďalšia švagriná doniesla muffiny, svokra urobila škvarkovníky a mne sa na tom najviac páčilo to, že som nemusela nič variť ani piecť 😀 V nedeľu som piekla kuracie stehná, k tomu ryža a zeleninový šalát. Našťastie len taká rýchlovka, keďže sme v sobotu s kamošmi dlhšie do noci posedeli 😉
letna polievka a tekvicovy privarok s kolienkami a piekla som grahamovy chlebik 🙂 a nepecena smotanovo ovocna torta
babulky tak zbezne som vas precitala no a mam kopec inspiracie vsetky ste velke sikulky 😵 😵 no uz sa musim konecne pokusit pridavat sem fotky nech aj mna trosku pochvalite 😀 😀 😀 😀 😀 vsetky pisete zevarit v tychto horucavach je hroza no taksuhlasim s vami aj ked ja mam na chalupke trosku chladnejsiu kuchynu ako doma doma 50 stup.tak vravim si urobim rodinke radost parenymi buchtami cesto krassne vykyslo naparim prvu davku a co cert nechcel dosiel mi plyn 😠 😠 hroza auto ziadne tak pekne krasne zakurit v kachliat a buchty robit na peci a to bola hotova katastrofa musela som sa chodit obcas schladit do baazena lebo by ma isto odviezli tak strasne horuco tam bolo... 😝 😝
dnes cesnaková s krúpami a kedže tu boli neterky tak opäť lievance s marhuľovým lekvárom, pre MM bravčové s mrkvou na červ. víne.
@luciok ďakujem 🙂 , asi fakt chutila...spráskala sa raz dva...ani som ju neochunala 😅
@lululka555 cibulku osmazim na masti,pridam korenie,cervenu papriku a troska soli(bryndza je sama o sebe dost slana)zalejem trochou vody a pridam kusky bryndze,ked sa roztopi pridam zemiaky a dolejem vodu.nakoniec vsetko rozmixujem.vynikajuce s opecenou slaninkou a pazitkou 🙂 pre dve osoby staci,jedna stredna cibulka,dve bryndze(odporucam kvalitnejsiu,lebo tie lacnejsie sa poriadne neroztopia a ostanu tam ako keby syrove kusky) a stredne velky zemiak,zemiak je hlavne na zahustenie,ale nesmie ho tam moc citit.nemam presne gramaze,ja vsetko robim od oka a podla chuti 🙂
@ronny123 `dakujem ti pekne, ešte nikdy som takú nerobila a ani nejedla...pozerala som aj na nete recepty,tak ju určite niekedy vyskúšam 🙂
ahojte
my dnes - slepačia polievka z domácej sliepky so zeleninou a slížami, zeleninové rizoto so syrom + uhorkový šalát
včera - zeleninová krémová polievka, pečený pstruh s koreninami a oliv. olejom + pyré
@tinki kuk u mňa v albume, alebo http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-medail... 😉

@lululka555 uz to vidim, som to prehliadla, dakujem pekne, ja tiez milujem kuracie masko s ovocim, vyskusam 😉