Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@hasleerka oooo ďakujem, deti keď si vyberajú čaj, tak vždy hovorie ententiky dva špendliky 😀 sa smejem....no aspoň sa zabavia a chvíľu nerobia zle 😀
na dneska len francuzske zemiaky a k tomu zelenina ,polievka zo včera hraškova a od piatej varime lekvar v kotli tak len rychlovka pekny den 🙂
Ahojte,u nás dnes cuketový prívarok s mäsom a domáca knedla.dúfam,že ostane aj na zajtra a dorobím už len slepačiu polievku a nejaký koláčik s jablkami 🙂
@titkovamiriam jemine, aj tvoje fotky sú žravé 😉 a pekná nová foto 🙂
@michaelamilan mleté rezne nemáš odo mňa, ale myslím od mojej susedky @lencyca 😉 a tie čaje, to sú aj moja úchylka, teraz ke´d bolo trošku chladnejšie, veru už som varila, ja ti pofotím moje 😀
jmy dnes dojedáme boršč zo včera a robím vprážané kuracie prsia v smotanovom cestíčku, opekané zemiaky a uhorkovo-rajčinový šalát, piekla som obrátený broskyňovo-orechový koláčik 😉
tarhoňa a falošné španielske vtáčiky 😉 , po obede ešte urobím na zajtra manželovi smotanovú tortu s mandarínkami a piškótmi...
tak ja som dnes skúšala tie moravské koláče, no len sa nemám čím chváliť ... nie sú až také pekné ... no ale hlavne že chutia
dojedli sme paradajkovú polievku od včera a deti si dnes rozkázali špagety s mäskovou omáčkou a kopou syra, k večeru sa chystám na cuketovo makový koláč s citrónovou polevou 😉
u nas dnes jasne že paradajkova polievka,vysmažany karfiol,zemiaky,tatarka a rozmrazujem listkove cesto a spravim na vecer tyčinky 🙂
ahojte potrebujem radu ked chcem robit slivkovy lekvar v pekarnicke treba to aj sterilizovat ci nie? a este mam pouzitobycajny cukor alebo ten zelirovaci? dakujem
@zuzub ahoj, no je to klasicky melon, rozrezany napoly, duzina nakrajana na kusky, a napichana na spajle, spolu s černicami a hroznom. No a v druhej polovici su tiez kusy melonu, zaliate rumomom a aasi 2 vanilkove cukry, stalo to cez noc, aby ten rum nasiakol do toho melonu. Upozornujem, jest pomaly, lebo to strááášne rychlo udrie do hlavy 😉
my dnes na obed párky 😀 mali sme velikú 😀 brigádu s bágrom neplánovanú. Ale po celotýždňovom makaní a búraní a upravovaní terénu sme si poobedie uvarili vývar zo zajaca s pečeňovými haluškami, fašírky a rezníky a ryža s čalamádou. No a teraz večera krupičková kaša 😎
tak sme dovarili konečnéééééééééééé na zajtra bude polievka kuracia s mrveničkou a ako druhe bude http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=54052 k tomu ryža ,pečene zemiaky šalatik ,jablkova štrúdla padam od únavy 🙂 😔
@anavila mnam tie chlebiky vyzeraju dobre žravo ako si ich robila asi budu na ranajky ak stihnem 😀
Pozdravujem vás žienky, nestíham sem chodiť, s drobcom sme celé dni von a začína sa stavať na nôžky, takže ho už nemôžem spustiť z očí.. Navarili ste samé mňamky, iba slintám. Ja som dnes narýchlo urobila pizzu a veľmi sa mi vydarila, bola voňavá a chrumkavá. Zajtra ideme na výlet, tak sa najeme niekde von.
Musím sa vám ešte pochváliť, už mám hotovú kuchyňu, veľmi sa z nej vytešujem 🙂 Už aby sme bývali v našom domčeku.. Krásny večer!!
@11nika11 aj ja poprosim recept ,je zo sliviek niekedy som robila ale som zabudla bola z orieškami
@danielaj veru, tie moravske buchty...pol kralovstva za ne! 🙂))
my sme dnes dojedli slivkove gule...uuuzasne boli... tusim budem robit este cez tyzden..
a zajtra provensalske kura s pyre ... a nejaku rychlu polievku. slivkovy kolac sa preklada na zajtra, dnes boli palacinky..
a budu kolace dva--jeden kysnuty a druhy https://www.facebook.com/photo.php?fbid=5947751... tiez slivkovy ale iny.
vyprazana tekvica, zemiaky, cesnakove aioli, paradajkovo cibulovy salat, vyvar zo spikovej kosti so zeleninou

@anavila prosím ťa môžeš dať recept na tie maškrtky čo máš na poslednej foto 🙂 ďakujem.