Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dievčatá toto mi štrnglo do očí http://varecha.pravda.sk/recepty/pohankovy-naky...
ja som dnes varila az jednu mrkvicku pre baby na obed 😀 😀 a ako chutila? Estellka si pochutnala a ked skoncila tak mi vyhodila tanier z ruky a mrkvicka skoncila na koberci a Victorka mala iba mliecko 🙂 a ja si dam zeleninovy salatik a hotovo
@tanicka696 ja robím cícerovú ako zo sucheho hrachu-namočím cez noc,potom uvarím s koreninami-vela cesnaku,majoranky,čierneho korenia,soľ,rozmixujem a podavam bud s opečeným chlebom alebo s ,,maďarským hráškom,,-inak mam doma jeden sačok tak ho večer namočím a zajtra bude super polievka
Dnes k večeři :
Voňavé, křupavé #rohlíky
Suroviny :
mléko 250 ml
jakýkoliv tuk 60g /já jsem dala olivový olej/
mouka hladká 500 g
sušené droždí 5 - 7 g
sůl 1 kl
cukr 1 kl
Postup :
Pekárna mi vypracovala a vykynula těsto.
Těsto jsem si rozdělila na 16 stejně velkých kousků, každý vyválela na asi 4 mm vysoký ovál a z nich vytvarovala rohlíky. Nechala jsem aspoň 30 minut zase kynout. Potřela rozšlehaným vajíčkem a pekla v rozehřáté troubě na 180 stupňů, asi 15 minut. Nechávám zchladnout pod utěrkou.
ahojte babenky, robieva tu niekto salmon lasagna?? hladam nejaky dobry receptik 🙂
@trudka4 vaaau ako z obchodu 🙂 teda este krajsie a urcite aj chutnejsie mnaaaam 🙂 🙂
musim vyskusat. Pecies v elektrickej rure ci?
Takže dnes sme mali opekané zemiaky a morčacie mäso na nivovej omáčke + mrazená kukurica osmahnutá na masle - mňam + zeleninový šalát a deti nivu neľúbia, tak tie mali paprikáš z morčacieho a cestovinku 🙂
Cez vikend bola zeleninova s krupicovymi haluskami a na zelanie synatora kuracie na smotane na kyslo s kolienkami. A prvu avdentnu sme zavrsili varenym vinkom a pernikom 🙂 Dnes a zajtra kuraci vyvar a fasirka so strukovym privarkom. Stvrtok pecena panenka a asi k nej dusena kysla kapusta a pecene zemiaky.
@joannas
nam to nabehlo priamo v telke a mame to aj na starej kde mame setbox/tak niak sa to píše 😅 /co mame digi tak tam je vsetko mozne ale senzi tam nieje,tam varim na tv paprika alebo ceskych staniciach.
@joannas a telka ti asi bez digi nejde že?maš starši tip,lebo ja možem ist cez digi alebo cez telku inak najdes tie recpty aj na nete co som vcera davala link
@titkovamiriam neviem ale asi ten setobox v tv nemame,tv mame 4roky LCD,,,a nemusim mať všetky recepty 😀 však?
cesnacka bude zajtra a masovy gulás s nokmi. A cez vikend sme mali králika, manzel chcel naprirodno, tak s ryzou a pecenymi zemiakmi, bol to riadny kraličisko, cisty vypitvaný vážil 2,4kg 🙂 prvy zabity z nášho vlastneho chovu. A vcera som robila na veceru na odporučanie mojej kamosky z Detvy zapekanky....fajnotka riadna, ktovie, preco sa to u nas na vychode nerobi...u nich to predavaju v stankoch ako langoše.
@monikaresovska daj ich do krabice,dobre uzavri a nechaj na balkone alebo niekde vonku,kludne do vianoc,oni zmaknu urcite,uvidis🙂
@titkovamiriam tie mi moc nechutia, ale ma zaujal trosku zdravsie co je v kombinacii salmona napr so spenatovymi listami. So salmonom si neskusala pripravit?
takže zajtra zapkaná kuracinka a zemiačky, kačacia polievka a rezanky, smotanovo - pudingový koláč, a vianočný punč 😵
a zajtra síce nie je nedeľa, ale máme u nás doma vianočné stretnutie " 4 generačný babinec" moja babka, mamina,mojej maminy segra, ja, a samozrejme moja Simča 😀
a včera sme stíhali upiecť linecké orieškové koláčiky 🙂

@zklimekova jéééé, tí smajlíci su super,detičky sa potešia 😉