Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
No my dnes máme zemiakovú kašu a toskánske guľky podľa tohto receptu:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4837 a ešte slaný špaldový slimáci-sú perfektní
A koláčik zo včera, v ceste nie je žiadna múka a na vrchu je jogurt s pudingom a mandarinkami
Ahojte, u nás bola včera zeleninová polievka s mrveničkou, k tomu fazuľkový prívarok a vajíčko, zemiaky. Na dnešok nám ostala ešte polievka a k tomu losos na bylinkách s citrónom, opečené zemiaky a zeleninový šalát.Sme po víkendových návštevách presladený, takže dezert nebude.
ahojte, dnes fazuľová sladkokyslá polievka, volské oko a na večeru chcem urobiť smaženú ryžu a k nej restovanú zeleninu ochutenú bylinkami a sójovou omáčkou 😝
My ešte máme hráškovú polievku a rezne so zemiakmi a ľadovým šalátom, takže dnes nevarím. Ale zajtra by som chcela niečo bezmäsité, tak dajte nejaké tipy... 😉
Špagety s klobáskou a syrom ;) A slepačí vývar, neviem prečo taká kombinácia, divné chute mám :D
Ahojte, vyzerá to tak, že na veľkú noc budeme konečne samy vo svojom dome, takže začínam plánovať sviatočné menu. Máte nejaké nápady?
ahojte tak my dnes zapekané cestoviny a pecene maso+zem.kasu(kedze pride ocino domov a ten moc cestoviny nemusi.)a polievku dojedame zeleninovu s haluskami
paradajkova polievka zvycajne ju robim s kuskusom ale nemala som tak so psenom. A cicerovo-psenove placky
Dnes palacinky a zemiakové placky - nech si vyberú podľa chuti. Chcela som aj šošovicovú mliečnu polievočku, ale taaak sa mi nechce umyť hrniec, že asi nebude... 🙂
Dnes uplne narychlo a jednoducho, o to oblubenejsie- kolienka s vajickom a pazitkou. Rascova polievka.
Zajtra segedinsky gulas s domacou parenou knedlou.
včera som si urobila na dnes do práce zdravšiu verziu pizze bez múky- bolo to tu ako "tofu pizza" foto hodím možno večer 😉
My mame take zobraceke jedlo 😀 zemiaky v supke spravene v rure k tomu maslo a cibulku
Čokoládová torta s jahodami malinami višňami
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/712-coko...
Vanilkovo-jogurtový koláčik s mandarinkami bez múky.
5 vajec
50 g kakaa
100 g trstinového cukru
Poleva:
1 biely jogurt (ja som dala activiu)
1 mandarinkový kompót (ten menší)
1 puding Creme Olé (ja som dala vanilkový)
1 želatínový stužovač za studena
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme kakao. Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov a pridáme ho k žĺtkom, opatrne zamiešame. Cesto vylejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170-180 stupňov asi 10-15 minút. Či je cesto upečené skúsime špáradlom. Koláč necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme polevu. Podľa návodu si pripravíme puding Greme Olé, potom doňho pridáme jogurt a nakoniec nakrájané mandarinky. Potom si pripravíme želatínový stužovač podľa návodu a pridáme ho k pudingovej hmote. Vymiešame a nalejeme na korpus. Necháme odležať v chladničke. Zákusok je osviežujúci a ľahký.
Tak na dnes a zajtra mame navarenu hraskovu polievku s liatym cestom a na druhe granadir.

dneska kuracie mesko so sunkou syrom a broskynou k tomu je ryza , hranolky, obloha, polievka dneska je takzvana kulajda a ak stihnem spravim zltkove rezy orechove dobru chut🙂