Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
žienky, prosím vás ako robievate cviklu na veľkú noc? teda viem, že uvariť postrúhať a čím potom dochutiť? my sme tento rok po XY rokoch doma na veľkú noc, tak ma čaká príprava veľkonočných jedál 🙂
mi na veceru grilovana prazma so zemiakmi na cibulke, paradajkovy salat s cibulou
na obed boli lievance s tvarohovou penou a cernicami
tak dnes zeleninová polievka a žemlovka z mazanca (myslím to, čo má cesto ako vianočka 😅 ) s tvarohom, hrozienkami a nastrúhaným jablkom, na vrchu pena z bielkov a poliate javorovým sirupom. mňáám a bude to aj zajtra 🙂
dnes zemiakový paprikáš, zajtra bude špenát, keďže je zelený štvrtok... no a v piatok bude ryba...
k veľkej noci som napiekla dnes linecké koláčiky, kokosovú nepečenú roládu, bryndzové paličky 🙂
Dnes bolo kuracie maso na mladej cibulke s kalerabom ( sojova omacka, horcica, sol, kecup) a k tomu cestoviny ( biele vrtulky a spaldove potrubie 🙂 )
@eva7780 podla fotky sa mi zda, ze si do nich davala sadlo/mast alebo daco take? lebo ja som raz robila tiez z masti a vyzerali podobne, sa to ako keby rozlialo a stvrdlo. neboli chutne. ale mozem ti odporucit moj osvedceny recept - zatial najlepsie, ake som kedy jedla /teda este vzdy niesu take skvele, ako mavali v jednej cukrarni, ale su najpodobnejsie tym dokonalym 😀/. recept mam od jednej znamej, ale aha tu je presne rovnaky su fakt bozskeeee aj z formicky idu pekne vyklopit. ale ja ich peciem na 150st. 12min. 🙂 a nemacam konce, len ich obalujem v prask-vanilk. cukre
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=54822
zajtra bude mrkvová polievka s krupicovými haluškami, tvarohová žemľovka, brokolicové fašírky a zemiaková kaša plus nejaký zeleninový šalátik.a bude navarené aj na piatok 🙂
a ešte dnes som stihla čoko-guličky, kto má rád čokoládové dobroty, odporúčam vyskúšať my ich zbožňujeme 😵
recept: 50g čokolady na varenie,100g praškov.cukru,100g mletých mandlí,250g hladkej muky,180g masla,2PL kakaa,3PL sladkej smotany,praškový a vanilk.cukor na obalenie
Čokoládu si najemno nastruhajte,pridajte muku,pomleté mandle,praškový cukor,2LZ kakaa,maslo,3PL smotany a vypracujte cesto.Aspon pol hodinku nechajte uležať v chlade a potom z cesta tvarujte guličky vo vel.orechu.Hotové guličky naskladať na plech a piect tak 7-10min.Ešte teplé obaliť v praškovom cukru zmiešaným s vanilkovým a trochou kakaa.
dnes som ich obalila len vo vanilkovom cukre a sú výborné aj samotné bez cukru.
@soniatko v "bio super zdravych potravinach" 😀 😀 😀 ..... vyrobca je Drietoma, robia aj jogurty ryzove a sojove a aj "majonezy a smotany a mliecka a pomazanky" (pisem v uvodzovkach, lebo vieme, ze majoneza = vajce olej horcica 🙂alebo napr. ).... predava ich siet TERNO a KAUFLAND, jogurty (ale nie ine produkty) siet TESCO, nemam prehlad o inych vyrobcoch nakolko preferujem SK potraviny, pokial je to mozne regionalne.... kym som na nich neprisla, kupovala som v DE (nemecko) v DM od alnatura ....
Baby prosim hlavne tie zo zahoria, kde rastu smrcky?strasne rada by som ich ususila ale co som sa pytala nikto nevie mi tu povedat kde rastu.dakujeeem

u nas dneska brokolicova polievka (ta dufam ostane aj na zajtra) a druhe marinovane vykostene kuracie stehna, ryza/hranolky, zeleninovy salatik 😉 obed na prianie mojho manzela 🙂