Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes paradajkova, kuracie rizoto so syrom, mousse au chocolat a brownies s creme anglaise a jahodami.
Ja som dnes robila: hovädziu polievku so slížikmi, kura na smotane s haluškami.
náš obed zeleninový vývar s krupicovými haluškami, pečené kura s ryžou, uhorka 🙂
@raza salko uvaríš vo vode v plechovke 2,5 hodiny 5 jabĺk očistíš a nastrúhaš na veľkom strúhadle zmiešať s cukrom a so škoricou nechať postáť 5 žĺtka vymiešaš s 5 lyžicami cukru, 5 lyžíc vlažnej vody a 5 lyžíc polo. múky s polovicou prášku do pečiva vymiešaš sneh z bielok a už iba varechou vmiešaš na plech si dáš alobal a rozvrstvíš vyžmýkané jablká aby pokryli alobal a vyleješ piškót upečieš pri 180 °C asi 20 min prevrátiš strhneš alobal jablká su na vrchu vychladnuté salko zmiešaš s 1 maslom a rozotrieš na vrch 🙂
Dnes Bravčový guláš s knedlou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1325-bra...
Zajtra obľúbené zemiakové placky, lacné jedlo od našich babičiek 😉
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/30-harul...
Vejce Benedikt s holandskou omáčkou
Suroviny na omáčku :
žloutek 2 ks
citronová šťáva 1 čl
máslo 100 g
sůl asi 1/2 čl
pepř špetka
Postup přípravy omáčky :
Všechny suroviny kromě másla si dáme do nádoby vhodné pro tyčový mixér.
Máslo si rozehřejeme na 100 stupňů.
Suroviny v nádobě začneme mixovat a za stálého mixování přiléváme horké máslo. Po nalití másla je krémová omáčka hotová.
Suroviny na vejce Benedikt :
vejce asi 4 ks
plátky šunky asi 4 ks
toustový chléb 4 plátky
ocet 2 pl
Postup vejce Benedikt :
Dáme si do hrnce vařit větší množství vody /asi 2 l/ a dáme do ní 2 pl octa. Až nám voda vaří, trochu ji ztlumíme. Vyklepneme si vajíčko do naběračky a tu opatrně i s vajíčkem ponoříme do vařící vody a vajíčko opatrně vyklopíme. Nevaříme prudce, jen necháme asi 3 minuty probublávat. Potom děrovanou lžící vajíčko opatrně vyndáme na papírovou utěrku trošku okapat.
Toustové chlebíky si opečeme v tousteru a na každý dáme plátek šunky. A na šunku položíme okapané vajíčko a přelijeme holandskou omáčkou.
Těsně před konzumací vajíčko nahoře "natrhneme" a žloutek se nám krásně rozteče.
Perník s posekanými vlašskými ořechy a s povidly
Suroviny těsto :
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1 hrnek moučkového cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 kl koření do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kakaa
3 lžíce povidel
1 lžička mleté skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
Suroviny poleva :
200 g kvalitní čokoláda na vaření
250 ml smetana ke šlehání
POSTUP PŘÍPRAVY
Do jedné mísy dáme sypké suroviny a smícháme.Do druhé mísy dáme tekuté suroviny,které postupně smícháme se sypkými.Na plech dáme pečící papír a těsto na něj vylijeme.Pečeme asi 30 minut na 200 stupňů. Po upečení můžeme polít čokoládovou polevou.
Čokoládová poleva :
Čokoládu na vaření roztopíme ve vodní lázni a smícháme se smetanou.
V sobotu som piekla špaldovú slnečnicu s jablkami a čokoládou, bol to darček. Pre veľký úspech som musela upiecť v ten deň ešte jednu-tá bola celá s jablkami a grankom. No stihla sa zjesť ešte v ten deň, tak som včera musela upiecť ďalšiz s jablkami, grankom a orechami. Na obed sme mali zemiakový šalát a plnenú fašírku a kuracie mäso v marináde.
My dnes zapeceny baklazan plnený mletým maskom a na vrchu bešamel a k tomu mrkvičková polievka s krupicovými haluškami 🙂
@gianni jeeej, mohla by som poprosit na recept na jablkovy brumik 🙂 velmi pekne dakujem.
Minulý týždeň sme mali: zemiaky s kuracími prsiami plnené so špenátom a syrom, čínu s ryžou, plnené fašírky s vajíčkom, kyslú zemiakovo-fazuľkovú polievku, brokolicovú polievku, koložvársku kapustu, parené buchty, salkový koláč s banánmi a sladký "pohár" z nátierkového masla 🙂
Dnes máme hovädziu polievku + ryžu so soté
Caute kocky, zvyknem vam tu pridavat moje recepty a mam na ne aj celkom dobre ohlasy 🙂 🙂 ak sa vam paci moj blog tak ma potesite ak zanho zahlasujete v sutazi Bloger roka kde ma nominovali 😉
Linka na like je http://www.blogerroka.sk/tipnajedlo-sk/
Vopred vam vsetkym dakujem 🙂
Testovala som veľkonočný koláč so špenátom a fetou 🙂
Recept nájdete tu na mojom blogu:
http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/03/torta...
dnes boli špagety so strúhaným oštiepkom, zajtra sa chystám variť šošovicovú polievku na kyslo a palacinky s domácim jahodovým džemom
Kakaové kytičky plněné krémem recept
http://zpravynovinky.cz/index.php/kucharka/1150...
zeny dnes uplne zufalstvo......co uvarit?Polievku mam ale druhe ma nic nenapada.A samozrejme ze nikto na nic nema chut.Asi im dam na tanier to NEVIEM
@gabriella7 ja bývam v Berlíne, tu sa to dá kúpiť v každom tureckom supermarkete a tých je tu neúrekom. Ale na Slovensku by ho mali mať v Metre.

Dnes mame cesnakovu polievku, zemiakovu kasu, zeleninove fasirky (na prianie dcery) a rybie filé (zelal si syn), uhorkový šalát a jednoduchý koláč na kyslom mlieku.