Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
My dnes bez polievky,pec.placky so zemiakovou kasou alebo palacinky.Kto bude mat na co chut.🙂
Ahojte,dnes máme iba palacinky :D zajtra bude cukinová krémová polievka s krutónmi a domáce jaterničky+ krvavničky s varenými zemiakmi a muffinky
@kamila84 ahoj jasne v pohode dresing je 1 kysla smotana 3 struciky vacsie cesnaku sol podravka provensalskr bylinky cerstvy kopor najprv roztlacite cesnak vymiesate ho so solou podravkou a bylinkami 10 minut nevhate postat pridate par kvapiek olivoveho oleja smotanu a nasekany kopor...🌿
hovädzia polievka s niťovkami a zeleninou, palacinky s tvarohom a džemom, šľahačka, granko 🙂
Vcera zeleninova polievka a penne s paradajkovo- syrovou omackou 🙂
Dnes rano chlebik vo vajicku, na obed dojeme poievku a penne a na veceru pizzaaaa 😀
Na zajtra sa mi rozmrazuju pstruhy 😎
Tento čokoládovo-kokosový koláč okrem toho, že obsahuje mandľovú múku namiesto pšeničnej, má v sebe aj málo cukru, takže si ho môžete dopriať s rozhodne menšími výčitkami svedomia🙂
http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/06/cokol...
Ja som dnes nevarila, lebo sme u mamy a mame dnes: chrenovu omacku s hovadzim maskom a knedla, zajtra bude viac menej klasika vyvar hovadzi, snicle, zemiakova kasa a mrkvovo-jablckovy salat
Nivové trojúhelníky
Suroviny těsto :
mléko asi 450 ml
olej 200 ml
hladká mouka 800 g
brambory uvařené ve slupce 3 ks
sůl 2 kl
sušené droždí 4 rovné lžičky
Suroviny náplň :
sýr Niva asi 300 g
máslo nebo Hera 250 g
vaječný žloutek 2 ks
sůl 1 kl
Na potírání :
vejce 2 ks
Postup :
Těsto nám vymísí a vykyne pekárna.
Mezitím si připravíme náplň : změklé máslo, žloutky a sůl pořádně vymícháme dohladka. Nivu si nastrouháme.
Máslovou směs i Nivu si rozdělíme na 4 stejné díly.
Vykynuté těsto si taky rozdělíme na 4 stejné části. Každou část vyválíme, potřeme čtvrtinou máslové náplně a posypeme čtvrtinou Nivy. Spojovací stranu potřeme rozšlehaným vejcem a svineme do rolády. Rozkrájíme na trojúhelníky, naskládáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme aspoň 30 minut ještě kynout v teple.
Potom pečeme na 200 stupňů asi 30 - 35 minut do zčervenání.
@karkana Ako robíte šišky aby neboli moc olejové? Ja som ich raz skúšala robiť a strašne mi nasiakli olejom nedali sa jesť.

robila som dnes granadír, ale nakoniec sme rozložili ohnisko a išli opekať špekačky, párečky, slaninku, tak aspoň zajtra nemusím variť 🙂