Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes som toto nasla na internete, su to recepty zo skolskych jedalni, tak snad mi to na niekolko tyzdnov pomoze, co mam varit. A pomoze aj vam. 🙂
dnes sa mi nič nechce od rana takže len rajčinová polievka a rybie prsty s hranolkami :P
Dnes kuracie prsia plnené nivou a šunkou a prílohu som spravila ryžu, keďže cez víkend boli zemiaky
Včera iba fazulovu polievku....dnes slepačí vývar s rezancami, fašírky a zemiaková kaša.
My dnes číra cesnačka s krutónmi, ryža a bravčové karé na šampiňónoch, čokoládovo-banánové muffiny. Zajtra bude ta istá polievka a granadír a nejaký koláčik s malinami, asi bublanina s pudingoch.
@bobovalenka hore dva prispevky vyssie je recept, je jednoduchy a chutny, rovnako robim aj zelerovy
Kedze som hamburgerovy tip dnes skusim taku ich zdravsiu verziu 🙂
https://sjz.sk/mini-hamburgery-s-hranolcekmi/
ja dnes som sa rozhodla, ze spravim po snad sto rokoch ryzovy nakyp, uz je viac menej hotovy, uz len bielkova pena sa na vrchu dopeka aby mala taku zlatistu farbu a bude to hotovo. Uz sa neviem dockat 😀 Len vidim to tak, ze to zase prezeniem a nakyp nebudem chciet dalsi pol rok vidiet 😀
vajickove cestoviny a zeleninova polievka. taky trochu rychly obed, kedze dnes bolo kooopu behaciek a vybavovaciek
@1bambinko1 ako robil tvoj drahy grilovanu zeleninu? v rure alebo na panvici?
@8nikuschka Prepacte ze odpovedam tak neskoro.Recept je jednoduchy,na oleji si osmazim cibulku,pridam 2-3 struciky nasekane na platky,a potom zemiaky,mnozstvo nech si da kazdy podla chuti.Vsetko to zalejem vodou,pridam bobkovy list,sol,korenie a kocku slepacieho bujonu.Pocas varenia pridam este 3-4 nasekane struciky cesnaku(kazdy nech si prida podla chuti ale vieme aky je slaby cesnak z obchodu).Ked su zemiaky makke vyberiem ich par von do misky,tak isto vyberiem bobkovy list a ostatne vsetko zmixujem.Ked je vsetko pomixovane pridam smotanu na varenie s troskou muky a necham prevriet.Ak je polievka malo cesnakova pridam este prelisovany cesnak a hodim spat tie zemiaky co som predtym vybrala.No a potom uz len nakladame na tanier,pridame krutony z chlebika alebo opeceny rozok na kolieska(ako ja) a papame 🙂
Dnes je zelený štvrtok takze nejaké tipy okrem klasiky ?

Dnes zeleninová polievka s písmenkami, rezeň plnený šunkou a syrom, varené zemiaky a tatárska