Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@henka123123 prepac, ze neskoro, ale predsa:
Panenka: vecer vopred nakrajam na steaky, posolim a okorenim. Pokvapkam olivovym olejom.
Do druheho dna necham v chladnicke. Opeciem na panvici medium (pozor, neprepiect moc)
Priloha: krokety a cibulove ragu
Finta toho jedla je v tom ragu ;) Nakrajam cibulu (najlepsie cervenu salotku) asi 4 stredne hlavky a oprazim na oleji. Ako ked ides robit zaklad nejakeho jedla, pekne dohneda ale nespalit. Posolim. A to toho dam jednu smotanu a varim, kym sa to nezredukuje na omacku. Je to strasne jednoduche, ale je to bombova chut. Nam to chuti viac ako syrova alebo hribova omacka.
Dnes premiera salat Coleslaw (sa mi fakt podaril😊) a k tomu urobim kuraci steak,ktory oddychuje v medovohorcicovej marinade zatial,potom sup do rury a hotovo😉
@ejmylia ja som nahodou natrafila nan ked som si dala hamburger a bol ako priloha,nesla som sa ho dojest 😂 kapustu bielu nastruhat s mrkvou (niekto dava aj cervenu,alebo cibulku atd) ja som dala1 kg bielu a cca 4 mrkvy,sol,korenie,horcicu asi 3 lyzicky(ale podla chuti si mozes aj viac) jeden biely jogurt a zvysok som dala este majonezu kolko zobralo,ale mozes dat aj iba jogurt alebo iba majonezu😉
Baby nemate recept na zeleninove fasirky? V skole nam robili vynikajuce,ale vobec netusim co to obsahuje 🙂
@adriannasvk a ten steak ako robis? Pecies? Alebo na panvici? Marinada len horcica a med?
@mravvcek mozes aj do rury dat,zalezi od toho ci sa ti chce stat pri tom alebo nie 😉ja som dala do rury....marinada je sol,korenie,horcica,med,cesnak.
vcera som skusala take roladu s kuracieho masko, slaninky, vajicka a syra. bolo to uzasne a zostalo aj na dnes, takze dnes dojedame 🙂
polievka zo vcera, nedelna slizikova 🙂 no masko nam neostalo zo vcera, takze dnes som na rychlo urobila brokolicovomaskove fasirky so zemiakovou kasou 🙂
dnes po dlhsom case trochu nezdravy obed v podobe vyprazaneho syru s domacimi hranolcekmi 🙂
Aj ja dnes bulgur, ale s tofu, bielou fazulouv paradajkovej omacke, cervenou cibulou a nakoniec posypat petrzlenom
gulas s domacou knedlou 🙂 nastastie som urobila dost, ze bude aj na zajtra, takze zajtra uz len dezert nejaky vymyslim, asi babovku upeciem 🙂
špenátové halušky s kyslou smotanou a slaninou, cez víkend grilované kuracie krídla a stehná s ryžou a perník s džemom a čokoládou,
Bryndzové špaldové halušky s opečenou slaninkou a polievku som spravili zeleninovú 🙂
rajčinová polievka s písmenkami a strúhaným syrom, sekaná, varené zemiaky a smotanovo špenátový prívarok

@zuzu_la ta priloha boli krokety pecene v rure ;)