Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@gucz malý bublaninu aj tak nelúbi, to balím veľkému, no neviem, čo nabaliť menšiemu, lebo neviem, či tam bude chladnička a on jogurty nechce vôbec a vypije len kakao, ale Monte a také spapá, tak to myslíš že môže? A že tvaroh s mliekom - fúúú, to by môj nezjedol ani za svet, tvaroh ho napína 😝
môže aj monte a podobné, ale až večer po operácii, alebo ďalšie ráno. A kakavko mu kúp tie malé krabičky, to vydrží aj bez chladničky. A chladnička by tam mala byť, ak aj nie na chodbe, tak v sesterne určite bude
A aj to kakavko bude môcť až večer po operácii, alebo až na ďalší deň, poobede Laure priniesli len čajík
ináč by ma zaujímalo, idem robiť bublaninu z 2 dávok, môžem si to spraviť naraz, alebo treba každú zvlášť, neviem, či mi tá druhá dávka vydrží, kým sa prvá bublanina upečie, čo vy na to?
toooolko dobryyych napadov tak jeden pridam ... dnes som robila hrachovu polievocku len taku lahku bez parocka...ved nemusi byt vsade maso ked je aj druhe:DD a druhe som varila ryzu s bravcovymi medailonkami so syrovo- smotanovou omackou. vynikajuuuce. uvidime co zajtra ale asi bryndzove halusky hroooznu chut mam uz na ne. :DD
my si dneska dáme rajčinovú kapustu, zapekaný karfiol a čerešňovú bublaninu 😉
@reanda @lyongirl no vy ste fakt fajnovky 😀 😀 😀 vysypat plech mi zaberie taky isty cas, ako vybratie a rozlozenie peciaceho papiera. S vyberanim z plechu mam problemy len ak sa mi to pripecie - vdaka Bohu uz rok, co mame novy sporak sa mi to nestalo 😅 no a tip na umyvanie plechu po takomto peceni....nechat vychladnut a mierne zaschnut tu zmes zvysneho oleja/masla a muky, ktorym bol plech vytrety a vysypany. Potom to striet uplne docista papierovym obruskom - krasne to ide (ak nie je pripecene samozrejme 😉 ), obrusok spolu s "vytreninou" vyhodit a plech uz potom umyjete rovnako lahko ako pohar od mlieka 😎
ahojte ja som varila prekladane zemiaky salatova polievka a salatovy salat 😀 kedze kojim kapustu nemozem ☹
zeleninová polievka s krupicovými haôluškami, bravčové kare zapečené so šampiňonmi, syrom, šunkou a kyslou smotanou a k tomu pečené zemiaky 🙂
@egyptanka ja robim takto....kupim si strukoviny zmiesane v jednom sacku(fazula,hrach,sosovica)vecer namocim...na druhy den dam varit udene mäsko(väcsinou kosti)ked su polomäkke pridam strukovinu a po chvilke zemiaky,vyberiem kosti a oberiem ich a dam naspät do polievky,dochutim vegetou,ciernym korenim,solou a kminom(bacha niektore udene je dost slane 😉 )... a nakoniec si v hrnceku s vodou rozmiesam tak lyzicu hl.muky a pridam do polievky,podla toho ako to chcem mat huste,prevarim a dam este trosku majoranky....ale na nete som videle rozne hrstkove,nam chuti takto 🙂
dnes vyprazany syr so zemiakmi a zeleninovym salatom a zajtra kelova polievka,cevapcici so zemiakmi a druhe zemiaky na kyslo s koprom,parkom a volskym okom 😉 mnamky.....

zapekna kuracie stehna so zemiakmi a kyslou kapustou