Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes sme sa boli najesť na oslave narodenín nášho krstňaťa, mali sme šunku s chrenom a šlahačkou a čerstvá zelenina, vývar so zeleninkou, mäskom a rezancami, kuracie medailónky na leče a zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou. a torta bola karamelová. dobre bolo 😉 .
@veve39 na paprikach odkrojime vrch s jadernikom, pripravime si zmes na panvici oprazime na troche oleja nakrajanu zemlu, len nech chyti trocha korku, ale nespali sa, pridame 2 rozslahane vajcia, nakrajanu sunku na kocky a na kocky nakrajany syr feta, na tej panvici to spracuejeme len tak, aby sa vajco nelialo a ta zemlicka bola trosku chrumkava ale nie spalena. potom zmesou naplnime papriky - mne tato davka stacila na 4 velke papriky, tie dame na omasteny pekac a zapecieme, ja som piekla na 200 stupnoch asi 30-45 minut, pozerala som to, nech mi to nezhori-ta paprika.
@lucinenka001 Ahoj ja ju robím tak ako pre nás - dám variť kúpenú hŕstku, soľ a bobkový list a potom keď je skoro mäkká, dám na panvicu opražiť na troške oleja mrkvu, petržlen a zemiak nakrájané na malé kocky, zalejem to troškou vody a pridám do polievky, na konci zásmažku z oleja, hladkej múky, červenej papriky... Na koniec dám ešte majoránku alebo petržlenovú vňať a teraz som dala aj sušenú pažitku.
my sme dojedali sviečkovú z bravčovinou, knedľa......
@mrkvakatka , krásne fotky, vyzerá to dobre, to si zavárala? 😉
dnes fazuľová sladká, vykostené kuracie stehienka v cestíčku a zemiaková kaša... a k tomu ešte cigánska z jarmoku... 😉 a samozrejme niektorí členovia aj burčák mali... 😵
Ahojte baby 🙂 Mam doma v mrazaku pstruhy, poradite mi nejaky chutny a nenarocny recept?
Dnes nič resp. oslavovali sme,tak tradične,šalát a rezne. Potom grécky šalát,tortička a tak.
A včera fašírky a zemiaky
Ahoj mimi 🙂, dakujem za receptik. Este ak sa mozem spytat , hrstku nejak treba vo vode premyt alebo ju rovno mozem dat do hrnca varit? Pytam sa preto, lebo ryzu zvyknem tak premyvat pod vodou chvilu 🙂
manzel vari segediiin,, nieje nic lepsie ako ked vam niekto obedik nachysta 😝 😀 😝 😅
dnes kuraci vyvar so zeleninou a rezancami a maskom, cibulove zemiaky s uhorkovym salatom, varena kukurica a pecena tekvica butternut - to je taka sladka, namiesto zakusku, netradicny nedelny obed, ale my maso velmi nepotrebujeme, staci nam z polievky
Ahojte u nás je dnes bryndzová polievka, bravčové na smotane s cestovinou a akurát idem robiť ako dezer palacinky 🙂
my dnes varime takzv. babickyne zemiaky 🙂 podusene bravcove masko supneme na plech kde su zemiaky poukladane ako na francuzke zemiaky, prelejeme kyslou smotanou a smotanou na varenie a na to opat poukladame zemiaky 🙂 supneme do truby a po dvoch hodinkach mame super obed 🙂 mnam uz sa na to tesim 🙂
manzelik varil,kura na paprike /perkelt/ varene rozpucene zemiaciky a od mamy mam kapustovy salatik
My máme dnes kuracie rezne z prsíčiek a zemiakovú kašu, k tomu uhorkový šalát a ráno nám pani susedka doniesla kýblik černíc, tak vymyslíme aj nejaky mňaam koláčik 🙂 a na zajtra segedín 😀
my sme dnes papali kuraciu polievku so slížami a zemiakové placky s pečienkou

@zuzana76 ahoj mozes dat prosim recept na tie zapekane papriky ? dakujem pekne 🙂