Čo jesť v zhone namiesto normálneho jedla?
Ahojte, čo najčastejšie zjete, keď nestíhate normálne jedlo alebo sa vám nechce nič chystať?
Ako často sa vám to stáva?
A čo vám v takej situácii najviac chýba? niečo rýchlejšie, lacnejšie, sýtejšie, chutnejšie alebo výživnejšie?
Zaujímajú ma hlavne reálne skúsenosti 🙂
@tibor220 ahoj no zial je to velmi impulzovne potom...bud nieco co najdem alebo si objednam ale radsej by som volila nieco zdravsie casto..
pecivo, syr, sunka, zelenina alebo si dam pohar acidka alebo hrst orechov, nejake ovocie
Črtá sa biznis plán a robíš prieskum trhu? 😅 Tak 2x do mesiaca zvyknem vyriešiť jedlo donáškou, som z BA, takže tu je naozaj množstvo možností a nemám problém si vybrať podľa chuti... to je vtedy keď sa mi fakt nechce... to že nestíhať, teda nemať 5 minút na to si spraviť aspoň nejaké obložené pečivo alebo si dať skyr s ovocím sa mi nestáva a teda po niečom takomto najčastejšie siaham, keď potrebujem niečo rýchlo
@anonym_823faa jj, skôr si overujem, či ľudia takýto problém vôbec reálne majú alebo či ho mám len ja :DD
U teba to teda vyzerá skôr tak, že keď treba niečo rýchle, skyr/pečivo úplne stačí a donáška je skôr výnimočne.
Ešte ma zaujíma jedna vec ..keby existovalo hotové slané jedlo bez prípravy, ktoré len otvoríš a zješ, s dobrými nutričnými hodnotami a normálnou sýtosťou, vedel by si si predstaviť, že by ti to niekedy nahradilo skyr/pečivo alebo donášku? Alebo by si na to nevidel dôvod?
@tibor220 cestoviny s niecim na rychlo alebo spisske parky s chlebom zeleninou. Leco buchnem len vajce ak mam klobasku pridam ,prazenicu ik teple
rožtek , jogurt.
Zjem to co najdem doma, a doma vzdy nieco najdem. Ked sa mi nechce nic pripravovat alebo cakat kym sa rozmrazi nieco varene z mraznicky, tam je vzdy nieco, vystaci mi kus chleba s hocicim.
@tibor220
Bagetka, schwarzwaldska sunka, mozarela, rajcina
Bagetka, cottage, pazitka, rajcina, uhorka, paprika
Bagetka, francuzska natierka, rajcina, uhorka, ladovy salat
Bagetka, mala konzerva tuniaka, cibulka, rajcina, uhorka
Bagetka, feta, olivy, rajciny, bazalka, salotka
@tibor220
Bagetka, schwarzwaldska sunka, mozarela, rajcina
Bagetka, cottage, pazitka, rajcina, uhorka, paprika
Bagetka, francuzska natierka, rajcina, uhorka, ladovy salat
Bagetka, mala konzerva tuniaka, cibulka, rajcina, uhorka
Bagetka, feta, olivy, rajciny, bazalka, salotka
@anonym_ed4219 Toto máš už celkom dobre vymyslené :D 😄 Vdaka
@anonym_823faa jj, skôr si overujem, či ľudia takýto problém vôbec reálne majú alebo či ho mám len ja :DD
U teba to teda vyzerá skôr tak, že keď treba niečo rýchle, skyr/pečivo úplne stačí a donáška je skôr výnimočne.
Ešte ma zaujíma jedna vec ..keby existovalo hotové slané jedlo bez prípravy, ktoré len otvoríš a zješ, s dobrými nutričnými hodnotami a normálnou sýtosťou, vedel by si si predstaviť, že by ti to niekedy nahradilo skyr/pečivo alebo donášku? Alebo by si na to nevidel dôvod?
@tibor220 skús bez AI, bude to pôsobiť omnoho lepšie, ľudia ochotnejšie pokecajú... a takéto hotovky predsa sú, aj s relatívne dobrými výživovými hodnotami a slušným zložením sa dajú nájsť, to berieme napríklad na kempovačky...
Ako sa da nestihat normalne jedlo? Stale sa da ci uz po ceste domov objednat donaska alebo do prace na zaverecnu objednat, alebo obatovat pol hodinu a ist neskor spat a navarit nieco normalne alebo naopak o pol hodinu si skor privstat. V dnesnej dobe nestihat sa normalne najest je len trapna vyhovorka.
@tibor220 skús bez AI, bude to pôsobiť omnoho lepšie, ľudia ochotnejšie pokecajú... a takéto hotovky predsa sú, aj s relatívne dobrými výživovými hodnotami a slušným zložením sa dajú nájsť, to berieme napríklad na kempovačky...
@anonym_823faa oka, ktoré hotové jedlá si zvykneš brať na kempovačky? Som celkom zvedavý na zloženie..Vďaka moc inak
@anonym_823faa oka, ktoré hotové jedlá si zvykneš brať na kempovačky? Som celkom zvedavý na zloženie..Vďaka moc inak
@tibor220 napríklad hotovkyzplechovky a jedlá od GymBeam máme radi, rybky v konzerve zas od Sokra... ale úprimne, 90% času varíme doma a riešime čo, tak v tých výnimočných prípadoch si kľudne doprajeme aj menej zdravú alternatívu... nie som asi úplne cieľovka takýchto produktov
@tibor220 napríklad hotovkyzplechovky a jedlá od GymBeam máme radi, rybky v konzerve zas od Sokra... ale úprimne, 90% času varíme doma a riešime čo, tak v tých výnimočných prípadoch si kľudne doprajeme aj menej zdravú alternatívu... nie som asi úplne cieľovka takýchto produktov
@anonym_823faa vďaka moc, popozerám 🙂) Jasne.. ako za mňa keď si človek doma navari plnohodnotne jedlo je to to naj, čo môže byť . Ešte raz vďaka
@tibor220
Ja mám vždy v mrazničke mrazenú zeleninu. Dám ju do mikrovlnky, vifonku dám do misky zalejem, pridám zeleninu, pridám srirachu a ozdobím jarnou cibuľkou. A do troch minút je to super, takto ma to naučili v Ázii.
@tibor220 mne sa to stava casto, robievam častokrát do noci, takze sa cestou zastavim v Mc donalde, alebo objednam jedlo, keď prídem po 21, lebo doma nie je co jest a častokrát je to moje jediné jedlo v ten deň. Ak clovek nemá čas, tak nestiha ani ist do obchodu. A to, co hovoris, tie hotové jedlá, tak taku ponuku ma napr. Billa. Keďže poznam bývalého manažéra (už na dochodku) dodavatela týchto pokrmov, tak si niekedy kupim aj to. Milujem najviac kulajdu polievku. Viem, na akej baze sa to pripravuje, ako je to “konzervované” a viem, aké ma ten môj známy vzdelanie, takze keď mi niečo odporúča, nemam to problém ani ja zjest.
@tibor220 nech sa páči, napríklad takto https://www.grizly.sk/sokra-kureci-tikka-masala... ale pýtaš sa fakt na "teplú vodu z vodovodu" tieto jedlá sú tu dostupné roky, nie je to žiadna diera na trhu
Ja ak nema nic dam si iba tvaroh, alebo jablko.. pripadne mrkvu so sunkou... stava sa mi to malokedy .. zvacsa ked sme niekde pracovne
u mna je to mozzarela, celu hodim do misky, sol, bazalka, obcas oliv.olej, hrst paradajok alebo potom rybacia konzerva, najradsej mam mexicky tuniakovy salat. to su take mega rychlovky.
este mi napadlo, obcas si takto do chladnicky uvarim vajicka na tvrdo, ale to je fakt ako posledna moznost, lebo studene vajko mi tak nechuti ako ked je to cerstvo uvarene, ale lepsie ako nic
@tibor220 aj keby existovalo slane jedlo bez pripravy, tak to nebudem jest.
To nemoze byt kvalitou nic dobre, bude to vysoko spracovane, ze tam netlacis protein to nezachrani.
Ale ludia, co su tak zaneprazdneni zivotom ze su ochotni obetovat svoje zdravie to asi kupia.
Ja som sa vekom naucila, ze cas na jedlo si treba najst, inak ta to dozenie. Ak viem, ze budem zaneprazdnena, pripravim sa na to.
Banan, cottage, nejake orechy so sebou. Kafe do termosky. Oblozeny chlebik. Alebo si zabalim studene cestoviny, slovenske rizoto, ci salat - nieco, co sa da zjest nastudeno a rychlo. Ved kolko trva zjest par sust cestovin, ked sa aj ponahlas? 5 minut?

Črtá sa biznis plán a robíš prieskum trhu? 😅 Tak 2x do mesiaca zvyknem vyriešiť jedlo donáškou, som z BA, takže tu je naozaj množstvo možností a nemám problém si vybrať podľa chuti... to je vtedy keď sa mi fakt nechce... to že nestíhať, teda nemať 5 minút na to si spraviť aspoň nejaké obložené pečivo alebo si dať skyr s ovocím sa mi nestáva a teda po niečom takomto najčastejšie siaham, keď potrebujem niečo rýchlo