icon

Čo môžem dať papať dievčatku, keď nemôže nič mliečne?

vasjar
2. feb 2023

Ahojte, 7 ročne dievčatko je alergická na mliečne produkty, a neviem co by som jej mohla navariť, nikdy som s tým nemala ešte skúsenosti.
Poraďte, co by som jej mohla tak dat, aj take niečo ako olovrant, raňajky, obed
Vďaka

moni106
•
2. feb 2023

@vasjar nahradit mlieko ovsenym alebo mandlovym a moze vsetko co varis pre seba len treba nahradit

chillibubble
•
2. feb 2023

normalne jedlo, len nahradit zivocisne mlieko rastlinnym. kupis uz aj bezne v potravinach. tak isto rastlinne jogurty, smotany, masla,...

vasjar
autor
•
2. feb 2023

A nie sú potom tie jedla take riedke? Mam na mysli napr ak by som spravila puding

luccija
•
2. feb 2023

@vasjar alpro, kokosové jogurty, smotanu..v Bille, Kauflande majú veľký výber len si to doteraz nepotrebovala, tak si si nevšimla.Mandlove mlieko, kokosové, ryžové...

martul
•
2. feb 2023

@vasjar absolútne nie, v obchodoch je teraz obrovský výber rastlinných produktov. Mlieko, maslo, syry, jogurty.....zober dcéru nech si aj ona vyberie, čo by jej chutilo

viestta
•
2. feb 2023

@vasjar porad sa s jej rodicmi, oni najlepsie vedia co moze a co nemoze jest aj co bezne jedava

liv1
•
2. feb 2023

Kukni si moj album a ked sa ti nejake jedlo zapaci, napis mi poslem ti recept. Je v nom vsetko bezmliecne 😊

thereisabear
•
2. feb 2023

Podľa toho, čo má rada. Pozri zloženie pečiva, v niektorých je mlieko, niekde nie. Môžeš upiecť nejaký koláč/bábovku, spraviť ovsené kašu s rastlinným mliekom a ovocím. Na obed nejaké mäso, ryžu, zemiaky, rôznu zeleninu, polievku... Chlieb vo vajíčku. Z kupovaných vecí napr Lotus keksy, niektoré Manner, Koka keksy, Oreo...

gertrudaosem
•
2. feb 2023

@vasjar zemiaky mäso zelenina.... Ryža .. cestoviny... Paradajková omáčka... To vážne nevies čo navariť?

ada85
•
2. feb 2023

Najskôr si zistí či je alegicka na laktózu alebo každom. Bezlaktozové mlieka sú živočíšneho pôvodu.A ak na každom tak potom iba rastlinné