icon

Čo pečiete na Veľkú noc?

22. feb 2026

Ahojte baby, chcela by som vedieť aké koláče robíte typický na veľkú noc. Prvýkrát budem ,,za gazdinku,, tento rok, a z rodiny som si do vlastnej domácnosti nepriniesla žiadny recept. Mamina vždy zákusky objednávala , sladké sa u nás nikdy nepieklo domáce. Prosím inšpirujte má, čo chutí vám, manželom a deťom, čo má proste vždy úspech u vás. Nechcem moc nič suché ( sušienky, medovníky a podobne moc nemusíme , sme skôr na tie ,,mokrejsie,, mlsoty) ale inak žiadne obmedzenie, máme radi aj krémové aj ovocné aj čoko... Na Vianoce už zopár rokov pečiem svoje overené koláčiky, ale na veľkú noc nemám ani poňatia a na nete mi to nič nehovorí hlavne keď to nemá recenzie....ďakujem moc ❤️🐣

Strana
z2
anonym_c0678a
22. feb 2026
simsalabim
22. feb 2026

Ja roky iba jednu jedinu vec - babovku vo forme zajacika, na to coko polevu a kym boli deti male, zdobili ju vselicim farebnym, lentilkami, roznymi zdobitkami, kvetinkami. Jeden kolac nam uplne staci.

marsmykkok
22. feb 2026

Tiramisu urobím a tento rok ešte šuhajdy lebo mám vlastné lieskové orechy. To tiramusi býva vždy, druhé bud šuhajdy, žltkové rezy alebo krémeš.

cina1
22. feb 2026

u nas boli typicke zltkove rezy

martinkatinka
22. feb 2026

Zltkovy rez

anonym_cde603
22. feb 2026

@anonym_autor niečo ovocné s mascarpone

lindous
22. feb 2026

Punčák a venčeky alebo medový krémeš tak klasicky a posledné roky sa nám zapáčil nový trend, machová torta 🙂

stellarstar
22. feb 2026

Aj to bude? 🤣🙈

ivicatolic
Autor odpoveď zmazal
sara07
22. feb 2026

nič extra nepečieme, my pečieme čo sa zmysli , pripadne máme knih čo sa chystame že raz upečieme,,

minenkaa
22. feb 2026

Kedy je pre boha drahého veľká noc,keď už je tu táto otázka tu
Nevieš piecť ,upeč čokoľvek čo vies

kubkovan
22. feb 2026

Ja robím len žltkový rez

anonym_c8eb89
22. feb 2026

My zbožňujeme štedrák.. takže okrem Vianoc si ho doprajeme aj na Veľkú noc.. a inak v pláne nemáme už nič také, možno ešte nejaký jeden koláčik, asi žltkáč.

kiki68
22. feb 2026

@anonym_autor u nas tradicny Reindling. Je to typicke pre Korutansko.

anonym_23e77c
22. feb 2026

Babovku vo forme zajacika a metrovy kolac.

tykat
22. feb 2026

@anonym_autor u nas urcite puncak, to mame vzdy na vianoce a na velku noc. A potom nieco coko-orechove

patka06
22. feb 2026

punčák a košíčky

viestta
22. feb 2026

marlenku alebo medove rezy, nieco z lineckeho, mozno bude aj mensi plech puncaku, ale skor nie, lebo Velka noc je neskoro a nenarvem to do chladnicky a na balkone to byt nemoze

malulienka
22. feb 2026

@anonym_autor nič..kúpim a hotovo😉

esther100
22. feb 2026
@minenkaa

Kedy je pre boha drahého veľká noc,keď už je tu táto otázka tu
Nevieš piecť ,upeč čokoľvek čo vies

@minenkaa na podľa mňa sa aj neskoro pýta 🤣,však v obchodoch je už dlho veľkonočný tovar 🤦

minenkaa
22. feb 2026
@esther100

@minenkaa na podľa mňa sa aj neskoro pýta 🤣,však v obchodoch je už dlho veľkonočný tovar 🤦

@esther100 ja naštastie len do Lidl chodím ,lebo podľa obchodov sú len sviatky cely rok

esther100
22. feb 2026
@minenkaa

@esther100 ja naštastie len do Lidl chodím ,lebo podľa obchodov sú len sviatky cely rok

@minenkaa veď aj tam som videla už asi pred 2 t

anonym_dab16d
22. feb 2026

@anonym_autor nič neupeciem, neoslavujeme veľku noc.

minenkaa
22. feb 2026
@esther100

@minenkaa veď aj tam som videla už asi pred 2 t

@esther100 u nás naštastie nič ešte nie je ,veď bol teraz niekedy Valentín a ja som stala pri čokoládach a pozeráš na muza a sa ho pytam ,že prečo sú tu tieto čokolády

anonym_c0678a
22. feb 2026
@minenkaa

@esther100 u nás naštastie nič ešte nie je ,veď bol teraz niekedy Valentín a ja som stala pri čokoládach a pozeráš na muza a sa ho pytam ,že prečo sú tu tieto čokolády

@minenkaa ty si spadla z Gurunu? Ci ides do lidla len do ulicky s chlebom? Lebo ked kuknes do vedlajsej ulicky, najdes tam aj zajacov a kachny😒
A tie cokolady tam byvaju stale, nielen na valentina, ibaze by si tu kraviny trepala aby si bola akoze zaujimava🙄

minenkaa
22. feb 2026
@anonym_c0678a

@minenkaa ty si spadla z Gurunu? Ci ides do lidla len do ulicky s chlebom? Lebo ked kuknes do vedlajsej ulicky, najdes tam aj zajacov a kachny😒
A tie cokolady tam byvaju stale, nielen na valentina, ibaze by si tu kraviny trepala aby si bola akoze zaujimava🙄

@anonym_c0678a neuveríš u nás som žiadne zajace včera nevidela a čokolády zabalené v krabičke ako srdce ,hneď pri dverách u nás sú len raz za rok
Do uličky so sladkosťami nechodím ,prejdem ovocie zeleninu,pečivo ,mliečne výrobky a pokladňa

anonym_c0678a
22. feb 2026
@minenkaa

@anonym_c0678a neuveríš u nás som žiadne zajace včera nevidela a čokolády zabalené v krabičke ako srdce ,hneď pri dverách u nás sú len raz za rok
Do uličky so sladkosťami nechodím ,prejdem ovocie zeleninu,pečivo ,mliečne výrobky a pokladňa

@minenkaa tak sa zajtra pozri lepsie. Neviem kde je to u vas, u nas zajace a kachny uz su. Tak nechodis do ulicky so sladkostami a tvrdis, ze nic velkonocne tam neni. No dobre😏

weleda123
22. feb 2026

Linecké, klasika. Dcérka rada vykrajuje, tak už len kvôli tomu aspoň jednu dávku. A rozmýšľam, že tento rok urobím plech medových a hotovo.

weleda123
22. feb 2026
@minenkaa

@minenkaa Lidl má či už v letákoch alebo na predajni vyložené veľkonočné sladkosti asi mesiac. V Kiku dokonca mali veľkonočnú výzdobu už pred vianocami 😅 a u nás v meste aj Billa a Tesco majú veľkonočné regále hotové už pár týždňov.

minenkaa
22. feb 2026
@weleda123

@minenkaa Lidl má či už v letákoch alebo na predajni vyložené veľkonočné sladkosti asi mesiac. V Kiku dokonca mali veľkonočnú výzdobu už pred vianocami 😅 a u nás v meste aj Billa a Tesco majú veľkonočné regále hotové už pár týždňov.

@weleda123 u nás nebolo ešte včera a leták som nemala v rukách pár rokov
Do Kiku nechodím a tesco tu nie je

Strana
z2