icon

Jablková detská výživa, kde je minimum cukru

evica17
22. sep 2021

Ahojte, chcem robit detsku vyzivu, nakolko mam vela jablk a aby sa nepokazili. Ale chcela by som taku kde je minimum cukru, pripadne ziadny. Da sa to ? Nepokazi sa mi to hned ked nebude cukor ? Nemate nejaky recept ?
A este sa chcem spytat, musi sa to steriliozvat, alebo stqci horuce nalievat do flias a otacat vieckom dole ?

stanulienkat
•
22. sep 2021

Bez cukru,bez vselijakych zlatych klasov a bude na 1. Sterilizovat. Je tu kopec tem o tom. Pohladaj.

margaretka_
•
22. sep 2021

ja som robila z jablk tak, že som naparila nakrajane jablka, pomixovala, dala do poharov, poriadne ešte alkoholom pretrela hrdlo pohara a vičko a sterilizovala. fajne huste a ani jedna sa mi nepokazila 👍

usla35
•
22. sep 2021

pripojim sa, tiez by som chcela nieco take urobit nejaku vyzivu, pyre, len naposledy sa mi aj nastruhane jablka pokazili, tak som z toho na nervy, aby sa mi to nestalo aj teraz.

andula09
•
22. sep 2021

Keď som naposledy robila, tak som davala len čisto jablká. Ošúpala, očistila, nakrájala a dala variť. Potom len rozmixovať a horúce dávať do pohárikov hore dnom. To je celá veda. Ešte aj o dva roky boli v pohode, keď som našla pár posledných pohárkov.

kacena4
•
22. sep 2021

ahojko ak mas len jablka bude vyziva kysela ked budes robit uplne bez cukru. ja som davala minimum. a teda varievala som ju 10r. ako profirodic pre babatka 🙂 pre osviezenie som vzdy pridala k jablkam par ineho ovocia, aby nebola len jablkova - hruska, marhula, broskyna, banan... a mozes striedat pri papani

evica17
autor
•
22. sep 2021

@kacena4 cize ziadnu kys citronovu si nedavala ?

evica17
autor
•
22. sep 2021

@usla35 ved toto. Ze mne bolo povedane ze bez cukru skysne, tak sa aj bojim. Skoda by bolo toho

stanulienkat
•
22. sep 2021

@kacena4 nebude kysela bez cukru. Ja som mala sladku vyzivu ako cecek aj bez cukru.

janka1011
•
22. sep 2021

@evica17 neboj sa, nepokazí sa a ani nebude kyslá ( pokiaľ nie sú tie jablká fakt že veľmi kyslé) Ja robím celý život výživu bez cukru. Jablká ošúpať, nakrájať, uvariť, trochu nechám vychladnúť, rozmixujem a sterilizovať 20 min. Nič nepridávam. Robím čisto jablkovú, jablko - mrkva, jablko - hruška a vždy bez cukru.Ovocie obsahuje cukru dosť.Nech sa vydarí 😉

kacena4
•
22. sep 2021

@evica17 ano trosku kys. citronovej ako konzervant som davala

nicoli02
•
22. sep 2021

myslím, že nie je potrebné ani tá kyselina citrónová. keď som robila výživu z iného ovocia, tak som tam práve jablká pridala ako konzervant. obsahujú nejakú látku, nenapadne mi názov, takže nič ďalšie nie je potrebné.

enoula
•
22. sep 2021

Netreba cukor ani kys. Ak cisto jablkovu, tak naj z odrôd pinova, fuji. Tie su mega sladke. Vyborna je aj kombinácia s hruskami, mrkvou, bananmi

denda007
•
22. sep 2021

Ja som detskú výživu mrazila, vtedy tam nemusíte dávať cukor ani nič podobné. Inak myslím že sú fajn aj výživy z DM ale sú opoznanie drahšie ako obyčajné.

tini27
•
22. sep 2021

Ja som tak robila minuly rok, stale je tip-top 🙂. Osupala som jablka, nakrajala, varila do makka, potom rozmixovala a horuce nalialado poharov, zatvorila, otocila hore dnom a nechala do druheho dna 🙂. Jablka su sladke, cukru je v nich dost aj prirodzene, takze v pohode sa daju pouzit bez pridaneho ;)

evica17
autor
•
22. sep 2021

A este otazka, je potrebne jablka supat ? Mozem ich dat aj so supkou a potom zmixovat ? ( v supke je najviac vlakniny a vitaminov)

mariet24
•
22. sep 2021

@evica17 minulý rok som robila asi 120 pohárikov úplne bez cukru, čisté ovocie. Sterilizovala som a otočila hore dnom a nechala pomaličky chladnúť zabalené v deke aj dva dni. Zo všetkých bolo možno 5 pokazenych

vanda323
•
22. sep 2021

@stanulienkat A bude chutná potom? Ešte som nerobila bez zlatého klasu tak neviem

ailiba
•
22. sep 2021

@evica17 ja som robila iné ovocie, ale to je jedno... Rozmixovala som, pre varila a naliala do v sterilizovaných pohárov (aj viečka). Pridala som trosku pektinu (prírodný enzým, konzervant). A položila som viečkom dolu, kým nevychladli.

stanulienkat
•
22. sep 2021

@vanda323 vyborna, sladulinka. Naco tam davat taky humus ako Zlaty klas? K jablkam mozes pridat mrkvu, broskynu...

vanda323
•
22. sep 2021

@stanulienkat Fíha idem pozrieť na Google...vidíš mňa to ani Nenapadlo