Je kuracie mäso na Nový rok nevhodné?
Prvý rok mám kvazy vlastnú domácnosť. Roky rokuce, sme nejedli nič čo má krídla , aby neviem čo všetko neuletelo.
Prosím vás , príde mi to trošku mimo. Len mne , alebo ?
Lebo odmietam variť ešte aj 1. Proste budú rezne z kurata a hotovo.
Vhodne je cokolvek, co Ti vyhovuje. Ja som naucena od maleho decka, ze na 1.1. sa neje nic co ma perie, kridla alebo plutvy. Dodrziavam to. Roky sme mavali udene maso, hovadzie, svieckovu, krkovicu pecenu s knedlou a kapustou. Zvykla som si.
Na povery neverím. A čudujem sa, keď vidím katolíkov, ako im veria. Tiež máme v rodine jednu, čo sa žehná, keď vidí čiernu mačku, 24.12 drží pôst a neje mäso, na Starý rok nezametá, nesmie jej visieť prádlo ani len uteráky alebo bundy, do domu musí vždy 1.1 vstupit prvy muž, každý večer sa modlí, ale preťahovať zadaných chlapov jej nevadí. Veľmi mi vadia takýto falošní ľudia.
Roky jeme kuracinu na Nový rok, upratujeme, vynašame smeti, visí nám prádlo a žijeme. Čo nám treba , to máme. Štastie je v našich rukách a nie v kurati, ktoré zjeme.
@anonym_eeb841 preco by jej vadilo pretahovat zenatych? Ved sa ide od dobroty rozdat,siri lasku a ktovie co este😇
@anonym_autor nechapem, ze toto este niekto riesi. my sme dnes dojedali zbytky zo vcera a zajtra bude kacica.
@anonym_autor nechapem, ze toto este niekto riesi. my sme dnes dojedali zbytky zo vcera a zajtra bude kacica.
@princezna_bosorka my mame kuracie rezne a zajtra kacica asi...ale varit kazdy den ked si mozem aj oddychnut...tak kazdy jak si praje...
@anonym_autor uvar špagety a máš vybavené
@anonym_3dfc6e sa ti šťastie odplazi 🤣
@anonym_autor uvar špagety a máš vybavené
@anonym_3dfc6e
Aj my uvaríme špagety
@anonym_autor aj u nas doma sli take hluposti, ze kura nie a pod. Su to hlupe povery. Dnes kuracia polievka a pecene kur.stvrte.
@anonym_autor no mimo nemimo... su urcite povery a zvyky.. nejedava sa nic co lieta a plava... nevyhadzuju sa smeti = preto aby neodletelo/neodplavalo stastie, smeti preto aby si si stastie nevyhodila... jedava sa sosovica aby bolo dost penazi.. :D atd atd.. je na kazdom ci to bude dodrziavat alebo nie, su to zvyky... predpokladam, ze aj co kraj to iny zvyk, rovnako ako menu na Vianoce byva kade tade rozne.. A co kto bude dodrziavat = je cisto na nom.
@anonym_autor veď sa nemusíš podriaďovať poverám.Je xy veci, ktoré môžeš uvariť podľa vlastnej chuti.Ja to dodržiavam len tak zo zvyku.3 dňové jedlo by som nikdy nejedla nájsť si 30-40 min niečo uvariť mi vyhovuje viac ako jesť niekoľko dňové jedlo
@anonym_autor veď sa nemusíš podriaďovať poverám.Je xy veci, ktoré môžeš uvariť podľa vlastnej chuti.Ja to dodržiavam len tak zo zvyku.3 dňové jedlo by som nikdy nejedla nájsť si 30-40 min niečo uvariť mi vyhovuje viac ako jesť niekoľko dňové jedlo
@anonym_5718f0 mne vyhovuje 2 dni čistá kuchyňa a navarené 😉 zo žiadneho hľadiska 3 dnovemu jedlu nič nie je
My na nový rok nevaríme nic z hydiny ani ryby, ale nevadí nam to, kedze to jem celý rok, takže si spravíme bravcovinu, ktorú tak často nekupujem, lebo nam máloktoré jedla chutia. Varila som včera, dnes som nemusela

Fúha, tak to radšej dva dni budem piť len proteínové nápoje.