Kto na Vianoce nepečie?
Zdravím, je tu niekto, kto na Vianoce nepečie? Myslím vôbec, ani nepečené zákusky🙂. Ja iba občas, ak zvýši čas, energia a materiál....Koláče na Vianoce nie sú pre mňa/nás prvoradé, niečo sladké kúpim alebo dostanem, ale nezvykneme sa zbytočne prejedať.
Tento rok nic. Predvčerom sme sa vrátili z dovolenky po dvoch týždňoch a piecť sa mi nechcelo. Objednala som si uz v novembri krabičku zákuskov a suchých. Pre mna su vianoce o pokoji a kľude, nie o pretekoch, kto ma kolko napecene🙂
@zeldia ak berieš zákusky a koláče od pani, kde vieš, že nenahrádza maslo Smetolom alebo nedáva najlacnešie džemy, nie je problém. Ja upečiem čokolvek a veľmi koláče nemusíme, ale mám takú pani v zálohe a ak niečo potrebujem, tak sa ohlásim dostatočne popredu, lebo je svojími výtvormi vyhlásená široko daleko. Pečú aj iné v okolí, sú samozrejme lacnejšie, známa si od jednej zobrala pred časom na Vianoce a išlo to sliepkam. Tak, ako je cukráreň výborná, priemerná a k ničomu, tak je to aj so ženami, čo pečú doma.
@anonym_4ef3b7 ja úplne rozumiem a súhlasím s tebou že je dobre mať na výber. Ja nemám problém s herou aj ja používam, ale mám problém s hygienou od kadekoho koho nekontroluje nikto (viem že lepsie nevedieť), preto nekúpim Na druhej strane nedokážem tak pekne zákusky naaranžovať a nazdobit a nemám problém kúpiť v cukrárni. Ale ako píšem, dobre je že si môžeme vybrať každý podľa preferencii 😉
väčšinu rokov som piekla. tieto Vianoce som sa na všetko vysoko vykašľala. deti niečo napiekli, do jedného dal syn malo múky, tak väčšina sú nepodarky. nemám čas nič urobiť, zajtra ešte pracujem a idem na dalsiu nočnú. predpokladám, že budem úplne rozbitá a budem rada ak vôbec urobím šalát a kapustnicu. tieto Vianoce sú hrozne a vôbec to nie je tým že by som sa stresovala tým sviatkom. ale tým, že v práci každému preskočilo
Ja nepeciem, ani nekupujem, ani nejem.. ani moj syn.. proste nejeme ani kolace ani sladkosti...
@mirola a potom niekde po tajomky bude tvoj syn vyjednať sladké lebo moja maminka to nemôže vedieť
@mirola a potom niekde po tajomky bude tvoj syn vyjednať sladké lebo moja maminka to nemôže vedieť
@lenkapriezvisko vieš si aspoň predstaviť, že niektorí ľudia nejedia sladké, lebo im to až tak nechutí ?
@lenkapriezvisko presne tak, ako synov spolužiak. Bol u nás veľmi často 😄
@lenkapriezvisko moj syn to jest nechce.. ja mu to nezakazujem, moja mama pecie normalne, on ani Mikulasa, ani adventny kalendar nezje. Jemu to proste nechuti.
@anonym_autor my sladke nejeme cize ani nepeciem(e) 🙂
My len perníčky si urobíme, pre radosť 🙂 nič iné nepečieme a ani nekupujem, nevidím dôvod na zbytočn zvyšovanie hladiny cukru v krvi 😃
Presne tak- kto si váži svoje ZDRAVIE nepecie - za normálnych okolnosti by som urobila pár drobnosti bez múky a cukru - iné veci ma ani vlastnenne nezaujímajú. Ľudia...urobte si radšej čaj a bežte do lesa - naše telá nepotrebujú "kvasit" sladkosti!!! Nepodliehajte davom! Majte svoj názor
@lenkapriezvisko vieš si aspoň predstaviť, že niektorí ľudia nejedia sladké, lebo im to až tak nechutí ?
@nyusika a ty si vieš predstaviť že, sú to deti a nemusia z nich robiť matky seba 2 ...ja nevravím že, musí to každému chutiť ale raz príde čas kedy mu to možno viac zachutí ale vlastne nemôže lebo maminka

Na vianoce nepečiem. Normálne zvyknem piecť tak dvakrát do týždňa, ale pred Vianocami ani nestíham, ani nemám nervy na vykrajovanie, lepenie apod a ani nie som doma 😅 a tu z tejto vlhkej múky sa piecť nedá. Na štedrý večer urobím heisse liebe 🙊🤣 (horúce maliny so zmrzlinou).