icon

Likérové špice

7. júl 2023

Robíte niektorá doma likerové špice, alebo to už je príliš vysoká kulinaria a nemám vymýšľať?

diaalex
•
7. júl 2023

Od toho závisí aká si cukrárka 🙂 ja pečiem torty aj komplikované zákusky a pre mňa sú likérové špice normálne, ale zase sú také pre ktoré je to zložité

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
7. júl 2023

Nejde o to že moc náročné, ale že či moc vymýšľam 😀 akože v cukrárni jeden špic 3,50e 🤦 a maličké sú... Tak preto uvažujem začať robiť doma.

dskjhfdlkdjhl
•
7. júl 2023

Tak potom skus a ked si to vyskusas, tak aj sama zistis, ze ci na buduce upecies znova, alebo si radsej kupis za 3,50. Zase nie je to ziadna jadrova fyzika.

danica2711
•
7. júl 2023

ja ich od detstva milujem a aj som ich skúsila robiť, ale akosi mi tie kúpené chutia lepšie... Ale podotýkam, že som len amatér, žiadna profi cukrárka

bennn
•
7. júl 2023

3.50 neviem v akom horskom hoteli či centre centra BA... ale normlane to nestoji 3.50€ ... -_-

Mna by zase zaujímal dobošový rez ako urobiť doma. Aby to bolo ako z cukrárne...

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
venusa85
•
7. júl 2023

Treba dobrý recept a myslím, že aj prax. My ich robievame,ale v tomto počasí, ee 😂 jedine ak sa niektorá podeli o super recept 😇

4stanka4
•
7. júl 2023

@bennn pri doboske sme v škole natierali cesto na pomastene plechy v milimetrovej hrúbke a ešte horúce sa zriezali z plechu. Od školy som ich veru nerobila ale ja ich ani osobne nemám rada
Spice sú brnkacka keď to vieš...keď nevieš tak ta potrapia. Nie jedného človeka som ich učila a nie každý mal cit sa to naučiť.

marianarem
•
7. júl 2023

@bennn My sme robili doma tuto vraj original dobosku, podla mna aj lepsia ako z cukrarne, ale ubrala by som urcite tak tretinu cukru, bola velmi sladka.
https://pecene-varene.sk/recipe-items/dobosove-...