Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty
ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂
parížsky krem
@ mizulienka
2 x33% slahacky,200g coko, 100g kakaa,140g cukru, 100g masla. Vsetko okrem masla dam do hrnca,necham zovriet a hned tam pridam to maslo.Miesanim ho tam rozpustim a necham chladit min. 12 hod.
@zuzana92101
ja robim parizsky s maslom tak, ze uvarim klasika parizsky (slahacka a cokolada), na druhy den uslaham a postupne pridavam do vyslahaneho masla s troskou praskoveho cukru.
Takze pomer je takyto...1 slahackova smotana, 100g cokolady a 250g masla.
Na 26cm priemer formy robim z raz takej davky, teda 2 smotany, 2 cokolady a 2 velke masla
@daducha na priemer 24 cm
3 slahacky
2 coko na varenie
1 horka coko
Kakao - od oka
cukor - od oka
1 Mascarpone
ahojte maminky vedeli by ste mi poradiť nejaký dobrý krem na tortu bez mlieka? dakujem
Ahojte chcem robiť synovi tortu a korpusy budú klasika piškót a chcela by som dať tri druhy plnky. Vanilkovú, čokoládovú a karamelovú. Fondán bude vanilková chuť. Len neviem čím mám vláčniť tie korpusy. Keď robím ovocnú tortu tak kompótovou šťavou ale keď v tejto torte ovocie používať nebudem tak čím????? Premýšľala som urobiť vanilkový sirup a tým. Poradí mi niekto?
Baby supla som to do zlej temy tak este raz
Ahojte tak vam sem hodim ten recept na dobosku je to od jednej chorvatky a je vyborna
DOBOSKA
Tak som ti to cez google trosku prelozila,no vies jak google preklada,snazila som sa to potom prepisat trosku zrozumitelneejsie,ale ak by si nieco nerozumela tak sa pytaj
Cesto:
9 žĺtky
220 g práškového cukru
9 bielka
180 g múky
Žĺtky s 1/3 práškového cukru vyslahat do peny.
Vaječné bielka so zvysnym práškovým cukrom vyslahat na tuhy sneh , a primiesat opatrne na tri krat muku vareskouZmiesat bielkovu a zltkovu cast.
Nakreslit si na papier na pecenie kruhy ake potrebujes(v recepte pisala,ze robi 25cm)a cesticko natenko na to natriet(2-3mm).Ona pisala,ze jej vyjde asi 10-11 platov, ale sú potom naozaj tenké.
Vo vyhriatej rúre (horný a spodný ohrev) asi 2 min. piecť Ak okraje začnú hnednúť, sú pečené.
Plnka
1/2 litra mlieka
3 žĺtky
45g Maizeny
250 g cukru
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
50 gramov kakaa
V troche mlieka rozmiesat zltka a maizenu.Ostatne mlieko s cukrom, aróma, a kakaom priviest do varu a primiesat zltkovu zmes. Prevarit nechat riadne povarit.
Schladiť na izbovú teplotu
300gr masla vymiesat a pomaly pridavat puding
120 g tmavej čokolády rozpustit vo vodnom kupely a primiesat do kremu(ja cokoladu nalamem na kusky a hodim este do horuceho pudingu miesam kym sa neroztopi a necham potom vychladnut).
Prvý list z cesta na dat na dosku(podlozku na ktorej bude torta) (s papierom na pečenie na vrchu)
Odstráňte papier a potrite tenkou vrstvou kremu.
Ďalšie plat cesta , odstrante papier na pečenie, opäť krém a tak ďalej. Posledná vrstva by mala byť krémová. Posledný list cesta si odlozte.
Dat asi na 1/2 hodiny do chladničky,Potom obrezat(ja neobrezavam ja to tak kremom zatlacim dorovna)a potret boky.Trochu kremu si este nechat pre dekoráciu.
Posledne cesto prisposobit noznicami na velkost torty aj s papierom,dat na pomastenu tortovu podlozku ztiahnut papier
150g cukru skaramelizovať do hneda, zamiešať do 1 veľkorysé lyžičku masla a pár kvapiek citrónovej šťavy. Nechajte variť znova.
Okamžite rovnomerne s maslom natretou paletkou natriet na plat
Namazany Delič torty (16 kusov) vtlacte do karamelu a nechajte vychladnúť po dobu 2 minút nechajte vychladnut. Potom zdvihnite opatrne. Z karamelu teraz s nožom vyrezať jednotlivé trojuholníky.
Nastriekat 16 kusov plnky a na to sregom poukladat tie karamelove trojuholniky
Torta chutí najlepšie, keď to má čas na odpočinok 1-2 deň.
ahojte, kočky, poradíte mi nejakú tortičku na oslavu 1. narodenín? takú, aby ju mohol aj malý...ďakujem 🙂
Baby, prosím Vás k tomu pribináčikovému krému sa robí aké cesto? Piškótové bude dobré? ďakujem. Laura
ahojte 🙂 Som úplný začiatočník, keď som piekla, piekla som len pre nás a teraz mi volala známa, či by som jej vedela urobiť ananásovo smotanovú alebo lieskovoorieškovú tortu ...Veľmi pekne vás prosím, viete mi poradiť? Ďakujem 🙂
@jakelina ďakujem pekne, môžem ťa pootravovať troška, prosím ťa, pozri sa na tento recept, či by bol dobrý podľa teba:
6 vajec
240g práškový cukor
250g hladká múka
prášok do pečiva
100g čokoláda na varenie (rozpustiť)
100ml olej
100ml voda. Mám ho odtiaľto skopírovaný, syn má 2 roky a chcem mu spraviť tortičku. A baby písali, že maliny by boli dobré k tomuto krému, môžem tam dať mrazené, alebo aj nejaké iné ovocie? A aké by sa hodilo? Ďakujem
@adkoalauri dej nějaký krém z tvrohu nebo mascarpone a do toho mražené maliny nebo co máte rádi. Je to velká mňamka. Krémy tu najdeš taky
@mnavik ja kupujem susene mlieko v tescu, bile..alebo aj v kauflande mali. 🙂

@jakelina - diky, nakoniec som ich uhovorila na znak FC Barcelona