Menu na prvé sväté prijímanie
Ake menu idete ponuknut hostom na prijimanie? Ak mate nejake osvedcene recepty na maso, salaty a ine dobroty, tak sa podelte o ne.Dakujem
@karotka12 no mna by celkom zaujimalo kedy to chces robit ked budes doobedu stat v kostole?
Bola som u svagriny na oslave od 9-11 sme stali v kostole, potom sme sli k nim a dalsie 2hod sme cakali na obed, bolo tak trosku trapne???
objednam restiku, dostanem pod nos, utriem usta , zaplatim a pekny den za nami...
Uvaríme guľaš na dvore u rodičoch,lebo v našom mini byte by sme sa nezmestili a do reštiky pozvat celu family je dost drahé🙂Zákusky objednáme a hotovo. 😉
všetko sa dá, keď sa dobre zorganizuje, záleží od času príjímania 😉 ..a od toho, či máš doma priestor a toľko potrebného riadu. ja som krstiny obidvoch detí robila na záhrade aj s obedom, dopredu som si nachystala a potom sa už len prihrievala ( výhodou bolo, že mám hrnce, ktoré držia teplo cca. 4 hod) a bolo to úplne v pohode, zhodou okolností aj nás čaká prijímanie a budem to robiť na záhrade u nás na terase pre 20 osôb... možnosti:
kuracie mäso so šampiňonouvou omáčkou + knedľa/viedenský knedlík/zemiakové krokety
domáca slepačia polievka s krupicovými knedlíčkami
cordon blue + zemiakový šalát / bez majonézy, alebo s jogurtovým dressingom
nevarené:
majonézový šalát / kukurica, hrach, mrkva troska tatárky + biely jogurt, uhorka, cibuľka/ k tomu misy / šunka, salám, vajíčko/ + nejaké jednohubky s nátierkami
rada robím slaný koláč / lístkové cesto, na to prossuito, kysla smotana s rozmix. vajíčkami, zapiesť posypať cibuľkou, pažítkou/
slané plnené s nivou a pod..
torta
nápoje...

@karotka12
Kolko osob?
Kde by si varila a jedlo podavala?
Masozravci, vserzavci, vegetariani, vegani medzi hostami?
...
Bez tychto detailov je tazko radit, okrem klasiky "vygoogli si" 😉
Po synovycvh krstinach sme boli v restauracii, objednali sme popredu, totru sme robili my rodicia. Ini kamosi mali doma robene misy, natierky a spol., ale velka rodina, podelili si robotu. Oslava bola v sale vo fare. Zase ini tiez v tej istej sale, ale mali catering. Zase ini: restauracia...
Pri dcerinych krstinach spravime asi catering a tortu sami, ak bude sala volna.
Na nasich legendarnych narodeninovych oslavach sme sice mali jedla aj pitia pre ca. 30 ludi a vsetko u nas doma, ale to bolo pred tym, ako sme mali deti 😉 😀 Takze pohostenie doma ani neplanujeme.