icon

Multifunkčný hrniec - skúsenosti

henricha
19. sep 2020

Ahojte chcela by som radu čakáme druhé dieťa a rozmýšľam ako si skrátiť čas trávení v kuchyni 🙂 Chcela by som sa spýtať či niekto máte doma doma multifunkčný hrniec a využívate ho 🙂. Ďakujem za vaše skúsenosti

ckocka
•
19. sep 2020

@henricha Mám InstantPot z druhej ruky za velmi peknú cenu. Je to tlakáč, pomaláč, a klasika - smaží, varí, varí v pare + prednastavené programy /kaša, ryža, hnedá ryža, polievka, strukoviny, hydina, dusené maso/.
Najviac ho používam na varenie strukovín - za tým účelom bol aj kupovaný. Mám klasický tlakový hrniec a tento je ovela rýchlejší. No a potom maso, hlavne hovadzie aj bravčové, za chvílku sa rozpadá.
Jedlo sa pripraví od začiatku do konca v jednej nádobe, najprv si opažím maso, cibulku, podusím - často robím takýto základ na prírodno vo vačšom množstve a keď je maso už takmer hotové, rozdelím na porcie do mrazničky. Neskor sa to hodí do hrnca, pridá zelenina, smotana, huby a za chvílu mám hotovo. Zvyšok na okamžitú spotrebu dovarím samozrejme v IP.
Ja som velmi spokojná, ale za plnú cenu by som ho nekúpila, len že sa naskytla príležitosť.

henricha
autor
•
19. sep 2020

@ckocka ďakujem veľmi pekne, rozmýšľam či mi to nebude iba stat v kuchyni 🙂 nie som moc typ do kuchyne tak iba uvažujem ako si čo uľahčiť....mala som i hrniec niečo podobné ako miomat a išiel stále až kým sme ho tri krát nereklamovali....tak sa bojím že to dopadne tak isto 🙂

ckocka
•
19. sep 2020

@henricha Zaberie to dosť miesta, tak ak už je doma treba to používať.

maminka123abcd
•
20. sep 2020

Máme multifunkčný hrniec a poviem ti že aj z druhej ruky je úplne ako nový a zvláda všetko, odporúčam všetkými desiatimi

bobulab
•
9. nov 2021

@henricha prosim Vas, je tu niekto, kto mi poradi s varou v multifunkcnom hrnci?

marya2
•
30. apr 2022

@ckocka Dobrý deň, môžem sa spýtať - uvažujem nad multifunkčným hrncom, ale neviem si to varenie v ňom predstaviť. Čítala som, že potraviny sa dajú do hrnca, zapne sa tlačidlo a jedlo sa uvarí. Ale ako sa postupuje, keď varím jedli, do ktorého sa suroviny pridávajú postupne? Ďalšia vec - dá sa v tom aj zahusťovať múkou? Mária

ckocka
•
30. apr 2022

@marya2 Aj sem sa možu suroviny pridávať postupne, len ak sa používa funkcia tlakový hrniec tak to znamená vždy vypnúť, nechať odtlakovať a až potom sa dá otvoriť - rovnako ako pri klasickom tlakáči.
Zahusťovať múkou sa dá, ale zase ak to bude trebárs polievka a dám tam zápražku alebo teda inak zahustím, tak potom už nepustím funkciu tlakový hrniec lebo by to mohlo kypieť a upchať ventil, ale dovarim to na funkciu normálne varenie.

marya2
•
30. apr 2022

@ckocka Ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie.

marya2
•
3. máj 2022

@ckocka Predsa mám ešte otázočku: Zvyknem variť na dva dni, niekedy aj zásobu do mrazáka. To ale multifunkčný hrniec zrejme neumožňuje, však? Z informácií na nete som pochopila, že pre 5-člennú rodinu, ako sme my, je vhodný hrniec s objemom 6 litrov, ale jedlo sa v ňom pripraví akurát tak na jedenkrát. Pochopila som to správne?

ckocka
•
3. máj 2022

@marya2 tak ak varíš v normálnom 6l hrnci a stačí vám to tak bude stačit aj 6l multifunkčný, ak nie tak nebude stačit.

marya2
•
3. máj 2022

@ckocka Ďakujem. Merala som si objem môjho hrnca, ten ani 6l nemá. Takže ak sa ten multifunkčný môže naplniť normálne po vrch, malo by to stačiť.

ninah1486
•
11. jún 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja ho mam od znacky orava, je to skvely pomocnik do kuchyne

beahavala
•
15. jún 2023
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

nekupovala som si ho ale dostala som ho, najprv som to moc pouzivat nechcela ale teraz v nom varim skoro stale

smoulo33
•
23. júl 2023

@ckocka dobrý deň. Ktorý hrniec máte 🙏? Dajte mi presný názov? Ďakujem

ckocka
•
23. júl 2023

@smoulo33 Mám starší model Instant Pot Duo, najpodobnejší čo sa teraz predáva je asi tento https://tlakove-hrnce.heureka.cz/instant-pot-mu...

smoulo33
•
23. júl 2023

@ckocka koľko členov rodiny máte 🙏? Nás je 5. Pubertiak ale veľa popapá. Ďakujem za odpoveď

ckocka
•
23. júl 2023

@smoulo33 sme iba dvaja, príležitostne tri kusy. Mne sa zas zdal privelký, ale tak lepšie veľký ako malý. A nesmie sa to plniť až po okraj ak ide v režime tlakový hrniec