icon

Obed pre robotníkov na stavbe

betus1111
25. aug 2025

Ahojte, chcela by som rady od gazdiniek ... staviame dom a máme tam momentálne 12 chlapov... už som snáď navarila všetko a nápady dochádzajú viete odporučiť dáke recepty pre chlapov (čiže niečo čoho bude ozaj veľa) a bude to menej náročné na prevoz?

tundra
26. aug 2025
@anonym_024a5b

@tundra chudáci, z toho sa moc nenajedia...

@anonym_024a5b ked to nevies uvarit,tak nie😉

bosorkabb
26. aug 2025

Živanska na plechu, objednať pizzu, guláš, kľudne aj parížsky šalát a rožky.

anonym_59788a
26. aug 2025

Je tu veľa tipov, ja len povzbudím oproti tým hrozným komentárom. My máme práve veľkú rekonštrukciu a teda ak u nás sú ľudia z nejakej firmy alebo ktorých platíme, idú na obed a nevarím ale teda v obci sú 3 reštaurácie a sme 5 km od mesta. Ale kým sa robili búracie práce, tak cez víkend prišli mužovi pomôcť kamaráti - búrať, odvážať materiál a vykladať kocky. To som vždy varila. Teraz niekedy na fajront chystám aspoň koláč/ chlebíčky. A teda mám 2 deti (4 mesiace a 2,5 roka), takže ja som si to chcela uľahčiť - kúpila som si veľký hrniec a veľký pekáč a striedala som to. V hrnci guláše- kolíkový, segedínsky, maďarský, diviačí a polievky - kapustnica, strukovinové s údeným rebrom q klobáskou. V pekáči mäsá - krkovička na cibuli, belehradské rezne na leči, hurky. K tomu som kúpila knedlu alebo robila ryžu v ryžovari. Proste nech to večer nachystám a ráno sa to postaví a spraví už bez toľkej pozornosti. Našťastie pár jedál mi stačilo točiť naši chlapi sú práveže radi ak sa opakujú ich obľúbené jedla ako keby vymýšľam nové 😅 Ešte sú super prívarky s volskym okom/ špekačkou ale to môj muž nemá moc rád. Inak tiež ako tu už radili ak nemám nápad, pozriem menu 2-3 reštaurácii a vždy majú v rámci týždňa hneď niekoľko tipov aj na jedla čo sa dajú spraviť rýchlo a vo veľkom.

mira0611
26. aug 2025

@betus1111 ahoj autorka, drzim ti place. Aj ja som vyvarala pre robotnikov, sice ich nebolo len 4 boli vacsinou sem tam 6ti.
Ja som im na desiatu zvykla dat spekacky, chlieb som natrela horcicou a dala som na tu druhy chlieb akoby sendvic, spravila som im hot dog, alebo klasicke sendvice, kolbasku, alebo som im upiekla slaninu alebo sunku a to som dala na horcicovy chlieb.
Na obed dostali ryzu s grilovanym kuracim stehnom (horne aj dolne), spravila som im zemiakovu kasu a klasicke vyprazene masko, pecienka s chlebom, kup jaternice, s opekanymi zemiakmi, gulas, fasirky......inac muzi nie su vybercivy, ked opat im spravis rizoto alebo take co si varila tak nebudu sa stazovat.
Oni sa budu stazovat len ak budu hladni 🙂

dudos
26. aug 2025

Som zo z BA a pri prerábke bytu, ktorú zastrešoval môj otec a pár ľudí z jeho pracovnej partie som im vždy pripravila obed. Najbližšiu vývarovňu máme 5 min. pešo. Aj tak som varila.

Pečené kuracie stehná, príloha podľa uváženia.
Štefanská fašírka, príloha ako uznáš.
Guláš. Gulášová polievka. Kelový prívarok. Zemiakové placky plnené mäsom. Paradajková omáčka s guľkami z mäsa, knedla.
Skladané zemiaky - viac spôsobov, s mäsom, bez mäsa so syrom, s kyslou kapustou. Halušky na veľa spôsobov. Fazuľová hustá polievka napr.s údeným mäsom, môžeš k tomu rýchli hrnčekový koláč.

anonym_6a9310
26. aug 2025
@anonym_5b0dbc

@anonym_6a9310
robila si obed pre 12 mužov? či jedného?

@anonym_5b0dbc Pre 4. Ale to nie je podstatne. Dala som autorke tipy na jedla ktore by sa hodili pre majstrov na obed. Tak jasne ze to nebude varit z 1kg mäsa ked je to pre 12 ludi. Autorka s tym pocita.

anonym_5b0dbc
26. aug 2025
@anonym_6a9310

@anonym_5b0dbc Pre 4. Ale to nie je podstatne. Dala som autorke tipy na jedla ktore by sa hodili pre majstrov na obed. Tak jasne ze to nebude varit z 1kg mäsa ked je to pre 12 ludi. Autorka s tym pocita.

@anonym_6a9310
to je 3 x toľko, no ani za svet.

anonym_6a9310
26. aug 2025
@anonym_5b0dbc

@anonym_6a9310
to je 3 x toľko, no ani za svet.

@anonym_5b0dbc Ale to bude varit autorka a nie ty, a ona je s tym ok ze to bude pre 12 ludi. A ked uz sme pri tom, tak ja som chystala pohostenie pre 20 ludi a neboli to len chlebicky ale teply a studeny bufet, takze ani ja s tym nemam problem ak to ma byt pohostenie pre vacsi pocet ludi

margotka17
27. aug 2025
@laurika999

@betus1111 Pre robotníkov sa nevarí, robotníci sa chodia stravovať na menu.

@laurika999 no ak sú to rodinný príslušníci, že manzel, svokor, švagor... navariť im treba. Ak by 12 chlapov išlo na obed do reštiky za týždeň minú cca 600€. To je dosť, ak treba aj materiál na stavbu kupovať.

anonym_5b0dbc
27. aug 2025
@anonym_6a9310

@anonym_5b0dbc Ale to bude varit autorka a nie ty, a ona je s tym ok ze to bude pre 12 ludi. A ked uz sme pri tom, tak ja som chystala pohostenie pre 20 ludi a neboli to len chlebicky ale teply a studeny bufet, takze ani ja s tym nemam problem ak to ma byt pohostenie pre vacsi pocet ludi

@anonym_6a9310
ale to pohostenie si nerobila asi každý deň.

anonym_6a9310
27. aug 2025
@anonym_5b0dbc

@anonym_6a9310
ale to pohostenie si nerobila asi každý deň.

@anonym_5b0dbc Prepac ale ty co riesis? Tak este raz. Autorka uz AKTUALNE vari pre 12 ludi pri stavbe domu a pytala tipy na dalsie jedla. Tie som jej napisala, mozno sa niecim z toho inspiruje aj ked viacere sme pisali podobne. Ano, varit pre 12 ludi nie je jednoduche ale autorka je s tym ok. Ja som pisala, ze uz som tiez varila pre vacsiu skupinu ludi (20), nie sice kazdy den ale nechapem co to ma s tym spolocne. Tak keby bolo potrebne a rozhodla by som sa riesit stravu pre kamaratov tak ako ona, tak by som varila kazdy den. To, ze ty by si tak ani za svet nerobila, je uplne v poriadku, kazdy nech sa zariadi podla seba.

laurika999
27. aug 2025
@margotka17

@laurika999 no ak sú to rodinný príslušníci, že manzel, svokor, švagor... navariť im treba. Ak by 12 chlapov išlo na obed do reštiky za týždeň minú cca 600€. To je dosť, ak treba aj materiál na stavbu kupovať.

@margotka17 Bez peněz do stavby nelez ...

anonym_024a5b
27. aug 2025
@tundra

@anonym_024a5b ked to nevies uvarit,tak nie😉

@tundra to vieš asi uvariť ty... Vyvariť 4baliky cestovín a drbnut na to udusenu kapustu, alebo zemiaky... Jedlo pre 12 chlapov za 10€.. 🤦. Hanba by ma fackovala dať im takéto jedlo. Neboj sa ja som varila na dve stavby... Robotníkom nie, ale keď prišla rodina a kamaráti, tak som im uvarila, napríklad.. Rezne na rôzny spôsob s ryžou, šalát.. Pečené stehná, rôzne guláše, pečené rebrá, kolená, cigánsku na desiatu mávali párky, klobásky s chlebom a horcicou... Vždy mali upečene kysnuté koláče, ale nie tak, že daj si tanier polievky a koláč... Ale k plnohodnotnému obedu, ešte koláče. Hanbila by som sa ako pes keby mám na stavbu priniesť palacinky, kapustové fliačky, alebo granadír...

aurora33
27. aug 2025

@betus1111 fuuuu masaker. Nechcela by som. Budem mimo temu, ale neznášam slovo gazdinka. Je to strašne ponizujuce

tundra
27. aug 2025
@anonym_024a5b

@tundra to vieš asi uvariť ty... Vyvariť 4baliky cestovín a drbnut na to udusenu kapustu, alebo zemiaky... Jedlo pre 12 chlapov za 10€.. 🤦. Hanba by ma fackovala dať im takéto jedlo. Neboj sa ja som varila na dve stavby... Robotníkom nie, ale keď prišla rodina a kamaráti, tak som im uvarila, napríklad.. Rezne na rôzny spôsob s ryžou, šalát.. Pečené stehná, rôzne guláše, pečené rebrá, kolená, cigánsku na desiatu mávali párky, klobásky s chlebom a horcicou... Vždy mali upečene kysnuté koláče, ale nie tak, že daj si tanier polievky a koláč... Ale k plnohodnotnému obedu, ešte koláče. Hanbila by som sa ako pes keby mám na stavbu priniesť palacinky, kapustové fliačky, alebo granadír...

@anonym_024a5b ked dvaja robia to iste,nie je to,to iste😉.Dakujem, za vycerpavajuci komentar.

anonym_df9f37
27. aug 2025

Ako dieťa si pamätám, že sme murarom normálne varili, aj ich boli zobrať a zaviesť autom domov. Áno, bolo to normálne. Chlap robil od pondelku do piatku v práci a v sobotu išli ja ,,fusku,,. A teda u nás keď bola forma chlapi jedli bagety.

7komorova
27. aug 2025

@betus1111 kuracie stehna a ryza - jednemu chlapovi kuracie stehno a 2 kopceky ryze, alebo cestoviny carbonara…?

terry658
27. aug 2025

@betus1111 tak chlapi mali najradšej rezne, alebo rezne naopak sú tiež fajn. Potom segedín, plnená paprika, špagety s mletým mäsom a syrom, žemľovka, ryžový nákyp, zapečené zemiaky s kyslou kapustou a klobáskou, pečené bravčové, perkelt, stroganov..... Je toho dosť čo sa dá spraviť.

fkata
27. aug 2025

Tiež staviame, máme niekedy robotníkov z firmy, niekedy kamarátov a mnohokrát je to synov krstný otec s bratrancom. Varím tak, či onak, keďže ani tí chlapi od firmy nezabehnú na obed a možno majú stravenky, takže nebudem ich tam držať o hlade.
Cez leto sme varili guláš v kotlíku, grilovali sme mäso, piekla som jaternice, klobásu, robila som aj živánku, vyprážané mäso, rizoto, paprikáš, perkelt, fašírky, francúzske zemiaky, každú obmenu mäsa. Takisto bola samozrejmosť káva, minerálka.

anonym_6d7a00
27. aug 2025
@zuzubb007

Variť robošom to vážne? Však idú do práce majú si stravu zabezpečiť sami, akoze každý deň vyvárať pre 12tich to je vtip, keby dvaja nepoviem, ale ako si naučis tak máš, u nás roboši ráno kúpia jesť bud jedia svoje alebo cez prestávku sa idú dakde najest

@zuzubb007 trošku úcty, ak vieš, čo to znamená ...nie roboši, ale robotníci

anonym_024a5b
27. aug 2025
@laurika999

@tundra Nič v zlom, ale neviem si predstaviť stáť pri sporáku a smažiť palacinky pre 12 chlapov. Ako dlho by pri tom sporáku musela stáť ? A navyše chlap fyzicky pracujúci na stavbe sa z palaciniek nenasýti. Potrebuje mäsitú stravu.

@laurika999 presne tak. Pol dňa by si tam stála a keby si im to priniesla poklepali by si po čele.

laila22
Autor odpoveď zmazal
laila22
27. aug 2025
@tundra

@anonym_024a5b ked dvaja robia to iste,nie je to,to iste😉.Dakujem, za vycerpavajuci komentar.

@tundra neviem čo sa z toho vysysmievaš, sú to ,,hladné,, jedlá pre chlapov čo makajú celý deň na stavbe...

anonym_024a5b
27. aug 2025
@tundra

@tundra ja viem chutné navariť aj tebou spomenuté jedlá, ale nikdy by som ich nepriniesla chlapom na stavbu. Ty im kľudne usmaž aj tie palacinky...

larsen
27. aug 2025

@tundra Ťa tu za tie palacinky ukameňujú 😀

Baby kľud. Chlapi vedia byť pri varení vynaliezaví a veľmi šikovní. Vedia robiť palacinky aj na 4 panviciach súčasne a obracajú ich výlučne bez obracačky.
Ja to nedokážem, mne trvá pár palaciniek na tej jednej panvičke dlho, ale to neznamená, že to niekto iný nevie spraviť rýchlejšie.
Ďalšia vec, viete koľko chlapov si ulietava práve na sladkých jedlách? A majú ťažkú prácu, fyzicky náročnú. Dajú si polievku a sladký obed a zasýti ich to. Keď dajme tomu celý týždeň jedia mäsové jedlá, je to ozaj príjemná zmena 🙂

tundra
27. aug 2025
@larsen

@tundra Ťa tu za tie palacinky ukameňujú 😀

Baby kľud. Chlapi vedia byť pri varení vynaliezaví a veľmi šikovní. Vedia robiť palacinky aj na 4 panviciach súčasne a obracajú ich výlučne bez obracačky.
Ja to nedokážem, mne trvá pár palaciniek na tej jednej panvičke dlho, ale to neznamená, že to niekto iný nevie spraviť rýchlejšie.
Ďalšia vec, viete koľko chlapov si ulietava práve na sladkých jedlách? A majú ťažkú prácu, fyzicky náročnú. Dajú si polievku a sladký obed a zasýti ich to. Keď dajme tomu celý týždeň jedia mäsové jedlá, je to ozaj príjemná zmena 🙂

@larsen
Dakujem za tvoj prispevok👍

evansova
27. aug 2025
@anonym_53345b

@januska12323 tak to snáď nie. To by mal niekto gule otravovať kamarátov, aby si brali dovolenku a makali na cudzom dome?

@anonym_53345b Bola by si prekvapena koľko domov sa takto postavilo. Ľudia si pomáhali a postupne partia kamarátov pomohla postaviť dom každému z nich.

juliet86
27. aug 2025
@betus1111

@maca1984 tak ten pečený bôčik ten ma skutočne nenapadol ... ďakujem za rady skoro všetko som už varila a aj opakujem už recepty ... a ďakujem aj za príjemný koment s odpoveďou k veci🩷 a nie negatívny názor chytrolínou ktorí si myslia ze sú pupok sveta a reagujú odpoveďou ktoré vôbec nie sú k veci

@betus1111 kuracie stehna s kyslou kapustou. zemiakove gule s udenym masom. pecene bravcove rebra. sosovicovy privarok s bravcovymi vypeckami. masove lasagneso syrom a s besamelom. paradajkovu omacku s gulkami a zemiakmi. koprovku chrenovku s hovadzim a kupovanou knedlou. pecienky kuracie s ryzou. zemiakovy koch (placko baba) so soteckom (kukurica fazula) zapecene so syrom.

prosim ta povedz ze niektore feelujes?

tundra
27. aug 2025

Tie,ktore sa s tym nestotoznuju,samozrejme nemusia moj nazor akceptovat.
Mam dost odpracovane aj odzite,aby som vedel posudit,co je, alebo nie je vhodne, pre chlapov na stavbe alebo pri tvrdej robote.
Pisal som parene buchty alebo palacinky na zmenu.Ked ste to nepochopili,je mi to luto...
Rozhodujucim faktorom napr.pri bravcovom rizote,kolko a ake mäso pouzijem pri vareni.
Toto sa da napisat ku kazdemu jedlu,ktore som spomenul.Ked chcete,tak im pripravujte steaky zo svieckovej kazdy den,alebo telacie na smotane,mne je to jedno...
Autorka chcela,napad,radu a tu som napisal.
Ked s tym nesuhlasite,je to v poriadku.
Nebudem viac reagovat,na anonymne komentare.

anonym_91d0ff
27. aug 2025

My sme davali dom pod strechu teraz cez leto. Robili to rodinni znami ktori sa ale touto pracou zivia, cize vlastne na firmu a mali riadne zaplatene. Varila som pre nich kazdy den cerstve. Makali na streche od rana do vecera, casto v teplotach prekracujucich 35, hanba by ma fackala vyhnat ich takych uvarenych, dopotenych a zaprasenych dakam na menu. Varila som vacsinou to co uz bolo spominane. Plus ranajky a vecere, kedze znami su z ineho mesta a travili u nas tyzdnovky s prespatim v hoteli. Popri tom som pracovala z domu, nastastie je toho u nas v lete menej a dalo sa s vedenim dohodnut. Z toho co sa nespominalo som varila este chilli con carne, k tomu cerstvy chlebik alebo ryza a super obed bol na svete. Dalej este napriklad trhane bravcove maso, da sa nachystat den vopred a hoci pecenie trva dlho, samotny recept je uplne jedoduchy. A (pre niektore uplne pohorsujuci dodatok), tych "robosov", ako ich tu daktore volate, sme vecer s manzelom pozyvali dokonca este aj na pivo ;)