Overený recept na bôčikovú paštétu: Ako na to?
Dobrý deň,nemá niekto overený recept na bočikovu pašteku?
@petricienka vidíš, to by ma nenapadlo, že to môžem využiť pri varení. Možno to aj vyskúšam. Akurát sa budem teraz odhodlávať to kúpiť 😂
@svettii Presne, veď každý nech si spraví podľa seba 🙂
@petricienka Akože keby pečiem doma hus napríklad, tak s tou masťou ju reálne môžem potrieť? 😂
@nelinka888 tak toto si vôbec neviem predstaviť, kupovať paštétu kvôli tomu, aby som použila tú masť z nej na niečo iné 😂
Mne aj napadlo, ze by som spravila, lebo vsetko, co je domace, tak je najlepsie vraj 😀 Teraz ma moj chlap aktualne takyto nazor 😀 Ale mne sa teda do toho vobec nechce. Som mu povedala, vsak nech si spravi, ale ja ten bordel upratovat nebudem 😂
@0ria0 Ved to, ta mast sa da kupit aj samostatne 😂
@sickaba Ale veď jasné, ja pozerám podiel mäsa pri všetkom, čo kupujem. To ti zaručí kvalitu a aj chuť, akú to má mať. Ak je tam pridané kadečo iné, čo tam reálne ani byť nemusí, potom je jasné, že tá chuť je rozdielna. Samá umelina. A za také niečo si ani nemôžu pýtať veľa peňazí. Preto sa aj tie "klasické" paštéty predávajú po pár centov.
@petricienka ano, ako napriklad koze, kosti, chrupavky a neviem este co vsetko 🙉 a kopu ecok, aby toho malo nebolo.
@0ria0 neskúsiš, nevieš 😂 Tak zas úplne len kvôli tomu to nebude, lebo veď zjedli by sme ju.
Ja si myslím, že je to celé len o zvyku. Niekto tú vrstvu masti proste neje, alebo ju dá bokom a hotovo. Netreba z toho robiť hneď drámu predsa 😀 Buď ju zjem alebo nie. Veď paštéta bez masti by ani nechutila tak, ako má. Skôr ma vie odradiť, keď vidím, že tam je 20 % mäsa a zvyšok samé zahusťovadlá. To už radšej tá klasická, trebárs napríklad aj s masťou, ale poctivá. 😉
Sú fakt len dva typy ľudí. Buď to jedia alebo nejedia 😀 Nič medzi tým nie je. Môj muž paštéty neje, ja ich zase zbožňujem 🙂
ja tiez patrim k tym, co pastety mozu 😄 ale teda pozeram si zlozenie, lebo niektore su fakt otras, same prasky a dochucovadla ako som aj vyssie pisala. to nie je ta spravna chut proste 😀 mam par oblubenych znaciek, co maju viac masa a chutia skoro ako domace. a inak presne, ked to vonia pekne po mase, tak je mi jedno, ci tam je trochu masti navrchu, to k tomu proste patri.
tak ja zboznujem pastety domace, tie som dokazala zjest same, bez vsetkeho, ale na tie kupovane musim mat chut, vyslovene len zopar ich viem zjest.
@vikss1 Môže byť, však 100 ľudí - 100 chutí 😉 Ja som napríklad podomácky robenú paštétu už jedla a neprišla mi až taká úžasná 😂
@petricienka no jasne, pri domacich vela zalezi, kto ich robi. ak niekto akoze cudzi, od ktoreho to kupujes, tiez nie je istota, co vsetko do nich pomelie 😂
kedze nie som velmi zastanca pastet, zaujimalo by ma, ze ci ti, co nelubite kupovane, tie domace vam chutia? mne uz zdialky hrozne smrdia a neviem preco. ostatni si ich velmi chvalia, ze chutovo uplna parada, no ja ich nedokazem ani k ustam prilozit 😂
@yonce No koľko potravín som ja nemala rada a nebolo to zase tak dávno 😀 Ale dostala som rozum, aspoň som to okoštovala 😀 A tiež nemám rada, keď niekto tvrdí, že niečo nemá rád a ani to neskúsil.
@puplatko nie vsetky domace vyrobky, co sa predavaju z dvora alebo len tak po znamosti, maju etikety.
@petricienka vekom sa nam chute menia, to som zistila na sebe. ale takemu ryzovemu nakypu neviem prist na chut dodnes, proste to nedokazem dat do ust.
@petricienka o to presne ide, okostovat chcem skusit a uvidim.
@puplatko ja tak nakupujem udene vyrobky od jedneho znameho. nema na tom ziadne etikety, ale tie produkty proste chutia famozne.

@svettii ja napríklad robím darčekové koše tiež doma sama, ale robím ich minimálne deň dopredu a nie na poslednú chvíľu pred odchodom. Keď sa niekam chystám, tak chcem už mať kľud, a zároveň chcem, aby ten kôš bol aj pekný a nie narýchlo zbúchaný.