icon

Overený recept na bôčikovú paštétu: Ako na to?

sta31
12. feb 2024

Dobrý deň,nemá niekto overený recept na bočikovu pašteku?

silvusias
16. okt 2025

@svettii ja napríklad robím darčekové koše tiež doma sama, ale robím ich minimálne deň dopredu a nie na poslednú chvíľu pred odchodom. Keď sa niekam chystám, tak chcem už mať kľud, a zároveň chcem, aby ten kôš bol aj pekný a nie narýchlo zbúchaný.

svettii
20. okt 2025

@silvusias Ale však ty si tam daj čo chceš 😀 Ona to tu dala len ako tip. 😉

nelinka888
20. okt 2025

@petricienka vidíš, to by ma nenapadlo, že to môžem využiť pri varení. Možno to aj vyskúšam. Akurát sa budem teraz odhodlávať to kúpiť 😂

joja101
22. okt 2025

@svettii Presne, veď každý nech si spraví podľa seba 🙂
@petricienka Akože keby pečiem doma hus napríklad, tak s tou masťou ju reálne môžem potrieť? 😂

0ria0
22. okt 2025

@nelinka888 tak toto si vôbec neviem predstaviť, kupovať paštétu kvôli tomu, aby som použila tú masť z nej na niečo iné 😂

zuzlaka
23. okt 2025

Mne aj napadlo, ze by som spravila, lebo vsetko, co je domace, tak je najlepsie vraj 😀 Teraz ma moj chlap aktualne takyto nazor 😀 Ale mne sa teda do toho vobec nechce. Som mu povedala, vsak nech si spravi, ale ja ten bordel upratovat nebudem 😂
@0ria0 Ved to, ta mast sa da kupit aj samostatne 😂

svettii
3. nov 2025

@0ria0 Viacerým tá masť v tej paštéte nechutí, ale potom teda absolútne nechápem, prečo to takí ľudia kupujú 😂 Veď ju tam je vidieť, ten pohárik je zo skla predsa.

puplatko
4. nov 2025

@svettii Kvalitná paštéta musí mať aj masť 😀 A komu to nechutí, tak nech to neje a hotovo 😀

sickaba
4. nov 2025

@puplatko Ono tam asi ani tak nejde o tú masť, ale skôr o podiela mäsa, pečienky. Veď práve to tam robí tú chuť. Z masti sa nenaješ 😀

petricienka
5. nov 2025

@sickaba Ale veď jasné, ja pozerám podiel mäsa pri všetkom, čo kupujem. To ti zaručí kvalitu a aj chuť, akú to má mať. Ak je tam pridané kadečo iné, čo tam reálne ani byť nemusí, potom je jasné, že tá chuť je rozdielna. Samá umelina. A za také niečo si ani nemôžu pýtať veľa peňazí. Preto sa aj tie "klasické" paštéty predávajú po pár centov.

ludmilik13
6. nov 2025

@petricienka ano, ako napriklad koze, kosti, chrupavky a neviem este co vsetko 🙉 a kopu ecok, aby toho malo nebolo.

nelinka888
6. nov 2025

@0ria0 neskúsiš, nevieš 😂 Tak zas úplne len kvôli tomu to nebude, lebo veď zjedli by sme ju.

joja101
7. nov 2025

Ja si myslím, že je to celé len o zvyku. Niekto tú vrstvu masti proste neje, alebo ju dá bokom a hotovo. Netreba z toho robiť hneď drámu predsa 😀 Buď ju zjem alebo nie. Veď paštéta bez masti by ani nechutila tak, ako má. Skôr ma vie odradiť, keď vidím, že tam je 20 % mäsa a zvyšok samé zahusťovadlá. To už radšej tá klasická, trebárs napríklad aj s masťou, ale poctivá. 😉

pannama1
7. nov 2025

@joja101 neviem, ktoru presne pastetu mas na mysli, ale mna vseobecne vie odradit, ak po otvoreni zapacha. musi proste krasne vonat masom, potom mi uz konzistencia vobec neprekaza, aj ak ma navrchu nejaky povlak alebo mast.🙂

puplatko
10. nov 2025

Sú fakt len dva typy ľudí. Buď to jedia alebo nejedia 😀 Nič medzi tým nie je. Môj muž paštéty neje, ja ich zase zbožňujem 🙂

pielka
10. nov 2025

@puplatko my paštéty kupujeme a jeme celá rodina, ale tým domácim veru nevieme prísť na chuť 😂 Ale napríklad moji rodičia si dajú paštéty, ale len raz za čas a väčšinou to sú domáce, tie kúpené ani len neokoštujú.

ludmilik13
11. nov 2025

ja tiez patrim k tym, co pastety mozu 😄 ale teda pozeram si zlozenie, lebo niektore su fakt otras, same prasky a dochucovadla ako som aj vyssie pisala. to nie je ta spravna chut proste 😀 mam par oblubenych znaciek, co maju viac masa a chutia skoro ako domace. a inak presne, ked to vonia pekne po mase, tak je mi jedno, ci tam je trochu masti navrchu, to k tomu proste patri.

vikss1
11. nov 2025

tak ja zboznujem pastety domace, tie som dokazala zjest same, bez vsetkeho, ale na tie kupovane musim mat chut, vyslovene len zopar ich viem zjest.

petricienka
12. nov 2025

@vikss1 Môže byť, však 100 ľudí - 100 chutí 😉 Ja som napríklad podomácky robenú paštétu už jedla a neprišla mi až taká úžasná 😂

pannama1
13. nov 2025

@petricienka no jasne, pri domacich vela zalezi, kto ich robi. ak niekto akoze cudzi, od ktoreho to kupujes, tiez nie je istota, co vsetko do nich pomelie 😂

puplatko
13. nov 2025

@pannama1 To, čo je uvedené na etikete v zložení, to tam reálne aj musí byť.

yonce
13. nov 2025

kedze nie som velmi zastanca pastet, zaujimalo by ma, ze ci ti, co nelubite kupovane, tie domace vam chutia? mne uz zdialky hrozne smrdia a neviem preco. ostatni si ich velmi chvalia, ze chutovo uplna parada, no ja ich nedokazem ani k ustam prilozit 😂

joja101
14. nov 2025

@yonce Ja som z tých, čo zjedia fakt čokoľvek a nemám problém so žiadnym jedlom. Uvažujem, prečo by som ale jedla niečo, čo fakt nemusím? Však to nejedz a je po probléme, nikto ťa nenúti si myslím 🙂 Každému chutí niečo iné. Podľa mňa si v obchode máš z čoho vyberať 😀

joja101
14. nov 2025

@puplatko Je to tak, veď ak to človek číta, tak sa aj dozvie, čo konzumuje 😀 Nemôžu si tam len tak prihodiť dáku surovinu, prípadne nejakú vynechať a neuviesť.

ludmilik13
18. nov 2025

este by som chcela dodat k tej masti 😀 realne ma aj vyuzitie 😉

yonce
18. nov 2025

@joja101 asi preto, ze ma to laka aj napriek odporu, kedze vsetci to tak vychvaluju. mozno to niekomu pride nepochopitelne, ale mne to pride normalne, ze je clovek zvedavy 😉

petricienka
19. nov 2025

@yonce No koľko potravín som ja nemala rada a nebolo to zase tak dávno 😀 Ale dostala som rozum, aspoň som to okoštovala 😀 A tiež nemám rada, keď niekto tvrdí, že niečo nemá rád a ani to neskúsil.

pannama1
19. nov 2025

@puplatko nie vsetky domace vyrobky, co sa predavaju z dvora alebo len tak po znamosti, maju etikety.
@petricienka vekom sa nam chute menia, to som zistila na sebe. ale takemu ryzovemu nakypu neviem prist na chut dodnes, proste to nedokazem dat do ust.

puplatko
20. nov 2025

@pannama1 Tak také by som asi nekupovala 😉 Ale tak je to každého vec, jasné.

yonce
20. nov 2025

@petricienka o to presne ide, okostovat chcem skusit a uvidim.
@puplatko ja tak nakupujem udene vyrobky od jedneho znameho. nema na tom ziadne etikety, ale tie produkty proste chutia famozne.