icon

Podeľte sa o tipy na rýchle a lacné jedlá bez rúry

5. máj 2026

Ahojte, chcem vás poprosiť o tipy na jednoduché rýchle jedlá, ktoré by hlavne dospelý človek zvládol do 200 eur/m bez použitia rúry, iba sporáku. Samozrejme do toho budgetu spadajú aj základné potraviny ( mlieko, chlieb, maslo, šunka apd).

Z jednoduchých jedál vhodných pre začiatočníka ma napadá (mimo polievok):
- špagety
- granadír
- rizoto
- kuracie na prírodno, ryža
- palacinky

Napadá vás niečo iné a menej nákladné? Ďakujem.

Strana
z2
anonym_89a3c4
5. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_e55981 halušky si robí také, že si kúpil zemiakové halušky, uvaril ich a dal si ich s bryndzou alebo so syrom. Ale tie ďalšie tipy - ďakujem 🙂.

@anonym_autor spraviť burgery z mletého mäsa s cibuľou, vajíčkom a dať zvyšok zamraziť.

anonym_431b89
5. máj 2026

rozky v rume su hotove do par sekund

anonym_71613e
5. máj 2026

@anonym_autor Jednoduché a rýchle sú prívarky/zemiakový, šošovicový, hráškový, atď./Zemiakový paprikáš, cestoviny s praženicou, tvarohom,kapustou, prípadne na sladko/posypka maková, orechová/.S malou investíciou sa dá rozšíriť jedalnicek aj o zapekané jedlá kúpou Remosky.V nej sa dajú spraviť aj francúzske zemiaky,aj koložvárska,aj raznici na plechu,aj upiecť kura.

marsmykkok
5. máj 2026
@anonym_6f510c

@moonlight1210 Paneboze co??? To da niekto do ust? 😵

@anonym_6f510c Náhodou je to chutné, akurát teda nie moc sýte a teda ako hlavné jedlo dňa by som to neodporúčala pre chlapa, lebo bude po tom veľmi hladný a preje veľa na inom. Je to skôr taká ľahká rýchla večera.

parvinka0001
5. máj 2026

Fašírky sú rýchle ,pečeň na cibuľke ,opražiť mäso na cigánsku. Takže len opražís a máš .

moonlight1210
5. máj 2026
@anonym_6f510c

@anonym_6f510c Ano. A je to dobre. 🙂
Co ja nechapem je marmelada, alebo granko v cestovinach. Kazdy mame nieco to svoje, co do ust nedame.

Ale tu si radsej vymienajme iba rychle recepty. Nie pocity z jedla. Lebo z toho bude rychlo uplne ina diskusia. 🙂

bibina32
5. máj 2026

@anonym_autor langoše, šišky, tarhonito ( rizoto z tarhoňe), segedínsky guláš, maďarský guláš, zemiaky na kyslo s opecenou junior salámou alebo parkom.

parvinka0001
5. máj 2026
@bibina32

@anonym_autor langoše, šišky, tarhonito ( rizoto z tarhoňe), segedínsky guláš, maďarský guláš, zemiaky na kyslo s opecenou junior salámou alebo parkom.

@bibina32 langoše asi chlap robiť nebude a ešte keď tam chce byť pritom 10minut

moonlight1210
5. máj 2026
@bibina32

@bibina32 tarhonito - to je aky pekny nazov. To si musim zapamatat. To sa u nas ujme.

anonym_f9c8be
5. máj 2026

ideálne zamestnať sa niekde v kuchyni kde sa aj plnohodnotne naje, alebo si nájsť lacnú jedáleň sú také kde varia pre dôchodcov

zeldia
Autor odpoveď zmazal
kp7333
5. máj 2026

Maso opecene na panvici - napr. ciganska v zemli, napacovane maso opecene na panvici so zeleninou, kusky ryby (napr. losos) opecene na masle, zelenina, pyre. Dalej jedla z woku (kari, kung pao...), rizota, paella...

lasona
5. máj 2026

Ja kupujem take v skle hotové omáčky v dm. Su vyborne, cenovo fajn. Opražím na oleji kuracie prsia, stehná (co mam) nakrájané na kocky, podusím, pridam tu hotovú omáčku a necham povariť. Hotovo. Nemusíš nijak ochucovat, soliť. K tomu dám do ryzovaru ryzu a za 20 min obed hotový. Plus tie omáčky su bez éčok. Maju dva druhy indicku a Thajsku.

mirage
5. máj 2026
@anonym_6f510c

@anonym_6f510c co je na tom sokujuce? pocula si uz o carbonara? Aj to su cestoviny s vajcom a syrom.

parvinka0001
5. máj 2026
@mirage

@anonym_6f510c co je na tom sokujuce? pocula si uz o carbonara? Aj to su cestoviny s vajcom a syrom.

@mirage tak ako je dosť rozdiel carbonara ktoré milujem a tie cestoviny som skúšala raz a nikdy viac . Bolo to hrozne

nlk
5. máj 2026

@anonym_autor úplne najrýchlejší ma napadol kebab, to zvládal aj syn asi v 13. Potom pečienka na cibuľke, mäso na šťave, na zelenine, na hrášku, na šampiónoch...milión možností, rôzne smotanové omáčky, napríklad nivu rozpustiť v smotane určite zvládne, môže tam dať aj mäso/nemusí. Paprikáš je jednoduchý a rýchly, prípadne segedín je veľmi jednoduchý len dlhšie trvá, kým sa uvarí, ale potom ho môže jesť tri dni. My napríklad aj so synom ľúbime aj len cestoviny s kyslou smotanou, posolene, môže pridať opečenú slaninu či klobásu. Alebo spomínané prívarky, taky šošovicový či špenát sú mega rýchlo hotové.

windblue
Včera o 21:52

Ak má rád aziu, tak majú velmi aj jednoduché recepty, občas je príprava dlhšia, ale naklady su nizke, mozno na zaciatok kupit omacky rozne bude trosku viacej stat ale do tych 200 sa vlezie úplne v pohode a vydrzia dlho. Posielam jeden môj obľúbený recept:
1-2 strúčiky cesnaku
Repkový olej, môže byt aj sójový ale ten je drahší a ma speci chut
100-200g kuracie prsia (podľa chuti, ja dávam malicko, mam rada viac zeleniny),
hrsť - dve predvarenej klasickej brokolice alebo špargle, používam mrazenú, vždy kúpim keď je lacnejšia a nakrájam rovno na kúsky, plus ja občas pridám aj za hrsť fazulovych strukov alebo pakchoi
1 vajce
1 PL hnedý/trstinový cukor, kľudne aj biely
1PL klasickej lebo sladkej sójovej omáčky
1 PL tmavej sójovej omáčky
1 PL ustricovej omáčky
1 PL rybacej omáčky
1 PL ryžový alebo vinný ocot
2 porcie akýchkoľvek ryzovych rezancov, alebo raz som pouzila špagety a svet sa nezrutil

Cestovinu si podla navodu uvarit ako prvu. Mäso nakrájať na menšie prúžky alebo tenké plátky cca 3 cm, zeleninu na cca 3 cm dlhé kúsky, cesnak bud nakrájať alebo rozdrvit, podla chuti. Omáčky, ocot a cukor si v malej mysle spolu zmiešať dopredu bokom. Na oleji si v hlbšej panvici opečieme cesnak, prihodime neochutene maso trochu zatiahneme, prihodime zeleninu a opečieme pár minutiek, stačí fakt chvíľa, všetko sa to prepecie rýchlo. Posunieme nabok aby bolo trochu voľného miesta na panvici, tam vyklepneme vajíčko a opečieme trochu samostatne ako na praženicu a premiešame so zmesou. Vyberieme celú zmes do misky väčšej, očistíme panvicu papierovou utierkou a dáme asi za lyžičku oleja, vhodime rezance, trochu ohrejeme a polejeme ich nachystanou zmesou z omacok. Chvíľu to na panvici premiešame, odporúčam dve varechy alebo lyzice aby sa dostala omáčka všade, mala by sa vďaka cukru trochu aj skaramelizovat, hotove je to po chilke keď sa odpari väčšina tekutiny. Vysypeme to k masovej zmeny a premiešame. Ta dá, hotovo.

Strana
z2