icon

Príprava zeleniny na vývar deň vopred

16. feb 2025

Ahojte robievate niekto tak ze si den predtym na vyvar osupete zeleninu a nechate na noc vo vode a rano date len varit?

markusrasford
•
16. feb 2025

Zelenina by sa nemala dávať do vody. Stráca vitamíny a nechať celú noc vo vode....

viestta
•
16. feb 2025

Nie, nikdy, pretoze vsetko dobre zo zeleniny sa vymaca do vody

deti95060810
•
16. feb 2025

deň predtým si zvyknem očistiť cibuľu, ak máme zeleninu na záhrade tak povyberať, očistiť, ale nikdy nenechávam vo vode...

autor
•
16. feb 2025

Super dakujem takze si mozem ocistit zeleninu ale nie do vody ano? A nechat ju v chladnicke ? Alebo normalne von dakujem pekne🙏🏻

katkaseiner
•
16. feb 2025

nie...ja mam problem ze na prvykrat mam polievku mutnu cize robim v 2 hrncoch...maso do studenej vody, zovrie, oberiem šuminy, prelozim do dalsieho hrnca zas do studenej vody a zas necham zovriet a az potom pridavam sol, koreniny, zeleninu, cize mam dostatok casu všetko ocistit . Preco varim v 2 hrncoch? Cca 2 roky sa mi nedari uvarit polievku krasnej farby inak ako takto...

autor
•
16. feb 2025

Lebo som myslela ze ked bude namocena vo vode v hrnic rano len zapnem v tej vode co sa mocila nevylievala by som ju

nelca84
•
16. feb 2025

@katkaseiner pravdepodobne ho varis velmi sprudka. Vyvar sa musi pomaly, len jemne prebublavat. Mne trva aj hodinu, kym sa dostane zo studenej vody do varu...
@autorka a kvoli comu to potrebujes cistit den vopred? Vsak daj varit maso s vodou a mozes cistit zeleninu, pridas ju ked ju ocistis.

autor
•
16. feb 2025

@katkaseiner ja nemam problem s tymto nikdy som si nerobila zeleninu dopredu len dnes som chcela aby som rano stihala … vzdy robim tak ze vsetko spolu aj maso na 9 dam zovriet potom dam na 2-3 nech buble a zbieram z masa a vzdy sa krasne vycisti🤷‍♀️🤷‍♀️

autor
•
16. feb 2025

@nelca84 lebo minto casovo nevychadza chcela som si teraz vecer nacistit nech rano vsetko hodim spolu a len dam varit … preto sa pytam ci mozem si teda aspon ocistit zeleninu ktoru do vody teda nedam

nikasmile
•
16. feb 2025

Zvyknem očistiť a len tak nasucho nechať v dóze zavreté v chladničke.

autor
•
16. feb 2025

@nikasmile ďakujem

januska2
•
16. feb 2025

@katkaseiner odporúčam vsetko v studenej vode a variť na slabo mame elektrické do 9 varim na 4 az kým nezačne jemne bublat varim do 2 hodín polievka krasne číra. Tiez mi to poradili 😉

markusrasford
•
16. feb 2025

@januska2 vývar keď sa varí tak sa zelenina nemá dávať do studenej vody.

januska2
•
16. feb 2025

@markusrasford ja ju nechávam celu nekrájame ju a davam ju s kurátor na začiatku. Potom vyberám a krájam tak aj mesko. Polievocka uplne číra krasna

erickatt
•
16. feb 2025

Ja davam zeleninu o dost neskor. Uuuplne vynimocne ju ocistim vecer, ak viem ze dalsi den mam toho vela. Inak az pred tym ako dam do polievky

markusrasford
•
16. feb 2025

@januska2 a keď pridáš zeleninu keď bude vrieť vtedy polievka nebude číra? Keď sa správne vari polievka bude číra aj vtedy. Od zeleniny polievka nebýva mutna. Keď sa zamutí tak od mäsa a nesprávne pozbieranej peny na vrchu polievky

januska2
•
16. feb 2025

@markusrasford vies co ani som to neskúšala ale je to asi o tom aby bol správny bod varu teda aby sa varila slabo a dlhšie. Tym ze ju dávam celú tak akurát to mam všetko pekne uvarené cca 1.5 - 2 . Ked som som sa učila tak som to dala do teplej vody 😂 na plno ked vrela dala nakrájanú zeleninu a sup kalná 😂😂😂 ale tak každý sa učil. Od kedy mi poradili tuto verziu tak už je to ok 😁

domak2
•
16. feb 2025

Úplne kľudne si všetko priprav tak ako ti vyhovuje aby si stihala. Tvoj vývar, tvoje pravidlá 😅

majamat
•
16. feb 2025

ked nebude vo vode, obschne.
neviem ake vitaminy strati, zelenina obsahuje sice nejake vitaminy, ale tie co su rozpustne v tukoch,s a do vody nedostanu, na ich uvolnenie potrebuejst tuky a jedine vitaminy rozpustne vo vode su vit. B - no mnohym tepelna uprava vadi a tiez vit C a to mu urcite teplena uprava vadi urcite, cize to tam nezpstane ani keby si si ocistila nacerstvo.
potom su tma mineralne latky a tie teoreticky mozu prejst do vody, ale mnohe su asi pomerne stabilne, navyse sa uvolnia maximalne z povrchu, nie z vnutra.

kludne si ich daj do vody.

petronellla87
•
16. feb 2025

Občas to tak robím

autor
•
16. feb 2025

@domak2 😂😂😂super odpoved😂😂😂

erickatt
•
16. feb 2025

Ja napriklad casto nezbieram penu. Ak mam domace maso, je pekne stecene. A nie je kalna

drianaa
•
16. feb 2025

Áno, zvyknem si načistiť zeleninu deň vopred, nie do vody, len do dózky alebo do voskového obalu do chladničky. Vo vode mávam len zemiaky a bataty

bolarazjedna
•
16. feb 2025

Ja som presne takto varila dnes vývar, v sobotu večer som ocistila zeleninu, do rána to bolo nakeahene vo vode v chladničke, ráno už som ken umyla mäso a dáka variť a v správnom čase prišupla zeleninu a korenie.

margotka17
•
20. feb 2025

@katkaseiner zrejme varíš na veľkom stupni tepla. Ak znížis teplotu, polievka sa bude variť pomaly a bude krásne číra. Vyskúšaj 👍

katkaseiner
•
21. feb 2025

@margotka17 praveze necham na velkom plameni kym takmer zovrie, a hned znížim...

natalka13
•
21. feb 2025

A co nestihas? Cistenie zeleniny su 2min.

autor
•
21. feb 2025

@natalka13 ten vyvar bol uz davno spraveny aj zjedeny… takze uz komentovat nemusite…