Recepty a tipy na používanie domácej pekárne
Ahojte devy!
Nemate skusenosti, ci zaujimave recepty s domacou pekarnou?..vcera mi pribudla v kuchyni domaca pekaren..dakujem za tipy a dobre rady, ktore sa u vas isto najdu..zaujimaju ma rozne druhy chlebov, ale aj kolacov..dakujem 😵 😵 😵
080.rohliky
250ml mlieka
stipka cukru
1lyzicka soli
3lyzice olej
2vajcia
500g hladka muka
1,5lyzicky,alebo necela polka cerstve drozdie
progr.13kys.cesto,vyklopila som na jemne pomucenu dosku,narezala 16kuskov,jemnucko som urobila bochnicky,rozvalkala elypsu,zrolovala/mas to v postupoch video rozteky/,a nechala na plechu este cca 40min podkysnut.potrela som rozmiesanym vajickom s troskou mlieka,posypala hrubou solou,ine makom,lanovym semiackom...piekla na 200st 15min.
bozske..... 😵 😵
caute baby....
dnes som robila buchty na pare, s lekvarom, a moja Timeika, ze vraj aby som na buduce urobila s cokoladou, nakolko ona lekvar moc nechce.Skusali ste to uz s cokoladou?ak ano, tak aku coko ste dali??respektive, ako sa plnia take coko buchty???? 😕 😕 😕
717.ceske rozky/dama/-pre bronku 🙂
------------------------------------------------------
260ml vlaznej vody
20g olej
10g soli
500g polohrubej muky
17,5g cerst.drozdia/al.1,5 caj.lyzicky inst.drozdia/
5g cukor
postup klasika-kysnute cesto,vytvarujeme rozteky,nechame podkysnut,natrieme vajickom s mliekom,pecieme 200st 10-15min. 🙂
dievcata,dnes som robila kolaciky,ktore mi pripomenuli detstvo 😅 🙂
toto je original recept----lomnicke kruzky starej matere---- 🙂
------------------------------------------------------------
70g tuku/ja som davala pokrajane maslo/
1zltok
stipka soli
citronova kora
50g cukru
10g drozdia
125ml mlieka/pocas miesenia som este dolievala,pokial bolo cesto vlacne/
280g hrubej muky/ja som dala polohrubu/
50g orechov/nakolko som ani za ten svet nenasla luskacik,dala som struhany KOKOS!-orech ako orech 😀 /
vanilkovy cukor na obalovanie
-----------------------------------------
postup.... program kysnute cesto,ale na zaciatku treba dolievat mlieko/aspon pri tom kokose 😀 /
po vykysnuti dame do chladnicky trochu stuhnut/dala som s nadobou z pekarne,nebudem babrat 300mís 🙂 /
vyklopime na jemne pomucenu dosku,vyvalkame/ja na 0.5cm/,a original sa vykrajuju kolieska a do nich este dierka naprstkom....ja som vykrajovala vianocne "vykrajovatka"/ziadne dierky/,ukladame na vymasteny pomuceny plech/vysli 3plechy,kludne davajte nahusto,ono to ide viac na vysku/,nechame este riadne vykysnut,a supneme do rury vyhriatej na 200st,na 10min/upecene jemne doruzova/.este horuce obalime vo vanilkovom cukre.
aj ked ma vlassky orech dost od kokosu/a ja teda vobec nie som kokosova/,bola som prijemne prekvapena. 😅
🙂
ako som napisala,pripomenuli mi detstvo,a urcite ich budem robit aj na vianoce... 🙂 😵 😵 😵
Tak aj ja som sa pridala k prívržencom pekárničiek. Včera sme kúpili moulinex XXL a už sme skúšobne piekli dva chlebíky - mňam boli fajné, už ich niet..... 🙂
musím si prečítať celú túto tému, veď vďaka nej som si tú pekárničku kúpila (priniesol ju predčasne Ježiško) 🙂 😉 🙂
vcera som sa vazne nastvala.boli sme v Okay a mali moju Bifinettku pod nazvom Professor za 800;ja som za nu dala 1500;mali aj Etu siestu tiez pod nazvom Professor ale nevsimla som si co stoji.tusim ma slak trafi 😠 😖
jajax,to je tak.....nech ta potesi,ze len tolko si preplatila.....my sme pred tromi rokmi kupili telku-vyse 30.tis-teraz mas za to plazmu... 🙄
ceny nehnutelnosti budu zachvilu lacnejsie o xx %-moze slak trafit tych co ich kupili pred rokom,auta maju zlavi aj viac ako 130.tis.... 😠
jajax,ved ty si stastna osoba... 😵 🙂
neodbocujme od temy.... 🙄 😀
baby neviem ci ste skusali tieto, su fakt dobre, ja robim rovno so syrom http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3598
mozem potvrdit,je to vyborne,robieva to moja mamina,dava do toho nasekanu sunku,cesnak a neviem co este....fajnotka. 🙂
ja to robievam uz davno.dostala som recept od kamosky.mozno nie je uplne taky isty ale velmi podobny.robievam z kila muky a ked nahodou ostanu dam do mrazaku a potom vytahujeme.väcsinou ale ani nestihnu celkom rozmrznut a je po nich.robim len cesnakove.su super.
jaja teraz sa cesnaku vyhybam, aby krpata nemala koiku, ale uz sa straaasne tesim, ked si budem moct dat s cesnakoooom 😀
misicka ja robim vsetky recepty, co su na hladku muku aj s celozrnnou alebo grahamovou mukou, su potom take hutnejsie, ale to neva 😉
Baby robila som ten jogurtový chlebík pre xxl pekárne a je božský, nebíčko v papuľke
dievcata,dnes som robila pagaciky. 🙂
slane pagaciky
---------------------------
300g muky/ja som miesala hladku s polohrubou,ale v recepte nie je pisana aka,tak je asi jedno aku date/
100g tuk/tiez som miesala mast a pomlete skvarky-skvarkovu natierku s prasiatkom na vrchu/
sol/dala som 2 lyzicky/
20g cerstve drozdie/necela polka kocky/----cca 1,5lyzicky
300ml mlieka/pripadne viacej prilievat,aby pri mieseni bolo cesto vlacne/
------------------------------------
postup-program kys.cesto,vyklopit na jemne pomucenu dosku,zlahka rozvalkat,a pokrajat kolieskom na male stvorceky.poukladame na vymasteny mukou vysypany plech,nechame podkysnut potrieme vajickom,alebo mliekom,pozypeme rascou a doruzova upecieme.cca 200st15min.
mnam. 🙂
ahojte baby
chcem sa vás opýtať, či niektorá z vás robila makovník z dámy č. 36? ak áno, ja nemám program Cesto, iba Prípravu a neviem, koľko mám nechať pripravovať to cesto 😅 toľko koľko je naprogramované Príprava? zdá sa mi dve hodinky veľa (toľko naskočí, keď dám program Príprava).. ďakujem 😉
almika, ja mam cesto 1,50 H, necham, aby mi to cele urobilo a potom naplnim a dam asi tak na 1 hod.piect do pekarnicky 😉
Roasha - dakujem ti - vyskusam ak budem stihat este 🙂 lebo mam este naplanovane jeden kolac, potom zajtra tie rozky co si minule sem hodila.... tie pagaciky,skoda ze som na tuto stranku neprisla tak 6 mesiacov tomu a nie teraz ked sa mi blizi k porodu 😀
Gucz - prosim ta kde je ten "bozsky" recept na ten chlepa lebo ho nemozem najst 😀
diki
robila som tie rozky co sem dala Roash asi 5 dni tomu a zatial som skusila asi 5 receptov a tieto boli fakt bombasticke - lepsie nez v obchode!!!
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=5409
žitnú múku som nemala, tak som namiesto nej dala t650 múku. V XXL-ke mi vybehol až po vieko, taký bol obrovský a je výborný. Piekla som ho včera a aj dnes je fajný mäkkučký

tak my uz mate rozky,boze to je fajnota... 😵
mala uz tlaci treti. 😅