Rozdiel medzi vlašským a parížskym šalátom
Viete bez googlenia že Aký je rozdiel medzi vlasskym a parížskym šalátom ?🙂
mne pripadajú rovnaké. Teraz to už nejedávam, ale keď som jedla, tak som rozdiel nevidela. Možno keď porovnáš suroviny, ktoré sa použijú na prípravu, tak možno tam je nejaký rozdiel
@kvetinka75 Presne, kupila som obidva naschval a oni sú na pohlad ale aj v zložení úplne rovnaké, mám aj rovnaku značku samozrejme, tak nechápem prečo iný názov
@nelca84 parizsky odvodeny od Parizer, specialny druh salamy. Predpokladam, ze dnes sa robi z coholvek..m
Mne sa zdá že kedysi vo vlaskom bol uvarený zemiak akokeby v šupke a zeler navyše uvarený....a parizsky len šunka,hrášok? Tak si to pamätám teraz to už nejedavam
autorka - ľudia sa nad tým možno nezamýšlajú, kúpia, tak si predajňa predáva viac druhov výrobkov a sú rovnaké. Je veľa ľudí takých, že kúpia, zjedia a vôbec sa nezamýšlaj,čo vlastne zjedli. Sťažnosti nie sú, tak sa predáva ako sa predáva
Ja osobne som si myslela a fakt neviem prečo :D že by v jednom z nich mala byt taka fialová kapusta... mozno bol fakt rozdiel v šunke 🙂 zemiaky som tam neobjavila veru
Vo vlasskom je saláma a zeler tým je sladší v parížskom sunka a veľa hrášku a je kyslejsi mám radšej vlassky
@sojorez och áno skoda že ten nepredávajú bežne v potravinách, teda aspoň ja som ho nevidela, dávala som si hl niekedy naložiť v miestnej bageterii 🙂
Vo vlasskom salate su zemiaky, v parizskom nie...iny rozdiel tam nie je...ak tam zemiaky nie su, tak to nie je vlasssky salat
ja som si kedysi davno splietla parížsky s francúzskym šalátom ... a potom som smutne tlačila čisto zeleninový bez salámky 😅
ale mali by byt, vo vlasskom by mali byt zemiaky. V parizskom si nie som ista, ale myslim, ze tam nie. Tam je viac tej sunkovej salamy, a viditelny hrasok

vlassky je taky zemiakovy a parizsky taky sunkovy, ci sunkovo-salamovy