icon

Rýchle a zdravé recepty do 30 minút

21. jún 2024

Prosim vás viete mi poradiť nejaké rýchle recepty? Nestíham teraz vôbec variť, takže by som potrebovala niečo, čo mám za 20-30 minút hotové a ideálne aby to bolo zdravé. Nemusí to byt úplne že kura nad parou pre fitnesky v príprave, ale žiadne vyprážance, kačky atď. Budem vďačná za všetky rady a nápady. Polievky sem prosim nepíšte, tie vôbec robiť nebudem teraz. A ani žiadne sladké jedlá

minenkak
•
21. jún 2024

Ja so začala písať, ale zakaždým som vymazala ,toto sa nedá,to nie, to nie ,to nie, ale dajte rady,polievky najrýchlejšie čo môže byť.Sadni pred počítač a hľadaj ,aj tu je toľko tém s jedlom

martinkatinka
•
21. jún 2024

Objednaj si zdravu stravu. Alebo jedz salaty, to nakrajas za par minut.

barbora0308
•
21. jún 2024

Ked toho je strasne vela 😁:
- Akekolvek cestoviny (idealne zo semolinovej muky alebo taka alternativa z cervenej sosovice je jedna z mojich oblubenych) s omackou, napr. taka tekvicova je vyborna
- Take pesto alebo humus mas tiez pripraveny za par minut a mozes jest na rozne sposoby s grilovanou zeleninou, cestovinami, pecivom a pod.
- Plnena cuketa, paprika, zemiak...ja napr. plnim sosovicou na paradajkovej omacke, okorenim a nastruham syr alebo s bryndzovou plnkou a podobne
- Rozne salaty, ako napr. strukovinove salaty s cviklou
- Plnene celozrnne tortilly na rozne sposoby
- No a azijska kuchyna vo vseobecnosti, staci googlit recepty, jednoduche na pripravu i ked obcas narocnejsie na suroviny, ktore len tak v obchode nenajdes.

autor
•
21. jún 2024

@martinkatinka no šalat zrovna robím vždy dlho 😂 lebo milujem ked je tam veľa komponentov. Tepelne upravené, surové, vychytený dresing…. A keď tam toto všetko nie je, je to podľa mňa oničom a vhodne len ako príloha. A objednávať nechcem, potrebujem šetriť v poslednej dobe sme sa strašne utŕžil z reťaze či sa týka míňania na jedlo

martinkatinka
•
21. jún 2024

Tak google ti pomoze 😉

autor
•
21. jún 2024

@barbora0308 ta plnená cuketa so šošovicou znie výborne. To je vlastne taká ta fejkova vegan bolognese?

autor
•
21. jún 2024

@barbora0308 a ta ázijská kuchyňa to je pravda, to ma vôbec nenapadlo to su presne take 5minutovky

barbora0308
•
21. jún 2024

Anoo anoo, aj tu zvyknem robit s cestovinami alebo obcas namiesto sosovice davam soju 👍.
Azia je v tomto vynikajuca, take arasidove rezance na kokosovom mlieku s tofu, ci kuracim masom (podla preferencii) mas za 20 min. hotove alebo aj taku indiu, uvaris basmati ryzu a spravis nejaku strukovinu s pradajkovo kokosovou omackou + samozrejme tie spravne koreniny. Zdrave, chutne rychlovky ☺️.

autor
•
21. jún 2024

@barbora0308 Indiu by mi tu nikto nejdol :( to si varím keď som sama 😂 ale úplne si mi narobila chute s tou Áziou to idem presne spraviť

barbora0308
•
21. jún 2024

Moja oblubena kuchyna. Vcera som robila akurat opekanu ryzu, tiez uplna rychlovka. Uvarim ryzu dopredu, necham trocha odstat v chladnicke pomiesam s roznou zeleninou, vacsinou co chladnicka da, pridam bud morske plody alebo tofu, podla toho co mam doma, supnem na nu sojovku, ustricovu omacku, teriaky omacku a sezamovy olej. Sup do rury na 15 min. a hotovo 😁. No a zvyknem takuto podobnu ryzu robit aj s red curry omackou ked mam chut na stiplave 👍.

autor
•
21. jún 2024

@barbora0308 to robim vzdy ked ostane rýža, mam to v plane aj zajtra. Pekne vajíčko, zeleninka, sojovka. A uz akykolvek protein. Omáčky su hlavneeee 😃 tiez ich mam doma ako v ázijskom bistre 😂

barbora0308
•
21. jún 2024

Skvele, to je potom ako u nas doma 🤗!

natall113
•
21. jún 2024

Cestovinove šaláty
Ja teraz fičim na niečom takomto: na jeden pekáč kuracie prsia, mozzarella, rajčiny, špenát
Alebo kuracie prsia, zemiaky, rajčiny, mozzarella
Alebo kuracie prsia, bataty, brokolica
Dnes robím kuracie prsia, rajčiny, mozzarella, cibuľa, jogurt
Dáš zapiecť a za 15 minút hotovo, môžeš kombinovať rôzne čo ti napadne.
Cestoviny s omáčkou z pečenej zeleniny
Teraz začína cuketova sezóna takže cuketove placky, plnená cuketa
Poke

osky
•
21. jún 2024

Kuracina vo vseobecnosti
Napr.
Prsia kuracie ci morcacie na kocky a vlozit do marinady:vajcia,olej,sojovka,trochu vegety,soli,ak lubite stiplave trochu chilli korenia /mozes obmienat kurkumu,kari ci cierne,biele korenie.../
A trochu skrobu/zemiskovx alebo kukuricny/
Vsetko dobre premiesat a idealne marinovat 3 dni za obcasneho premiesania,ale kludne staci na noc...
Hodis to na rozpalenu panvicu a za dtaleho mirsania opekas-urobi to take cesticko...
K tomu ryza a hranolky
A extra zelenina,ideal cibula,kapusta,paprika a poopekat trochu tak do chrumkava,aby ostala na skus,nie mlandrava...

Alebo sladke kura/morka
Prsia na kocky,osolit okorenit,orestovat na oleji ...
Mozes pridat sojovku..
Ked je to skoro hotove,prihod hrozienka alebo brusnice,atasidy alebo napr.piniove ci slnecnicove /tekvicove zrnka,premiesaj s na zaver trochu struhaneho kokosu.
Dobre premiesat a zakryt-aby sa ten kokos tak uaparil zmäkol.
Idealne s ryzou,ja s kari korenim...vyborne

autor
•
21. jún 2024

@osky toto robievam. Len ma zaujalo, že 3 dni marinovať? Nie je to už veľa? Myslím či sa to maso už nezačne kaziť. A cez tu marinádou to už ani nezacítim

osky
•
21. jún 2024

Urcite nie.
Vsak to je samozrejme cely cas v chladnicke.
A mäso mas cerstve..
Ale uprimne tak dlho dopredu o vareni nepremyslam takze väcsinou to mam den noc a na dalsi den uz to robim

oliviakatka
•
21. jún 2024

Tortilla - kúsky mäsa/šunka/tuniak, syr, ľadový šalát, kukurica. Tagliatelle + tuniak + olivy/kukurica/trochu syra navrch, cestoviny s tvarohom, Karička syr na gril + šalát - všetko do 10 minút, do pol hoďky: varený zemiak v šupke, pečené zemiaky, ryža, batatové hranolky (lidl) - k tomu spolu na pekáč mäso/ryba/zelenina/syr

oliviakatka
•
21. jún 2024

Ideálne raz za 3-4 dni uvariť a nakrabičkovať prílohy: pol kila ryže, 10 zemiakov v šupke, balík dusenej zeleniny :D a už iba podľa potreby dorábať mäso/syr/ryby a dokupovať čerstvý zelovoc :D

autor
•
21. jún 2024

@osky tak ja väčšinou maso vyberám z mraznicky, to neviem či je vhodne nechať tak dlho v chladničke. Ale je pravda, že ani mne by to nešlo takto dopredu. Ja som rada keď si včas spomeniem že ho treba rozmrazit 😂

carolynka
•
21. jún 2024

U nas je oblubena zelenina na plechu a k tomu salat - nakrajam hocijaku oblubenu zeleninu - mrkva, bataty, zemiaky, cibula, paprika, obcas pouzijem rozmrazenu brokolicu, k tomu cicer alebo tofu na kocky, dam na plech, vymiesam s polievkovou lyzicou oleja, plus sojova omacka, nejake bylinky, suseny cesnak a peciem. K tomu podavam salat podla chuti.
Na zeleninu mozes pred dopecenim dostruhat syr.

Alebo Buddha bowl- spravim quinou (to zaberie len 10/15 min alebo moses pouzit aj ryzu) nakrajam cervenu a zltu papriku a cibulu na pasiky, oprazim na panvici s mletym kminom, oreganom a udenou cervenou paprikou,(mozes pridat Kura na kocky, ja som vege tak nedavam) k tomu konzerva chilli fazuliek z obchodu a nejaka nakrajana salatova zelenina pokvapkana citronom ako priloha. Navrch nastruhany syr.

carolynka
•
21. jún 2024

@carolynka ale teda musim dodat, ze mame air fryer piecku a v nej je zelenina upecena za 15minut, neviem ako rychlo to ide v beznej rure

barbora0308
•
21. jún 2024

@carolynka Ooo ano, ja uz ani neviem, ako som existovala bez air fryera 🫣😁.

carolynka
•
21. jún 2024

@barbora0308 haha , ja tiez 😸

heln
•
21. jún 2024

v jednom hrnci das dusit ryzu, na panvici osmazis cibulu, prihodis hlivu/kuracie prsia, tie nakrajas rychlo, ked to orestujes a okorenis, tak na to hodis nejaku cinsku mrazenu zeleninu. za mna asi to najrychlejsie co moze byt.