icon

Stalo sa vám, že ste omáčku prehnane zahustili?

13. feb 2025

Dusila som mäso vo vode potom som tam dala smotanu nechala prevariť.. zahustila som s lyžicou gustinu a vody.. prišlo Mi to furt riedke .. tak som dala zas.. stále to nebolo aké som chcela tak som dala ešte trochu a teraz mi to príde husté 😂😂 čo robiť? Už sa vám to stalo?

patka06
•
13. feb 2025

Pridaj mlieko na rozriedenie

viestta
•
13. feb 2025

prilej mlieko a prevar

autor
•
13. feb 2025

A neuškodí že som tam dala toľko gustinu?

kavasmliekom
•
13. feb 2025

Áno, stalo, pridaj mlieko a nechaj pre variť. Ale asi bude treba aj dochutit. Podľa mňa to budeš mať teraz také slizké po tom solamyle.

lucik194
•
13. feb 2025

a naco davas gustin? do ziadnes omacky nepridavam a ani nikdy som nepridávala nic ako gustin..... detto moja mama tiež nie.....
normalne som si to musela vygooglit
odporucam zacat varit bez neho.....

ake na rozriedenie staci mlieko

autor
•
13. feb 2025

@lucik194 zaujímavé.. u nás celá rodina.. recepty čo pozerám všade tým zahusťuju.. omáčka bola moc riedka fuj to by sme nejedli to rsdsej takú hustejšiu

lucik194
•
13. feb 2025

ono ziaden poriadny kuchar ( v lepsej restauracii) kukuricky skrob nepouziva..... nevidim v tom zmysel. .... za mna to zmeni chut.....

ono je lepšie odliat vodu (štavu) dat smotanu a do toho opatovne pridávať tu stavu

veverkaa2
•
13. feb 2025

Pridať mlieko alebo vodu, aj mne sa občas stane

euka210
•
13. feb 2025

Ja zahustujem normalne mukou...obcas dam solamyl, ale je to take divne.
Ak huste, tak rozriet cim treba...voda, mlieko, smotana...

brrunetkaa
•
14. feb 2025

Ja smotanove omáčky zvyknem zahustiť struhanym parmezánom Napr. (Ak sa do jedla hodi) v 99,9% prípadoch tiež nepoužívame tieto škroby

natalka13
•
14. feb 2025

Ved ju zried.

milanemila
•
14. feb 2025

Nestalo, lebo nic take nepouzivam 🙈 omacka sa zahustuje redukovanim, cim sa aj zvyrazni chut, nie pridavanim skrobov, muk a podobne. Ale hej no kedysi sa tak varilo, tak asi to mas aj ty z domu naucene. Aj svokra taketo “smakocinky” pouzivala ako vegeta, gustin, muka vsade a ten tekuty glutamanovy hnus do polievky magi ci jak sa to vola 🤮
Muz nechapal, ze sa da bez toho 🤦🏼‍♀️

lucik194
•
14. feb 2025

@milanemila musim len suhlasit