icon

Je grécky jogurt Zvolenský naozaj taký hustý?

16. apr 2026

maminy dajte tip na daky poriadny biely jogurt co neni ako voda. kupila som ten zvolensky v tom velkom baleni a pride mi taky dako moc tekuty. vraj tie ich grecke typy su lepsie, fakt v tom stoji lyzica? potrebujem to do dakeho dipu k masu tak nech to dako drzi tvar a nie ze sa mi to hned roztecie po celom tanieri.

anonym_8bde65
16. apr 2026

Skus hollandiu.

viestta
16. apr 2026

Kupujeme bezne kilove vedierka zvolenskeho greckeho (aj ine 10% jogurty) a nezda sa mi riedky
Ale ak chces spravit dip k masu, (alebo tzatziki) odporucam nalozit jogurt do sitka a nechat cez noc vykvapkat. Akykolvek smotanovy bude husty ako lucina. Na tzatziki treba nechat skvapkat aj nastruhane uhorky

matilda2015
16. apr 2026

ja kupujem v bille kilový pravý grécky jogurt 10% KRI KRI a ten je teda fakt výborný. Robím z neho aj lučinu, aj ho dávam do varenia, už je skoro ako smotana....mňam

margotka17
16. apr 2026
@viestta

Kupujeme bezne kilove vedierka zvolenskeho greckeho (aj ine 10% jogurty) a nezda sa mi riedky
Ale ak chces spravit dip k masu, (alebo tzatziki) odporucam nalozit jogurt do sitka a nechat cez noc vykvapkat. Akykolvek smotanovy bude husty ako lucina. Na tzatziki treba nechat skvapkat aj nastruhane uhorky

@viestta ja do tzatzikoveho šalátu dávam z uhoriek iba tu tvrdšiu časť, tú časť s jadierkami dávam preč.

viestta
16. apr 2026
@margotka17

@viestta ja do tzatzikoveho šalátu dávam z uhoriek iba tu tvrdšiu časť, tú časť s jadierkami dávam preč.

@margotka17 ja mam najradsej z mierne prerastenych nakladaciek, tam ked odstranis jadierka vela toho neostane. Akosi som nikdy salatovym uhorkam nedosla na chut, tak ich pouzivam len v nudzi najhorsej.

margotka17
16. apr 2026
@viestta

@margotka17 ja mam najradsej z mierne prerastenych nakladaciek, tam ked odstranis jadierka vela toho neostane. Akosi som nikdy salatovym uhorkam nedosla na chut, tak ich pouzivam len v nudzi najhorsej.

@viestta ja mám rada uhorky všeobecné. Už keď začnú kvitnúť, neviem sa dočkať plodu. No ja všeobecné už od prvého ovocia Zemolezu fungujem v záhrade ako Kobylka. Hneď ozobkavam, čo záhrada dáva 🤣👍🫣

muchotrafka298
16. apr 2026
@matilda2015

ja kupujem v bille kilový pravý grécky jogurt 10% KRI KRI a ten je teda fakt výborný. Robím z neho aj lučinu, aj ho dávam do varenia, už je skoro ako smotana....mňam

@matilda2015 tento je super, v Kauflande maju aj ovci, ale iba v malom baleni.

margotka17
16. apr 2026

@anonym_autor skús Sabinovsky, ten je tiež dosť hustý 👍

sara07
16. apr 2026

skus hollandiu, to je jogurt ako ma byt
mne osobne je zvolensky tažky , zle ho travim

simca06022011
16. apr 2026

@anonym_autor zvolensky grecky kupujem dcere (ale aj ine grecke kilovky - metro atd) a su huste... grecky jogurt je ale iny ako obycajny, je v nom menej srvatky, odstranuje sa, tym padom je hustejsi, ma viac bielkovin, viac tuku, menej cukru/laktozy

marianarem
16. apr 2026

@anonym_autor Aj ja pouzivam ten postup s odkvapkanim. Stacia aj 2 hodiny na sitku a uz mas ovela hustejsiu hmotu, presne na rozne dipy, aj na tzatziki. Ja davam aj napr. do tekvicoveho privarku, netreba potom ani zahustovat mukou.

3009
17. apr 2026

Ja kupujem pravidelne zvolenský gréckeho typu a používam na všetko. Mne najviac chutí a je hustý.