Strava pre štyroch s rozpočtom 10 eur denne?
Ahojte, dcerka ma obed v skole, manzelovi balim chlebikl,rozok...atd.. na obed.. a dcerke desiatu..... 2 sa stravujeme doma cely den (som na rodicovskej).. da sa toto utiahnut z 10 eur na den? Coraz tazsie nam to vychadza.... (Teda myslim okrem toho ze dcerke platime obedy- to je zvlast vydavok) varim skoro kazdy den. Na veceru mame zvycajne hlavne kvoli manzelovi teplu stravu. Pocitujem ze coraz menej viem kupit a castejsie musim vymyslat jednoduche jedla, no bojim sa ze to sa odzrkadli na zdravi.. u nas sa papa vela ovocia, ale uz proste neviem kupit cucoriedky ze za 5 eur..a to moje deti zjedia za 5 minut
Dnes som proste povedala dcerke ze prepac pockame kym bude lacnejsie. Mrzeloi ma to, ale nasa rodina poriadne pocitila zdrazovanie a dotkla sa nas aj konsolidacia, minuly rok ma ani vo sne nenapadlo ze toto budem musiet riesit. Niesme bohaty ale vzdy bolo co treba... mate tip na zdrave ale zaroven lacne jedla. Ranajky, vecere???
.
Pozri urob vyvar z kuracich stehien, uvarene upecies , mas obedy aj vecera na dva tri dni
@pink_lady 12€ za kilo múky bežná osoba nedáva. Kto na to má nech dáva, ale je to pomerne zbytočná informácia v tejto diskusii. Autorka určite toľko za múku nedá.
@anonym_a381bd ...napisala som , že si neviem predstaviť, mať 10eur na deň, keďže len múka nás vyjde 12eur kilo poopravim ta - nie ten kto na to má nech si ju kúpi, ale ten kto musí. A musela by som ju kúpiť aj keby mám len 10eur za deň, takže z tohoto pohľadu je mať 10eur na deň luxus.a
Keďže je to pre teba zbytočná informacia tak nereaguj 👍
@anonym_01ec7f dakujem presne tak , suhlasim
Uz tu zo mna idu robit zhrlosku ci krkavciu matku co neda decku najest a sama hladujem 😂
Lebo niekto pride do obchodu nahadze do kosika somariny, kupi jedno maslo v akcii a mysli si ze aaaako neskitocne usetril
@anonym_0ac0b7 my na to tiež nie sme odkázaní ale načo budem rozhadzovať keď nemusím. A hlavne často práve zdravšie veci sú lacnejšie. Sezónna zelenina, lokálne ovocie, čerstvé mäso tiež je na Slovensku veľmi lacné, suché strukoviny sú lacné, vydržia dlho a sú lepšie než s konzervy. Vajíčka dobre zasýtia a v akcii nevyjdú nejako draho, čisté mliečne výrobky sa dajú kúpiť vo väčších baleniach lacno a ochutiť doma... Napr teraz mali u nás kilovy grécky jogurt za 3,50, záruka ešte mesiac, hneď som vzala štyri kilá, dávam do toho mrazené čučoriedky čo sme si v lete nazbierali v lese a sú omnoho chutnejšie než tie predražené kupované. V sezóne si zavarame a mám na celý rok zásoby. V obchode kupujem to čo sa zrovna oplatí a len v takom množstve koľko naozaj spotrebujeme, nevyhadzujeme nič. Sme dvaja pracujúci a deti takmer dospelé, ja si užívam ten luxus že máme domáce jedlo, stojí mi to za tú námahu, a nevyjde to vôbec draho.
@anonym_0ac0b7 my na to tiež nie sme odkázaní ale načo budem rozhadzovať keď nemusím. A hlavne často práve zdravšie veci sú lacnejšie. Sezónna zelenina, lokálne ovocie, čerstvé mäso tiež je na Slovensku veľmi lacné, suché strukoviny sú lacné, vydržia dlho a sú lepšie než s konzervy. Vajíčka dobre zasýtia a v akcii nevyjdú nejako draho, čisté mliečne výrobky sa dajú kúpiť vo väčších baleniach lacno a ochutiť doma... Napr teraz mali u nás kilovy grécky jogurt za 3,50, záruka ešte mesiac, hneď som vzala štyri kilá, dávam do toho mrazené čučoriedky čo sme si v lete nazbierali v lese a sú omnoho chutnejšie než tie predražené kupované. V sezóne si zavarame a mám na celý rok zásoby. V obchode kupujem to čo sa zrovna oplatí a len v takom množstve koľko naozaj spotrebujeme, nevyhadzujeme nič. Sme dvaja pracujúci a deti takmer dospelé, ja si užívam ten luxus že máme domáce jedlo, stojí mi to za tú námahu, a nevyjde to vôbec draho.
@anonym_01ec7f presne tak 🙂
@anonym_a381bd ...napisala som , že si neviem predstaviť, mať 10eur na deň, keďže len múka nás vyjde 12eur kilo poopravim ta - nie ten kto na to má nech si ju kúpi, ale ten kto musí. A musela by som ju kúpiť aj keby mám len 10eur za deň, takže z tohoto pohľadu je mať 10eur na deň luxus.a
Keďže je to pre teba zbytočná informacia tak nereaguj 👍
@pink_lady ja som len napísala, že je to irelevantné v tejto téme. Nikde som nepísala, že to mňa nezaujíma. Naozaj ma zaujíma, aká múka stojí 12€ ktorú musíš mať. Skutočne. Lebo som celiatička a nedávam ani omylom toľko za múku tak ma zaujíma akú intoleranciu máš
@pink_lady ja som len napísala, že je to irelevantné v tejto téme. Nikde som nepísala, že to mňa nezaujíma. Naozaj ma zaujíma, aká múka stojí 12€ ktorú musíš mať. Skutočne. Lebo som celiatička a nedávam ani omylom toľko za múku tak ma zaujíma akú intoleranciu máš
@anonym_a381bd Loprofin Damin, Mevalia Bread Mix...ešte je možnosť Apromix ale ta je hnusná.
Jedine muky ktoré môže malý. Áno mal na predpis klasicke bezlepkové ale zistili že má alergiu aj na sóju, ryzovu a kukuričnú múku (z ktorej sú napr Schar, liana...Tak môže len škrobové lenže tie už nemá na předpis lebo na predpis su len pri metabolických diagnózach
@anonym_a381bd Loprofin Damin, Mevalia Bread Mix...ešte je možnosť Apromix ale ta je hnusná.
Jedine muky ktoré môže malý. Áno mal na predpis klasicke bezlepkové ale zistili že má alergiu aj na sóju, ryzovu a kukuričnú múku (z ktorej sú napr Schar, liana...Tak môže len škrobové lenže tie už nemá na předpis lebo na predpis su len pri metabolických diagnózach
@pink_lady ďakujem za objasnenie, to je neprijemna kombinácia intolerancii

Tak napr na raňajky ovsené vločky, mlieko, do toho nakrájaný banán alebo jablko - pre štyroch cena cca 1,50. Na desiatu a olovrant môžeš upiecť bublaninu, muffiny, bábovku alebo podobné hromadné koláče, to máš náklady 2-3€ a vydrží ti to 3 dni, navyše sa do toho dajú dobre zúžitkovať zbytky. Alebo kúp kilovy jogurt a do toho dáš domáci džem či mrazené ovocie. Ovocie kupuj to čo je najlacnejšie, jablká, banány, niekedy mandarínky, podľa sezóny. Na obed sprav hustú polievku - strukovinove sú ideálne. K tomu stačí aj malé druhé jedlo alebo ani žiadne netreba. Mäso kupujem vždy to čo je najlacnejšie a 4 dospelí máme za 5-6€ mäso na 2 dni komplet obed (perkelt, rizoto, pečené kurča...). Vy si to dáte na obed a potom ešte celá rodina spolu na večeru a ešte vám aj zostane. Ja chodím nakupovať ráno keď označujú veci na 50% zlacnené keď končí záruka, a koľkokrát mám krásne kuracie prsia, čisté bravčové pod 3-4€ za kilo, alebo kuracie stehná som mala teraz za 1,60€ a jedli sme to dva dni. Hneď po príchode z obchodu to spracujem tak nevadí že končí záruka. Lacné máš aj cestoviny, na to rôzne omáčky alebo napr tvaroh. Na chlebík domáce nátierky, vajíčkovú, syrovú a pod. My máme radi aj len tak pečené zemiaky v šupke, k tomu volské oko, domáce kyslé uhorky. Ty si na rodičovskej, tak máš kopu času vyrábať veci sama a na tom sa dá krásne ušetriť.
@anonym_01ec7f dakujem presne tak , suhlasim
Uz tu zo mna idu robit zhrlosku ci krkavciu matku co neda decku najest a sama hladujem 😂
Lebo niekto pride do obchodu nahadze do kosika somariny, kupi jedno maslo v akcii a mysli si ze aaaako neskitocne usetril