icon

Vianočné pečenie s receptami na nízkocukrové koláčiky

daniela2202
2. dec 2023

Žienky-gazdinky , máte nejaký fajn recept na koláčiky s minimom cukru?
Nech sa nevyžerieme....ďakujem 😁🎄

miskakyska
•
2. dec 2023

Pečiem už dlhšiu dobu , že uberiem z cukru...v recepte je napr.300dg dám 100dg...

madeline1
•
2. dec 2023

@daniela2202 normalne pec tradicne, stedrak, metrovy, rafaelo a pod., vianoce su vianoce...nepokaz ich mrkvovym kolacom...ak nezjes cely plech, tak sa nevyzeries...upravovat recepty a nahradzat cukor to nie je ono, ta chut je potom ina...

viestta
•
2. dec 2023

Uberam cukor v kazdom recepte okrem piskoty. Peciem klasiku s polovicou cukru ako je v receptoch, a nie kvoli tomu aby sme sa nevyzrali, jednoducho povodne recepty mi uz boli presladene

zmrzlinka2021
•
2. dec 2023

@daniela2202 základ je jesť ako francúzska, denne Max jeden koláčik.

daniela2202
autor
•
2. dec 2023

@zmrzlinka2021 😁😁😁👍👍👍

zuzanaete
•
2. dec 2023

Nie len pri vianocnom peceni, ale pri vsetkych kolacoch davam menej cukru ako je v recepte. Je to o zvyku. Tie nase mi pridu dostatocne sladke. Ked u niekoho potom jem s plnou davkou cukru, tak mi uz ani velmi nechuti. Pridu mi presladene.

hortenziaj
•
2. dec 2023

Tak tie vianočné kolace nie sú len presladené ale aj pekne tukové, koľko masla tam ide ci do cesta alebo plnky. Ja som sa naučila dávať štvrtinu z cukru co píše a teda robiť krémy inak, celkovo si vyberám recepty a upravujem aby noli nízko tučné.

zuwa78
•
2. dec 2023

@miskakyska aj ja tak uberam cukor pri pečeni kolačov

tenerifka
•
3. dec 2023

suhlasim s babami predo mnou, recept povodny, ale kludne dam aj o polovicu cukru menej, davam trstinovy....a takisto sa snazim bielu muku nahradit cz spaldovou alebo inou-ak to recept dovoli, a vsade kde sa da davam orechy ci mandle....ale na Vianoce pecieme naozaj len par druhov na atmosferu a male zobkanie,

hugigugin
•
3. dec 2023

@viestta nevadí to receptu, ak uberieš surovinu? Netreba nahradiť, neviem pudingom, alebo inou sypkou hmotou?

viestta
•
3. dec 2023

@hugigugin linecke mas rovnake ci das 70 alebo 150 g cukru. Bublaninove cesto to iste. Alebo hocijake ine. Nicim nenahradzam. Len piskotu s kavovou lyzickou cukru na jedno vajce sa mi nepodarilo vyslahat, ta lyzica cukru tam asi musi byt. Do plniek davam tiez polovicu cukru.

ctahka
•
3. dec 2023

@daniela2202 skvelé recepty na vianočné koláčiky má aj fitshaker na blogu, stojí za to vyskúšať,a menej cukru a perníky z raznej múky nájdeš na tinkinerecepty.... sú výborné a nemáš pocit, že jes len samé nezdravé veci, veľa robia ingrediencie aké pouzijes.Takze ak nie si experimentatorka, môžeš nájsť inšpiráciu na týchto miestach 🙂

daniela2202
autor
•
3. dec 2023

@ctahka ďakujem 😊👍

hugigugin
•
3. dec 2023

@viestta dobre vedieť teda, skusim